Bitcoin (BTC) kurs i 2021–2024 – Stiger eller falder BTC-kursen?

Bitcoin (BTC) kurs i 2021–2024 – Stiger eller falder BTC-kursen?

Forandring (24 timer)
+0,0%
Forandring (7 dage)
+0,0%
Forandring (30 dage)
+0,0%
Forandring (1 år)
+0,0%

Investeringsberegner

kr
DKK
kr
DKK/BTC
Investering i starten
Aktuel kurs
Antal coins
Planlagt salgspris
Forandring
Kom i gang
Hvad er Bitcoin?

Hvordan står det til med Bitcoin-kursen?

Få emner er aktuelt så populære blandt investorer som Bitcoin. Den førende kryptovaluta nåede også et nyt historisk højdepunkt i april, hvilket betyder, at den fortsat befinder sig midt i et bull market.

Bitcoin-kursens udvikling kan dog ikke så let forudsiges. De enkelte markedsdeltageres og eksperters holdninger og prognoser kunne næppe være mere forskellige.

I denne artikel om Bitcoin kursen i 2021–2024 præsenterer vi, hvordan Bitcoin-prisen kan udvikle sig i fremtiden.

Aktuel prisudvikling

For at vurdere, om Bitcoin i øjeblikket er værd at købe, skal vi lige tage et kig på den aktuelle BTC-pris.

Bitcoin befinder sig mit i et bull market. Rallyet i 2021 lod prisen på 1 BTC stige på næsten 65.000 USD. Denne opadgående tendens synes at blive ved med at være der.

Bitcoin Kurs Tendens 2021
Tendensen ser fortsat godt ud, kilde: TradingView

Når det gælder om at træffe den rigtige investeringsbeslutning, bør investorerne dog ikke stole på håb og forventninger. Kortsigtede kurssignaler kan snarere give et muligt fingerpeg om, hvordan man finder passende ind- og udtrædelsespunkter. Hvis du overvejer at investere i Bitcoin på lang sigt, bør du være mindre opmærksom på de tekniske detaljer i diagrammet og i stedet fokusere på den grundlæggende udvikling i teknologien og tilpasningen af kryptovalutaen.

Derfor henviser vi til den aktuelle prisudvikling på chart-tekniske indikatorer, som giver mulighed for en Bitcoin-prognose. Stefan Bode har offentliggjort en interessant grafisk analyse på TradingView.

Bitcoin Kurs Analyse
Teknisk analyse af Bitcoin-kursen, kilde: Stefan Bode (TradingView)

Selvfølgelig er divergenserne i Relative Strength Index (RSI) særligt spændende. Hvis BTC overskrider tærsklen på 70 her, er den førende kryptovaluta per definition overkøbt, og sandsynligheden for en korrektion er særlig høj.

Bitcoin Kurs Indikatorer
Bitcoin kurs med moving averages og 20-50-200 SMA, kilde TradingView

Perspektivisk er der to grundlæggende scenarier, som investorerne bør holde øje med i de kommende dage og uger:

 1. BTC-kursen underskrider 40.000 USD: Når prisen på 1 BTC falder under 40.000 USD, kan det indlede en kortvarig konsolidering.
 2. Bitcoin-kursen overskrider 70.000 USD: Alternativt er det muligt, at rallyet mere eller mindre fortsætter, så kursen stiger over 70.000 USD. Hvis det sker, så … the sky is the limit, hvem ved.

Nye storinvestorer

I første halvår 2021 kom der igen nogle storinvestorer på banen. Først og fremmest har MicroStrategy endnu engang købt Bitcoins til en værdi af 15 millioner dollars. Så i øjeblikket ejer virksomheden hele 91.326 BTC.

Selv om det ikke er et køb, er udviklingen hos Grayscale Bitcoin Trust en vigtig nyhed for investorer. Selskabet planlægger i øjeblikket at konvertere Bitcoin Trust (GBTC) til en ETF. Hvis dette projekt lykkes, vil millioner af detailinvestorer få mulighed for at investere i BTC gennem en ETF. Med denne udvikling bør AUM (Assets under Management) stige.

10 største Bitcoin investorer
De 10 største institutionelle Bitcoin-investorer, kilde: BitcoinTreasuries

Desuden er Square og Tesla fortsat vigtige virksomheder, som med yderligere opkøb kan sætte gang i en dominoeffekt. Så sent som i februar 2021 investerede Square 170 millioner i BTC, hvilket vakte stor opsigt.

Bitcoins teknologiske udvikling

Mens Bitcoin blev betragtet som fremtidens betalingsmiddel for et par år siden, har status quo ændret sig fundamentalt i de seneste år. I mellemtiden ser investorerne BTC som et digitalt aktiv og en beskyttelse mod det skrantende finanssystem.

Bitcoin er desuden nok det største og mest sikre decentrale netværk i verden. For at sikre denne status skal der dog foretages regelmæssige opdateringer. Bitcoins høje grad af decentralisering bidrager dog til, at opdateringer tager lang tid at udvikle og skal afvejes inden for netværket.

Generelt går netværkets sikkerhed forud for en hurtig implementering af nye funktioner. Desuden skal enhver opgradering understøtte den gamle version af netværket og være bagudkompatibel.

Den sidste store opdatering, som investorerne oplevede, var i 2017. På det tidspunkt blev SegWit introduceret og bidrog til at øge antallet af transaktioner pr. blok.

I 2021 kommer der med Taproot den næste store opgradering af Bitcoin-blockchainen. Vigtigst vil være Schorr-signaturerne, som vil give mulighed for forbedret databeskyttelse og øge blockchainens skalerbarhed. Derudover vil Taproot sandsynligvis også bane vejen for smart contracts på Bitcoin-blockchainen.

Historien bag Bitcoin

Bitcoin (BTC) betegner et digitalt token i sin egen blockchain. Et digitalt token er en kryptografisk chifreret fil, der er gemt i Bitcoin-blockchainen. Blockchainen, eller blokkæden, er en offentlig hovedbog. Det er her, alle transaktioner gemmes.

Bitcoins oprindelse er tæt knyttet til finanskrisen i 2007. Den 31. oktober 2008 foreslog en ukendt softwareudvikler, muligvis flere, under pseudonymet Satoshi Nakamoto et elektronisk betalingssystem baseret på matematiske beviser. Hensigten med denne idé var at skabe et betalingsmiddel, der var kryptografisk sikkert, verificerbart, uforanderligt og kunne anvendes uafhængigt af centrale myndigheder og regeringer.

Da whitepaperet blev offentliggjort, var den globale økonomiske krise i 2007 allerede ved at tage fart på. En af årsagerne til denne finanskrise anses for at være den bristede boligboble på det amerikanske marked. Som følge af finanskrisen mistede mange mennesker deres hjem. For at forhindre bankfolk og spekulanter i at skabe sådanne bobler ønskede Nakamoto at give verdens befolkning et mere ordnet og troværdigt transaktionssystem, hvor folk kunne genvinde fuld kontrol over deres egne monetære aktiver.

Et andet problem, som Bitcoin-blockchainen skulle løse, var det såkaldte double-spending. Double-spending var et stort problem ved digitale betalingsmetoder som f.eks. bank- eller kreditkort.
Nakamoto, hvis identitet stadig ikke er blevet opklaret den dag i dag, skabte Genesis-blokken i januar 2009 og lancerede dermed officielt Bitcoins blockchain. Siden da har netværket kørt som en open source-softwareprotokol.

Bitcoins fundamentale udvikling – Hvad er det, der påvirker BTC-kursen?

Før vi går ind på de aktuelle Bitcoin-prognoser, vil vi lige vurdere, hvilke fundamentale faktorer der har en positiv indflydelse på Bitcoin-prisen.

Der er grundlæggende tale om kvalitative faktorer, som ikke umiddelbart kan udtrykkes i tal. Disse faktorer adskiller sig desuden fra de tekniske faktorer, som i højere grad påvirker kortvarige udviklinger.

Udbredelse

Den vigtigste faktor for Bitcoins succes er vel nok dens protokol og BTC som aktiv.

Især Bitcoin-netværket er vokset kraftigt i de seneste år. Det har resulteret i en uforholdsmæssig stor værdistigning.

Bitcoin netværk
Den såkaldte netværkseffekt

Ud over et voksende antal Bitcoin-investorer spiller især virksomheder, der bidrager til udvikling af infrastrukturen en vigtig rolle. Her kan man bl.a. nævne Bitcoin-børser som Coinbase eller virksomheder, der udvikler deres egne produkter baseret på netværket.

Vi vil især nævne den enorme relevans, som virksomheder som PayPal eller Square, der understøtter Bitcoin som betalingsmiddel, har.

Privat og institutionel efterspørgsel

En anden faktor, der er direkte relateret til udbredelsen, er efterspørgslen efter Bitcoin. Bitcoin er en begrænset resurse – der kan højst være 21 millioner BTC. Nu kan du selv regne ud, at stigende efterspørgsel på den ene side og en knap resurse på den anden side jo uundgåeligt sørger for stigende priser.

Siden introduktionen i 2009 har Bitcoin-kursen i høj grad været påvirket af privat efterspørgsel. Der er imidlertid et paradigmeskift i gang. Flere og flere institutionelle investorer er begyndt at købe Bitcoin. Som eksempler kan nævnes Tesla, Grayscale, MicroStrategy, Square og MassMutal.

Bitcoin Halving og inflation
Bitcoin Halving og inflation

Også institutionelle analytikere er begyndt at acceptere Bitcoin som et validt investeringsobjekt. Det kan derfor forventes, at et stigende antal institutionelle investorer vil bidrage til yderligere knaphed.

Regulering

Endelig spiller reguleringen også en stor rolle for udviklingen af BTC-kursen. Regulering og især eventuelle forbud af kryptovalutaer betragtes dog som kritisk.

Her kan nævnes eksemplet med Tyrkiet, som ønsker at forbyde Bitcoin for at sikre stabiliteten i den tyrkiske lire. Forbud mod et sådant aktiv gør det vanskeligere for investorer at investere i det. Til gengæld er dette dog også en kæmpe chance for andre stater at være mere åbne.

Generelt er der sket meget med hensyn til regulering i de seneste år. Derfor er den juridiske situation for Bitcoin-investorer i USA og i EU forholdsvis klar.

Stock-to-Flow-modellen anvendt på Bitcoin-kursen

Der findes mange modeller, der kan bruges til at forudsige en prisudvikling. For Bitcoin-prognoser er PlanB’s stock-to-flow model (S2F) er den mest kendte prognosemodel.

Hele modellen er baseret på forholdet mellem “stock” og “flow”, dvs. mellem mængden af BTC i omløb og mængden af nyminede Bitcoins.

Den matematiske formel for S2F:

S2F-forhold = stock / flow

Jo større forholdet er, jo mere begrænset er det tilhørende aktiv BTC. Desuden kan resultatet af beregningen bruges til at udlede, hvor lang tid det vil tage at fordoble den nuværende “stock”, hvis “flowet” forbliver det samme.

I praksis anvendes denne model regelmæssigt til at vurdere konventionelle aktiver som f.eks. guld. Den næste Bitcoin Halving i 2024 vil dog formodentlig bidrage til, at Bitcoin erstatter guld som det mest stabile aktiv.

Bitcoin Stock-to-Flow
Bitcoin kursen i 365-dages-gennemsnit og ekstrapolering vha. S2F-modellen, kilde: LookIntoBitcoin.com

I Bitcoin Stock-to-Flow-modellen beskriver Bitcoin-analytikeren PlanB, hvordan en Bitcoin Halving (halveringen af blockrewarden for miningen af en ny blok) påvirker Bitcoin-prisen. Hvis vi tager udgangspunkt i PlanB’s model, vil Bitcoin-prisen krydse den magiske tærskel på $100.000 allerede i 2021. Det er vi spændt på!

Fortsætter prisudviklingen på samme måde, kan modellen ekstrapoleres endnu længere i fremtiden. Den anslår en værdi på 1.000.000 USD i 2025! Hvis vi lægger Bitcoin-kursen og S2F-modellen ovenpå hinanden, får vi en nøjagtighed på 95 %.

Analytikernes Bitcoin-kursprognoser

En af de mest interessante Bitcoin-prognoser stammer netop fra storbanken JP Morgan Chase, der i lang tid blev betragtet som en stærk kritiker af Bitcoin, men har siden indtaget en anden holdning. I en undersøgelse forudsiger storbanken, at Bitcoin vil nå en pris på 146.000 USD på mellemlang sigt.

Endnu mere spændende er dog de udsigter, som Bloomberg offentliggjorde for nylig. Ifølge dem er en Bitcoin-pris på 400.000 muligt – allerede i 2021! Bloombergs eksperter begrundede deres vurdering med de paralleller der er mellem 2021 og det Bitcoin-bullmarket fra 2017.

Lidt ældre, men ikke mindre optimistisk, er prognosen fra Thomas Fitzpatrick, der er senioranalytiker hos storbanken Citibank. Ifølge ham er der tydelige paralleller mellem guldmarkedet i 1970’erne og Bitcoin-markedet på nuværende tidspunkt, og han mener derfor, at en pris på 300.000 USD er mulig.

Bitcoin-kursen: Hvad siger eksperterne?

Angående Bitcoin og den langsigtede Bitcoin-prognose er der store forskelle mellem eksperternes holdninger.

Nedenfor er der en liste over nogle blockchain-eksperter og berømte personligheder og deres synspunkt vedrørende Bitcoins prisudvikling:

 • Bill Gates:

  Microsoft-chefen har aldrig lagt skjul på sin holdning til Bitcoin. Gates ønsker ikke at oplyse nøjagtige datoer eller tal, men efter hans mening vil Bitcoin før eller siden ende på 0 USD.

  Det vil sige, at han tror, at prisen vil implodere, og Bitcoin vil styrte ned. Hans begrundelse for denne radikale vurdering er, at Bitcoin som aktivklasse ikke producerer noget, der kan retfærdiggøre en tilsvarende værdi.

  Derfor er det i hans øjne ren spekulation, som i sidste ende ikke vil gøre sig betalt. Joe Davis, leder af Vanguards hold for investeringsstrategier, har en lignende holdning. For ham er Bitcoin ikke et attraktivt aktiv på grund af dets høje volatilitet.

 • Kenneth Rogoff:

  Rogoff er professor ved Harvard University og tidligere chef for Den Internationale Valutafond. I et interview med CNBC kommenterede han Bitcoin-kursen og gav en personlig vurdering for 2028 (ja, 2028!).

  Han mener, at BTC kun vil være omkring 100 USD værd til den tid. Han fremfører også et lignende argument som Gates, idet han baserer sin Bitcoin-prognose på dens relativt begrænsede anvendelse som betalingsmiddel. Efter hans mening er Bitcoin i det hele taget næppe et attraktivt værktøj og kun egnet til hvidvaskning af penge eller skatteunddragelse.

 • Cameron Winklevoss:

  Winklevoss-tvillingerne Cameron og Tyler er velkendte personligheder på Bitcoin-scenen. I løbet af kort tid var de i stand til at generere en nettoformue på over 1 milliard USD. Cameron Winklevoss formoder, at Bitcoin-prisen vil være 320.000 USD om 10 til 20 år.

 • John Pfeffer:

  Pfeffer Capital Partner Bitcoin-kursprognose har ingen specifik tidsmæssig dimension. Han mener, at BTC kan overstige 700.000 USD i værdi, hvis den erstatter guld som værdiopbevaringsmiddel. Han forklarede, at han kom frem til dette tal ved at foretage en simpel beregning.

  Pfeffer antager, at guldbarrer til en værdi af 1,6 billioner USD er privatejede. Hvis man dividerer 1,6 millioner USD med 18 mio. BTC, givet det ca. 90.000 USD/BTC. Hvis Bitcoin skulle erstatte guld med hensyn til dens økonomiske rolle, kan værdien på 1 BTC stige yderligere og runde 700.000 USD en dag.

 • John McAfee:

  Sikkerhedssoftwareudvikler John McAfee vakte stor opsigt med sin forudsigelse om Bitcoin i 2020. Hans skøn på 1 million USD for 1 BTC er meget højt sat sammenlignet med andre eksperters forudsigelser, men han virker utrolig overbevist om det, så han kalder alle, der er uenige med ham, for idioter.

  I yderligere 1–2 år efter det kan han endda forestille sig, at 1 BTC kan være over 2,6 millioner USD værd. McAfee er tidligere blevet kritiseret for at vurdere aktiver alt for aggressivt – især dem, som han også selv handler med.

Forudsigelse om Bitcoin-kursen i 2021

Hvad så med BTC i 2021? Er det stadig værd at købe Bitcoin i dag?

Vi kan ikke komme med en klar udtalelse her. Tekniske og fundamentale faktorer kan dog bruges til at udtrykke en forventning om et aktivs performance. Efter vores mening vil Bitcoin-prisen sandsynligvis udvikle sig positivt i det mindste på mellemlang til lang sigt. S2F-modellen er dog også et solidt grundlag for prisanalyser, så vi mener, at en pris på over 100.000 USD er realistisk i år – men ikke garanteret.

På nuværende tidspunkt opfylder Bitcoin fuldt ud narrativen om “det digitale guld”, og kursen kan derfor drage stor fordel af det positive markedsmiljø for kryptovalutaer. Det er også sandsynligt, at institutionelle investorer vil bidrage til denne udvikling i fremtiden.

Bitcoin Prognose 2021 – 2025

Nu hvor vi kender nogle eksperters og personligheders holdninger til og forudsigelser om Bitcoin, følger der atter en vurdering – en der er baseret på matematik og algoritmer:

 • Longforecast.com: Bitcoin-prognosen her er givet over en periode på flere år. Ifølge beregningerne vil Bitcoin-prisen opleve nogle udsving indtil 2023, men den generelle tendens vil være støt stigende. I januar 2023 vil 1 BTC være op til 61.604 USD værd. Mellem 2023 og 2024 vil der følge en mindre korrektion, inden der i 2024 følger et bull run til næsten 80.000 USD. Denne tendens fortsætter ind i 2025.
 • Walletinvestor.com: Selv de ellers ret pessimistiske eksperter hos Walletinvestor.com forventer en betydelig stigning i BTC-prisen i fremtiden. Walletinvestor forventer en bitcoin-pris på over 68.200 US dollars i 2025. Det er vigtigt at bemærke, at deres forudsigelse er fra 2020, så de ikke havde kendskab til det rally, der har været i gang i 2021. Alligevel er deres prognose positiv.

Bitcoin-kurs og forudsigelse – Konklusion

Der er ingen, der med 100 % sikkerhed kan sige, hvad 1 BTC kommer til at koste i fremtiden. Eksperternes og institutionernes prognoser er velbegrundede og forståelige, uanset i hvilken retning de går.

Inden for kryptoverden er alt muligt – det kan gå i alle retninger, og det kan ske på kortestmulig tid. Det bør man især som detailinvestor til enhver tid tage højde for. Hvis du ønsker at begynde at investere i Bitcoin, er vores oversigt over kryptobørser og -brokere et godt sted at starte.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bitcoin faktaboks

Kurs i realtid
Bitcoin (BTC)

Indlæser...BTC/USD

Bitcoin faktaboks

Navn
Bitcoin
Ticker
BTC
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb
Handl med Bitcoin
79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.