Hvad er Dogecoin (DOGE)?

Hvad er Dogecoin?

So dog, much wow, such currency…

Enhver, der har studeret kryptovalutaer lidt mere intensivt, er før eller siden sikkert stødt på den berømte hunde-kryptovaluta DOGE.

Ingen ved præcis, om Doge udtales “Doge”, “Dodsh”, “Doje” eller “Doggy”, og der er kun få, der fatter, hvordan det er muligt, at denne krypto til tider kan være mere end 10 milliarder dollars værd.

For at gøre det hele lidt mere forståeligt vil vi nu gå mere i detaljer om, hvad kryptovalutaen Dogecoin egentlig er.

Hvad er Dogecoin?

køb dogecoin

Projektet Dogecoin blev lanceret af Jackson Palmer den 8. december 2013. Oprindeligt skulle projektet være en sjov kryptovaluta, der skulle gøre grin med de daværende kraftige kursstigninger.

Dog blev projektet – og det var uventet – allerede på det tidspunkt godt modtaget af kryptocommunityet og kom ind på top-10 over de største kryptovalutaer efter markedsværdi blot to uger efter udgivelsen. På det tidspunkt var prisen på 1 DOGE stadig 0,0095 USD.

I de efterfølgende år korrelerede DOGE-prisen tydeligvis med andre kryptovalutaer og overraskede i ny og næ med ekstreme opadgående udsving.

Højdepunktet blev nået, da Tesla CEO og multimilliardær Elon Musk nævnte Dogecoin i flere tweets på Twitter og formodentlig selv investerede. Det gjorde, at Dogecoin den 9/2-2021 havde en markedskapitalisering på $10.34 milliarder USD, hvilket svarede til en pris på ca. $0.081 per DOGE-token.

Dogecoin er en parodi på vores nuværende monetære system, og det er af den grund netop de unge detailinvestorer (gerneration Y), der køber DOGE. Især gennem onlinefora og sociale medier var DOGE-communityet i stand til at opbygge en enorm rækkevidde på meget kort tid. Hungememes havde en katalyserende effekt her.

Oversigt over DOGE-kursen
Oversigt over DOGE-kursen – Dogecoin bød på mange overraskelser (kilde: Tradingview)

Teknologien bag Dogecoin

Oprindeligt var Dogecoin tænkt som en spøg og som parodi, og derfor er DOGE-blockchainen hellere ikke særlig innovativ.

Faktisk bygger Dogecoin på Litecoin og er dermed baseret på en Proof-of-Work-algoritme med en bloktid på 1 minut frem for 2,5 minutter.

I modsætning til disinflationære kryptovalutaer som Bitcoin eller Litecoin, der har en fast øvre grænse for antallet af coins, er DOGE et inflationært token. Dette er ikke ubetydeligt, da der hvert år distribueres 5,256 milliarder nye tokens. Det svarede til en inflation på 5,3 % ved lanceringen i 2015. Men efterhånden som det samlede antal tokens i omløb stiger, vil inflationen aftage lidt og ligge ved 3,4 % i 2025. (Kilde: Wikipedia.org)

Husk, at en investering i DOGE er ekstremt volatil og bør kun tages i betragtning af underholdningsmæssige grunde. Hvordan du køber DOGE, har vi alligevel sammenfattet i en investeringsguide.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dogecoin Tokenomics

Kurs i realtid
Dogecoin (DOGE)

Indlæser...DOGE/USD

Dogecoin faktaboks

Navn
Dogecoin
Ticker
DOGE
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb