Tesla suspenderer Bitcoin som betalingsmiddel

Tesla Bitcoin betalingsmiddel

Elon Musk var i høj grad medansvarlig for stigningen i Bitcoin (BTC) prisen i 2021. Hans tweets udløste en kæmpe hype og forårsagede et enestående Bitcoin-rally. For blot et par måneder siden investerede hans firma Tesla et milliardbeløb i den største kryptovaluta (målt på markedsværdi). Efterfølgende var det også muligt at betale en ny Tesla Model X/S/3 med BTC.

Men nu er tidevandet ved at vende, og Tesla dropper Bitcoin som betalingsmetode. Elon Musk selv annoncerede nyheden via Twitter, og priserne på Bitcoin og mange andre valutaer styrtdykkede. Vi forklarer baggrunden for det pludselige vendepunkt.

Tesla dropper BTC – af hensyn til miljøet!

Elon Musk sendte hele kryptomarkedet på rutsjebanetur efter at have tweetet, at Tesla ikke længer vil acceptere Bitcoin som betalingsmetode. BTC som betaling var egentlig forholdsvis ny, så årsagerne for suspenderingen må have været forholdsvis alvorlige. Og det er de faktisk også, for det er netop miljømæssige grunde, der ligger til grunde for beslutningen. Bitcoin-mining kræver alt for meget energi – og hvis denne energi ikke er grøn, er det dårligt for miljøet.

Som følge heraf faldt Bitcoin-kursen ret kraftigt – delvis til under 47.000 USD. Investorer, der brugte den forholdsvis lave pris for at købe nye BTC’s, kunne efterfølgende sørge for en moderat stigning af kursen til over 50.000 USD igen. Elon Musk, som jo er kendt for sin enorme indflydelse på kryptovalutaers kurser, fik hård kritik efter offentliggørelsen af tweetet.

Massiv modvind for Elon Musk

Selv om elbilgiganten ikke længere accepterer Bitcoin som betalingsmetode, holder virksomheden fortsat fast i sine kryptoaktiver. Ifølge Musk tror de fortsat på Bitcoins succes og forventer, at BTC fortsat vil stige i værdi i fremtiden. Tesla ejer ifølge Bitcointreasuries netop 40.000 BTC, der har en værdi på 2,1 milliarder USD.

Selv om Musk siger, at Bitcoin først vil blive taget i betragtning igen, når energiomkostningerne er faldet drastisk, er han på udkig efter en alternativ kryptovaluta, som Tesla kan godkende som betalingsmiddel. Musk har dog ikke nævnt hvilken kryptovaluta der tænkes på i denne sammenhæng. Dog kan man gå ud fra, at denne krypto sandsynligvis vil stige kraftigt i værdi efter en eventuel offentliggørelse.

Bitcoin-kursen de seneste 30 dage
Bitcoin-kursen de seneste 30 dage

Konklusion: Tesla dropper Bitcoin og sørger for spørgende ansigter

Elon Musk meddelte på Twitter, at hans firma Tesla fremover ikke længere vil acceptere betalinger i BTC. Årsagen er de enorme energiomkostninger, der er nødvendige for Bitcoin-mining, dvs. for at skabe nye blokke i Bitcoin-blockchainen. Dette står i en vis modstrid til Teslas filosofi, og derfor droppes Bitcoin som betalingsmiddel.

Dette skridt er overraskende, da problemerne i forbindelse med det enorme energibehov ikke er noget nyt. Bitcoin har omtrent det samme strømforbrug som Nederlandene – det viser undersøgelser. Derfor forstår mange investorer ikke Musk og Teslas ændrede holdning. Beslutningen har dog ingen indflydelse på Teslas egne kryptoaktiver, hvilket Musk bekræftede på Twitter.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *