Hvad er Aave (AAVE)?

Aave – Den nye stjerne, der lyser op på DeFi-himlen

Det er helt utroligt, med hvilken hastighed DeFi’s total value locked stiger! Grafen taler for sig selv:

DeFi samlet værdi
DeFi TVL (total value locked), kilde: DeFi Pulse, 17/5-2021

En af dem, der har bidraget massivt til denne udvikling, er Lending-platformen Aave. Delvis har Aave endda ligget på førstepladsen og dermed styrtet Maker fra tronen. Maker – og det er værd at bemærke – står for hele 16 % af TVL. I øjeblikket er Aave ret tæt på.

De 12 største DeFi-platformer
De 12 største DeFi-platformer, kilde: DeFi Pulse, 17/5-2021

Samtidig med, at Aave var nummer 1 i DeFi, overtog Aave-tokenet LEND (EthLend) førstepladsen på listen over DeFi-tokens, målt efter markedskapitalisering. Efterhånden hedder det ikke længere LEND, men AAVE – og det har nået sit all time high i maj 2021 med en værdi på ca. 651 USD.

Hvad er Aave?

Aave er det finske ord for ånd. Projektet blev døbt af finske grundlægger Stani Kuchelov. Ligesom ånden skal Aave være fuldstændig gennemsigtig og uangribelig. I 2017 blev platformen lanceret i en ICO under navnet ETHLend.

Aave er en decentraliseret open-source-protokol og har til formål at skabe finansmarkeder på Ethereum-blockchainen. På platformen kan brugerne få renter ved at stille likviditet til rådighed for kreditpuljer.

Mange brugere bruger også Aave til kviklån (Flash Loans). Et Flash Loan skal udføres inden for en enkelt Ethereum-transaktion. Når den er udført korrekt, kan enhver bruger låne likviditet fra Aave-protokollen uden at stille sikkerhed. Så længe likviditeten tilbagebetales inden for én transaktion i én blok, vil lånet blive gennemført som planlagt.

Aavenomics

Aave har allerede gjort betydelige fremskridt i juli 2020, da TVL’en for første gang overskred 500 millioner dollars. Den vigtigste drivkraft var udgivelsen af Aavenomics, det nye tokenomics-koncept. Her foreslås det at erstatte LEND-tokenet med et nyt governance token AAVE. Formålet var primær at forbedre styringen og gøre Aave-økosystemet mere decentraliseret og sikkert. Dette omfatter en mekanisme, der belønner de brugere, der bidrager til sikkerheden (safety mining). Det var op til de daværende LEND-ejere at godkende Aavenomics’ forslag.

Fra LEND til AAVE
LEND migrerer til AAVE, kilde: Aave.com

Opgradering: Aave Version 2

Desuden har Aave-holdet arbejdet på en ny version (Aave V2). Den 14. august 2020 blev de nøjagtige planer offentliggjort. Opgraderingen indeholder en lang række nye funktioner i Aave-protokollen. Det langsigtede mål med den nye version er at gøre DeFi mere målrettet og interessant for institutioner.

Gennem tokenisering af gældspositioner vil det i fremtiden være muligt at optage lån uden selv at have tilstrækkelig sikkerhedsstillelse. En credit default swap har til formål at yde en forsikring mod låntagers misligholdelse.

Aave har desuden planer om at integrere alle typer tokeniserede aktiver. Sammen med RealT arbejder Aave på at placere tokeniserede realkreditlån på Ethereum-blockchainen. Disse kan derefter stilles som sikkerhed for at generere lån.

I Storbritannien har Aave allerede fået en tilsvarende licens, og efterhånden virker Aave Limited som e-pengeinstitut.

Det var netop denne besked, der sendte AAVE til tops i TVL-ranglisten i 2020. Hvis projektet lykkes, kan det tænkes, at tilbyde tjenesten også i andre lande.

Aaves fremtid

Aaves udvikling viser, hvor hurtigt og dynamisk DeFi markedet er. TVL (den samlede værdi) er blevet syvdoblet på under et kvart år. Især Aave har gjort enorme fremskridt, som sikkert er motivation for andre DeFi-platforme til at følge trop. Det er fortsat spændende at følge med i Aaves udvikling.

Ifølge Aaves marketingchef, Isa Kivlighan vil prøve at gøre DeFi endnu mere populær:

Our longterm mission is to bring DeFi to mainstream and make it easier to onboard new users. The new Electronic Money Institution licence is a great step towards this direction and helps to bring the Fin-Tech World and DeFi World more close together!

AAVE's total value locked mellem maj 2020 og maj 2021
AAVE’s total value locked mellem maj 2020 og maj 2021, kilde: DeFi Pulse 26/5-21

Læs og følg vores investeringsguide til køb af kryptovalutaer, hvis du er interesseret i at investere i AAVE. Tjek lige vores oversigt over børser, på hvilke børser eller brokere det er muligt at købe AAVE.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Aave Tokenomics

Kurs i realtid
Aave (AAVE)

Indlæser...AAVE/USD

Aave faktaboks

Navn
Aave
Ticker
AAVE
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb