Teslas Elon Musk stiller krav til Bitcoin

BItcoin and USD

Tesla planlægger nu at acceptere Bitcoin som betalingsmiddel igen. Denne vending er dog betinget af, at som minimum 50 procent af den elektricitet, der bruges til Bitcoin-mining, skal være grøn.

Så sent som i maj udløste et overraskende tweet fra Musk om, at Tesla ikke længere ville acceptere Bitcoin på grund af miljøproblemer, et stort tilbageslag for den førende kryptovaluta. Siden da har Bitcoin været langt under dens topniveau, og Musk har fortsat med med at tweete sine bekymringer om Bitcoin, især Bitcoin-mining.

I fremtiden kan Teslas el-biler igen betales med Bitcoin

Twitter-brugere syntes at være blevet noget overrasket den 13. juni 2021, da Elon Musk, Mr. Tesla, meddelte, at hans elbilsfirma igen ville acceptere Bitcoin som betaling. Årsagen til denne udtalelse var en rapport fra et velkendt krypto-magasin.

I et interview med Bruce Whitfield på Money Show i sidste uge, sagde en af de rigeste kvinder i Sydafrika Magda Wierzycka, at Elon Musks seneste sociale medieaktivitet vedrørende Bitcoin svarer til prismanipulation. Hun beskylder ham og Tesla for at have indledt en pump and dump-handel ved at købe Bitcoin for 1,5 milliarder dollars i februar 2021 og senere sælge en stor del af dem.

Ifølge Wierzycka bør US Securities and Exchange Commission (SEC) betragte Bitcoin som en forretning og derfor indlede en undersøgelse for potentiel manipulation. SEC har allerede tidligere anklaget Tesla-chefen for bedrageri for at have offentliggjort falske og vildledende tweets i 2018. Desuden rygtes det i krypto-miljøet, at SEC efterforsker ham for hans pro-Dogecoin-tweets tidligere på året. Denne antagelse er dog ikke blevet bekræftet indtil videre.

Musk til gengæld afviser kritikken:

Bitcoin-kursen stiger!

Musk har i et stykke tid nu pralet med det faktum, at rige mennesker som regel har langt større indflydelse end “almindelige” mennesker – især når det drejer sig om kryptovalutaer, i hans tilfælde Bitcoin og Dogecoin. Også denne gang skabte hans tweet eufori blandt investorerne, og BTC-prisen krydsede kort efter igen den vigtige grænse på 36.000 USD.

Bitcoin-kursen i juni 2021
Bitcoin-kursen i juni 2021, kilde: TradingView

I skrivende stund koster 1 Bitcoin lidt over 41.000 USD. Der er nu gået cirka en måned, siden Bitcoins nedtur begyndte med tab på delvis 25 procent på blot én dag.

Vil du gerne investere i Bitcoin?

Vi viser dig trin for trin, hvordan du gør!

Bitcoin mønt
Gå til vores Bitcoin-investeringsguide
Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *