Hvad er Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) er den native kryptovaluta på Binance Chainen. Siden 2019 er kursen på BNB permanent gået op og ned – men hvorfor? Læs artiklen for at få svar på det, og for generelt at lære om Binances egen krypto.

Binance har hovedsæde i Shanghai og er en af de største DEX’es (decentral exchanges) i verden. Det daglige handelsvolumen, der omsættes på Binance ligger et sted i milliarderne (USD!). Tænk på, at Binance blev lanceret i 2017 – i skrivende stund (juni 2021) ligger de sidste Olympiske Lege længere tilbage end lanceringen af Binance, der er ikke lang tid. Parallelt med lanceringen har Binance startet en ICO (initial coin offering) og udgivet i alt 200 millioner Binance Coins. Formålet var først og fremmest at lokke investorer.

Helt i starten var BNB et ERC-20-token, dvs. det kørte på Ethereum-blockchainen. Siden april 2019 har Binance lanceret en helt egen blockchain ved navn Binance Chain. Som følge heraf måtte BNB simpelthen flytte til Binances egen BEP-2-standard, og det krævede af BNB-ejerne, at de skulle give deres gamle tokens tilbage i bytte for de nye. Navnet Binance Coin og symbolet BNB blev dog bibeholdt.

Hvilke formål har BNB?

  1. Betaling af gebyrer: Hos Binance kan kunderne betale transaktionsgebyrerne både med BNB og med den respektive kryptovaluta, der handles. Virksomheden ønsker at tilbyde erhvervsdrivende incitamenter til at bruge den native BNB som betalingsmiddel med henblik på at fremme kundeloyalitet. Hvis kunderne betaler transaktionsgebyrerne med BNB, var det 50 % billigere det første år og 25 % i det andet. Fordelen halveres hvert år indtil deadlinen, der ligger fem år efter lanceringen – dvs. formodentlig i 2022.
  2. Initial Exchange Offerings (IEO): Investorerne kan også bruge BNB til at deltage i IEO’er, der tilbydes af handelsbørsen. Til dette formål har Binance skabt sin egen decentrale børs.
  3. BNB som aktiv: For tradere kan det også være spændende at handle med BNB. Siden starten og overgangen til sin egen blockchain er BNB vokset i værdi. Coin Burn spiller også en vigtig rolle i denne sammenhæng.

Binance Coin Burn – Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

I Binance whitepaperet er coin burn-processen detaljeret beskrevet. Coin burn praktiseres af nogle kryptovalutaer og har generelt det formål at øge værdien af en kryptovaluta og holde inflationen lav. Det skyldes, at når coins trækkes tilbage – når de “brændes” – fra markedet, fører det til faldende udbud, mens efterspørgslen forbliver den samme eller endda stiger. Binance udnytter dette grundlæggende princip, der i øvrigt holder helt generelt i den frie markedsøkonomi.

Virksomheden forpligtede sig ved oprettelsen af Binance Coin til at bruge 20% af hvert kvartals overskud til at købe BNB tilbage og “brænde dem”. Denne procedure vil fortsætte, indtil halvdelen af de oprindeligt genererede mønter, dvs. 100 millioner BNB, er brændt. Coin burn annonceres altid via blockchainen, så der ingen overraskelser sker.

Hackerangreb, bull marked og all time high

Den 7. maj 2019 blev det annonceret, at verdens næststørste børs Binance var blevet offer for et større hackerangreb. Omkring 7000 BTC (Bitcoin) til en værdi af over 40 millioner USD blev stjålet. Binance Coin oplevede derefter et kort dyk og faldt lige under 20 USD. Man skulle tro, at et sådant angreb burde have en varig effekt på BNB’s værdi, men kun få dage efter denne nyhed kom Binance sig over chokket, og BNB steg igen med 30% i løbet af kort tid. Det er første gang, at den har overskredet 25 USD og nået sit højeste niveau nogensinde. Bull markedet varede et par måneder, indtil BNB-kursen var oppe på 38 USD. Det var som om angrebet aldrig fandt sted. BNB’s all time high blev noteret i maj 2021 – her taler vi ikke om 38 USD, men om 650 USD. Der er sket meget i kryptoverden siden 2019.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Binance Coin Tokenomics

Kurs i realtid
Binance Coin (BNB)

Indlæser...BNB/USD

Binance Coin faktaboks

Navn
Binance Coin
Ticker
BNB
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb