Hvad er VeChain (VET)?

Hvad er VeChain?

Hvad er VeChain (VET)?

VeChain (VET) er en af de stærkeste, men lidet kendte kryptovalutaer til dato, med en af de højeste modstandsdygtigheder på markedet. På trods af de seneste ugers bear market er det lykkedes virksomheden at katapultere sig selv ind blandt de 20 største kryptovalutaer målt på markedsværdi. Hvad ligger bag dette, og hvad er VeChains opskrift på succes?

VeChain er en blockchain-baseret platform (Hvad er Blockchain?) med specialiserede funktioner til forbedring af processerne i Supply Chain Management. Den anvender manipulationssikker DLT (Distributed Ledger Technology) til at fastslå ægtheden og kvaliteten af produkter, der er købt af platformens brugere. De lagrede oplysninger kan være meget forskellige. F.eks. kan indbyggede reservedele eller vedligeholdelsesdokumentation lagres, ligesom omkostninger, lagerbeholdning, produktionsruter og meget mere.

VeChains primære formål er derfor::

  1. At opbygge et distribueret økosystem baseret på blockchain-teknologi til transparent informationsstrøm, enorme hastigheder og effektivt samarbejde.
  2. Brugere, detailhandlere og producenter bør kunne mødes på et vist grundlag uden at skulle stole blindt på hinanden.
  3. Formålet er at opnå sikre løsninger til styring af forsyningskæden gennem asset-digitalisering (digitalisering af aktiver).
  4. Platformen giver producenterne mulighed for at tildele en unik identifikator til hvert enkelt tilgængeligt produkt i deres lagerbeholdning. På denne måde kan alle interessenter, herunder kunder, producenter og partnere i forsyningskæden, følge produkternes bevægelser i forsyningskæden på ethvert tidspunkt.

Globale problemer i Supply Chain Management – Hvilken løsning kommer VeChain med?

Det største problem for virksomheder inden for it-området er spørgsmålet om tillid. Det er vanskeligt for de parter, der er involveret i overførslen af følsomme oplysninger i forbindelse med produktudvikling, at stole på hinanden. Desuden gør centraliseret lagring af produktoplysninger og andre data disse sårbar over for angreb. Centraliseret lagring indebærer også en risiko for, at data kan blive stjålet eller ødelagt.

På baggrund af disse bekymringer besluttede VeChain-udviklerne at skabe en platform til at gemme oplysninger på distribuerede, hurtige og gennemsigtige platforme. De implementerer ændringerne, foretager opgraderinger og tilpasser platformen strategisk for at imødekomme de nuværende behov og fremtidige udfordringer med platformen. På denne måde kan de opretholde informationernes integritet og sikre, at de opbevares på en sikker måde.

Platformen tildeler en VeChain-identitet eller VID til at spore produkterne. Den kan skrives i QR-kode, RFID-tag eller NFC-tag (Near Field Communication). VID-teknologien gør det muligt at integrere den virkelige forretningsverden i VeChain-platformen. Forbrugeren kan spore et produkt fra selve fremstillingen, gennem leveringen og den endelige levering. Ethvert forsøg på at snyde forbrugeren opdages let, og man kan fastslå produktets ægthed i alle faser af dets bevægelse.

De tjenester, der tilbydes af platformen, omfatter::

  • Udvikling af Smart Contracts
  • Forvaltning af private keys
  • Betalingstjenester
  • Wallets

Med sine specialiserede funktioner har platformen et stort potentiale til at blive brugt af virksomheder inden for e-handel og informationsintensive industrier.

Virksomhedens baggrund

Platformen blev grundlagt i 2015 i bystaten Singapore og blev af udviklerne udtænkt som en måde at skabe større gennemsigtighed på markedet på og give forbrugerne mere detaljerede oplysninger om de produkter, de køber. Platformen giver et fuldstændigt overblik over hele forsynings- og produktionskæden. Da oplysningerne opbevares i en manipulationssikker DL (distributed ledger, på dansk distribueret hovedbog), kan detailhandlerne være sikre på produktets originalitet og give kunderne en garanti for deres ægthed. På denne måde kan kunderne til gengæld være sikre på, at de modtager præcis det produkt, de har bestilt.

Virksomheden bag VeChain har et stort og alsidigt internationalt team bestående af erfarne fagfolk med stor ekspertise. “”Non-Whitepaperet” præsenterer et stort hold på 20, hvoraf de fleste har været med siden 2015. CEO Sunny Lu var tidligere medstifter af BitSE, et kinesisk softwarefirma, der har produceret andre kendte kryptovalutaer som QTUM. Lu var CTO og CIO hos Louis Vuitton i Kina inden kryptoprojekterne. Andre medlemmer af bestyrelsen har en lignende baggrund og har også haft topposter i Fortune 500-virksomheder.

VeChains opskrift på succes: Bred opstilling og stærke samarbejdspartnere

Virksomheden har været i stand til at udvide sit netværk støt og roligt siden starten og har en af de mest imponerende lister over partnerskaber. En af de største partnere er PricewaterhouseCooper (PWC), en anerkendt multinational professionel serviceplatform. VeChain og PWC har til formål at tilbyde tredjepartstjenester til deltagerne på de decentrale platforme. Sammen med PWC udvider de hurtigt VeChains netværk og styrker platformens værdi med hvert nyt medlem. I februar blev aftalen med bl.a. BMW officielt bekræftet. BMW og andre håber, at dette samarbejde vil eliminere børnearbejde i deres forsyningskæder. Når alt kommer til alt, er børnearbejde et af de største problemer, som store virksomheder har kæmpet med i lang tid. Det gør denne aftale så meget desto mere værdifuld, fordi det kan få andre store virksomheder, f.eks. inden for tekstilindustrien, til at lægge mærke til den.

Men det er ikke kun producenterne, der bruger VeChain. Anvendelsesområdet omfatter også vinindustrien. Vechain har netop lanceret en applikation kaldet “My Story“, som allerede anvendes af italienske vinproducenter. Applikationen giver vinfirmaer mulighed for at forbedre kontrollen af deres produktkvalitet i forbrugernes øjne. Problemet med forfalskninger, som vinindustrien allerede står over for, skulle også kunne løses på denne måde. Andre luksusvarer kan også gøres forfalskningssikre gennem VeChains løsning til styring af forsyningskæden. I en rapport anslog CNN tabene som følge af forfalskninger til over 461 milliarder USD.

VeChain har indgået et succesfuldt samarbejde inden for transportforsikringsbranchen. Den 13/3-18 blev samarbejdet med YunKeAn, en virksomhed inden for risikostyring af forsyningskæden, officielt annonceret. VeChains Internet of Things-teknologier vil blive brugt til at forbedre risikostyringen i amerikansk skibsfartserhverv. Denne industri har en årlig omsætning på 50 milliarder USD, hvilket gør aftalen endnu mere betydningsfuld for VeChain.

VEN bliver til VET – VeChains omdøbning

Omdøbningen fra VEN til VET er del af projektets proces at udvikle sig til en af verdens førende blockchains. Til grund for omdøbningen ligger faktisk en ny blockchain – Thor-blockchainen eller også VeChain Thor –, på hvilken de nye VET-tokens bliver anvendt. Gamle VEN-tokens kunne skiftes 1:1 til nye VET-tokens.

Faktisk vil der være et twin token-system på den nye VeChain Thor blockchain. De tokens på platformen vil ud over VeChainToken (VET) også være VeThor (VTHO). VeThor skabes ved at besidde VET, svarende til GAS for NEO-ejere. VeThor bruges til at betale for applikationer og transaktioner. På denne måde får VeChain-deltagerne VeThor gratis og betaler kun for den faktiske brug af VeChain-applikationer. VET bruges til udstedelse af nye applikationer, til brug af platformstjenester og til andre transaktioner på tværs af platforme.

VeChain – Konklusion

De positive nyheder og stærke samarbejdspartnere i løbet af de seneste år har haft særdeles positiv indflydelse på VeChains kursprognose, hvilket har fået mange investorer til at købe VeChain. Virksomhedens forsyningskædeforvaltning er en sektor, der berører stort set alle større virksomheder og forbrugere. Dette medfører så mange anvendelsesområder, hvor partnerskaber kan opstå. I denne henseende er potentialet langtfra at være udtømt – prognoserne er lovende! Lanceringen af mainnettet blev afsluttet i 2018 og vil helt sikkert fortsætte med at udvikle sig.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

VeChain Tokenomics

Kurs i realtid
VeChain (VET)

Indlæser...VET/USD

VeChain faktaboks

Navn
VeChain
Ticker
VET
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb