Hvad er Chainlink (LINK)?

Hvad er Chainlink?

Chainlink har været et af de mest succesrige kryptoprojekter i 2019 og er steget kraftigt i værdi siden da.

Om Chainlink

Mange Smart Contracts refererer til data og begivenheder fra den virkelige verden, som ikke findes i blockchainen. Generelt anvendes der oracles til at løse dette problem. De fungerer som mellemled. Oracles (orakler) er nødvendige, fordi blockchains ikke kan få direkte adgang til data uden for deres netværk. De finder de ønskede data, verificerer dem og oplysningerne og sender dem derefter til blockchainen.

Problemet med Oracle-tjenester er, at de leveres af tredjeparter med et centralt styringspunkt og ikke er en del af et blockchain-netværk. Derfor er der altid et spørgsmål om, hvor pålidelige og troværdige de modtagne data egentlig er. Det skyldes, at smart contracts automatisk udføres, så snart en bestemt betingelse er opfyldt. Så hvis der indlæses unøjagtige eller forkerte data i blockchainen, vil det også føre til fejl i smart contracts.

Chainlink er det første kryptoprojekt, der forsøger at lukke hullet mellem smart contracts og den virkelige verden ved at opbygge et sikkert og decentralt Oracle-netværk. Projektet blev grundlagt af SmartContract i september 2014.

Virksomhedens spidse består af Sergey Nazarov (CEO) og Steve Ellis (CTO). Et af virksomhedens mest betydningsfulde partnerskaber til dato er samarbejdet med SWIFT, et netværk, der omfatter over 11.000 finansielle institutioner verden over.

Hvordan virker Chainlink?

 

Chainlink er i øjeblikket placeret på Ethereum-blokkæden. Den oprindelige token LINK er baseret på ERC20-standarden. Chainlink-netværket består af to separate dele: On-Chain og Off-Chain. Begge dele interagerer med hinanden:

  1. Netværkets On-Chain-komponent (komponent på kæden) filtrerer oracles baseret på de målinger, som en part i smart contracten har anmodet om via en Service Level Agreement (SLA, serviceniveauaftale). Ved hjælp af disse målinger indsamler ChainLink oracle-svarene på SLA-anmodninger, sorterer dem ved hjælp af reputations- og aggregeringsmodeller og leverer det endelige kollektive resultat af ChainLink-anmodningen, som kan implementeres i smart contracten.
  2. Netværkets Off-Chain-komponent (komponent udenfor kæden) består af oracle-nodes, der er forbundet til Ethereum-netværket og uafhængigt indsamler svar på off-chain-anmodninger. Disse off-chain-nodes kan komme fra forskellige kilder. F.eks. kan en off-chain-knude, som drives af New York Stock Exchange, give nøjagtige handelsoplysninger til netværket i realtid.

Chainlink har til formål at integrere knudepunkter fra en lang række brancher i et universelt netværk. Dette netværk skal fungere som et mellemled til at fortolke og korrekt allokere data efter behov. Chainlink-systemet sikrer, at Oracles forbliver uafhængige, og at de resultater, de leverer, er nøjagtige.

Alle API-udbydere eller endda udviklere kan deltage i ChainLink-netværket. For at gøre det skal de forbinde deres API til netværket, resten sker så automatisk. De, der driver en node og giver API-oplysninger, vil modtage LINK-tokens for at få udført anmodninger på blockchainen.

Succesåret 2019 – Nye partnere, nyt højdepunkt

Året 2019 var én stor succes for ChainLink, og det gjorde selvfølgelig, at mange store virksomheder blev opmærksomme på projektet. Der er tale om Google, Harmony, Reserve, GoChain, Matic Network, Dapps Inc. og VYSCoin, senere også Adobe-koncernen Oracle. Som følge heraf har amerikanske børser Coinbase Pro og Coinbase.com Exchange begyndt at liste. Siden da kan tokenet handles af et bredt publikum.

16/7-19: Ifølge Etherscan har Chainlink solgt 3,5 millioner LINK til $10,8 millioner i fem portioner af 700.000 i løbet af de sidste 10 dage. Samtidig faldt prisen på tokenet 25 procent til $3,10. Token-salget ser ud til at være øremærket til en række nye ansættelser, som virksomheden planlægger. Virksomheden har netop lanceret en karriereside på sin hjemmeside, hvor der indtil videre er 8 ledige stillinger. I en erklæring sagde Chainlink CEO Sergey Nazarov, at holdet er fokuseret på at skalere systemet.

7/12-19: Det decentrale oracle-netværk Chainlink (LINK) har annonceret et nyt partnerskab med IoTeX (IOTX), en databeskyttelsesorienteret blockchain for Internet of Things (IoT). Under partnerskabet vil de to projekter samarbejde om Oracles forskning og udvikling og stille data til rådighed for et stigende antal decentrale applikationer.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chainlink Tokenomics

Kurs i realtid
Chainlink (LINK)

Indlæser...LINK/USD

Chainlink faktaboks

Navn
Chainlink
Ticker
LINK
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb