IOTA (MIOTA) kursen 2021–2025: IoT er på vej frem

IOTA (MIOTA) kursen 2021–2025: IoT er på vej frem

Forandring (24 timer)
+0,0%
Forandring (7 dage)
+0,0%
Forandring (30 dage)
+0,0%
Forandring (1 år)
+0,0%

Investeringsberegner

kr
DKK
kr
DKK/MIOTA
Investering i starten
Aktuel kurs
Antal coins
Planlagt salgspris
Forandring
Kom i gang
Hvad er IOTA?

De fleste store og små investorer går ud fra, at hele kryptomarkedet udvikler sig positivt i de kommende år. Siden Corona-crashet i 2020 afspejler den positive stemning sig også i kurserne.

IOTA-projektet inkl. dets native token MIOTA blev lanceret i 2017, og det har vist sig at være særlig interessant. Vi skal nu kigge på, hvordan IOTA kursen muligvis kommer til at se ud i de kommende år.

Aktuel kursudvikling

IOTA-kursen er vokset kraftigt i starten af 2021 – fra 0,30 USD på nytårsdagen til 2,52 USD engang i maj. Det svarer til næsten 800 % vækst. Ikke blot kryptomarkedets generelle udvikling bidrog til MIOTA’s kurs, men også ligefrem glimrende nyheder om IOTA-projektet.

I skrivende stund (30. juni 2021) befinder vi os midt i en bear market periode: Man kan få 1 MIOTA til omkring 0,80 USD. Da kryptokurserne forudsiges at stryge til vejrs igen, kan det betragtes som en overkommelig pris.

Nyheder

IOTA Pollen Nectar Honey

Et af hovedmålene med den nuværende udvikling er at omdanne IOTA til et uafhængigt og decentraliseret netværk. Coordicide er allerede i starthullerne. Nu er der blevet tilføjet et reputationssystem, Mana, til protokollen. Mana er et vigtigt skridt i retning af decentralisering. Først vil det nye system blive testet for fejl og uoverensstemmelser i testnetværket Pollen. Teknologien bag Mana svarer til den måde, som en proof-of-stake-algoritme fungerer på. Hvis en knude gennemfører en transaktion med succes, modtager den Mana, og dens tillid øges. Det langsigtede mål er at opbygge et hurtigt netværk, hvor pålidelige og effektive knudepunkter overtager forarbejdningen i netværket.

I maj 2021 blev Chrysalis-opgraderingen overført til IOTA-mainnettet. Med dette indleder udviklerne bag IOTA Coordicide. Opgraderingen forbedrer tanglens ydeevne mange gange. For at HODL’ere kan fortsætte med at bruge deres tokens i den nye 1.5-version af IOTA, skal der foretages en migration vha. den nye Firefly-wallet.

Nye partnerskaber

Partnerskaber har altid haft høj prioritet for den Berlin-baserede IOTA Foundation. Næppe nogen anden kryptovaluta har tidligere oplevet sådanne prisstigninger i forbindelse med nye partnerskaber. Ud over de mange partnerskaber med private virksomheder vil IOTA Foundation nu støtte et stort projekt for den japanske regering. Tanglen, som jo er en modificeret form af en klassisk blockchain, skal fungere som det overordnede lagringsmedie i dette projekt. Med dette projekt ønsker den japanske regering at forbedre levetiden for maskiner fra forskellige industrisektorer.

IOTA Japan
IOTA’s rolle i Japans industri, kilde: IOTA bloggen

Som i de foregående år har det vist sig i 2020, at IOTA er særligt populært blandt virksomheder, der forsker i DLT (distributed ledger technology). Dette understreges af de mange patenter i sammenhæng med IOTA. Diverse virksomheder har registreret adskillige patenter baseret på IOTA-protokoller. Blandt dem er velkendte virksomheder som Innogy, Siemens, RWE, Intel og Merck. Dette har ikke ændret sig i år. I mellemtiden er der ifølge IOTA Foundation allerede blevet søgt flere hundreder patenter. Hvis det lykkes virksomhederne at omsætte disse patenter til reelle anvendelsestilfælde, er nogle produkter, der er baseret på IOTAS Tangle, klare til at erobre markedet i fremtiden.

IOTA i coronakrisen

En af de store fordele ved IOTA og Tanglen er fleksibiliteten. IOTA har en bred vifte af anvendelsesmuligheder, selv uden for Internet of Things. Dette fremgår ikke kun af de mange patenter, men også af den nuværende anvendelse til at kontrollere coronatests. Frankfurt Airport, Tysklands største lufthavn, vil bruge IOTA til at verificere coronatests. Mere specifikt arbejder lufthavnen sammen med firmaet UBIRCH, som bruger IOTA’s Tangle. Der er en eksplicit henvisning til brugen af blockchain-teknologi på resultaterne af de tests, som rejsende skal gennemføre umiddelbart før afgangen og efter ankomsten.

Grundlæggende om IOTA

Virksomheden beskriver sig selv som “rygraden” i den “nye autonome maskinøkonomi”. Nøgleteknologien er den såkaldte Tangle-ledger. Tanglen er en rettet acyklisk graf (DAG efter engelske directed acyclic graph). Hovedbogen forsynes af et sæt algoritmer, der tilhører familien af Markov Chain Monte Carlo-algoritmer (MCMC-algoritmer). Disse algoritmer vælger hver især et sted i hovedbogen, hvor en transaktion skal placeres.

IOTA’s tangle adskiller sig væsentligt fra Bitcoin, Ethereum og lignende i struktur og funktion. Den første forskel er, at systemet fungerer uden blokke. Transaktionerne bekræftes af nye transaktioner i netværket. Dette gør systemet meget skalerbart og eliminerer behovet for at generere blokke. Alt dette gør det muligt at sende mikrobetalinger mellem computere uden de dermed forbundne gebyrer.

En anden forskel er, at konsensus ikke længere er afkoblet, men en væsentlig del af systemet. Dette fører til et decentraliseret og selvreguleret peer-to-peer-netværk. Dette gør det muligt for enhederne at handle nøjagtige mængder ressourcer efter behov, samtidig med at data kan gemmes og verificeres sikkert i hovedbogen.

Tangle Ledger kan også fungere offline og bruger “subtangles” til at gøre det. Disse subtangles arbejder offline inden for deres definerede miljø og opretter derefter forbindelse til hele netværket og opdaterer, når der er en internetforbindelse til rådighed. Denne funktion er f.eks. nyttig for virksomheder, så de kan administrere deres lagerbeholdning og forsyningskæder.

IOTA kursen: de vigtigste faktorer

Som for alle andre kryptoprojekter gælder det også for IOTA, at der er forskellige faktorer, der har indflydelse på udviklingen og på communityets holdning. Trods alt skal man holde fast, at IOTA aktuelt er uden for konkurrence – netop på grund af projektets enestående teknologi.

Hvordan adskiller IOTA sig fra andre projekter?

Tit taler investorer i sammenhæng med IOTA om et blockchainprojekt. Dette er dog ikke korrekt, for IOTA er baseret på en rettet acyklisk graf (DAG, directed acyclic graph). Af IOTA Foundation betegnes DAG’en som Tangle, på dansk “virvar”.

Helt objektiv medbringer Tanglen en masse fordele, der netop adskiller IOTA fra en klassisk blockchain. Der er bl.a. tale om:

 1. Uendelig skalerbarhed
 2. Ingen transaktionsgebyrer
 3. Højere hastighed i netværket
 4. Understøttelse af offline-transaktioner

IOTA – Uden konkurrence?

Internet of Things (IoT) eller på dansk Tingenes Internet anses for at have kæmpe potentiale i de kommende år. Det pudsige er dog, at der på trods af det ingen seriøse alternativer til IOTA er. Man bør dog tage højde for, at IoT stadig er i sin vorden, og at der sagtens kan være andre projekter, der kan etablere sig. Alligevel er der på nuværende tidspunkt ingen andre projekter, der har lignende funktionalitet som IOTA.

På kort sigt er det vigtigt for IOTA’s vækst, at projektet adapteres yderligere. På lang sigt bør IOTA’s formål være at danne branchestandard. Sergey Ivancheglo, bedre kendt under pseudonymet Come-from-Beyond (CFB) ser skeptisk på det, men her skal det nævnes, at han netop forlod projektet i 2019.

I fremtiden kan alting være forbundet med hinanden
I fremtiden kan alting være forbundet med hinanden

CFB mener, at Tanglen ikke er rustet mod kvantecomputere. Han ser fare for fjendtlige angreb. Desuden siger han, at atomic swaps kan have negativ indflydelse på brugbarheden af IOTA på mindre apparater. Ikke mindst er han skeptisk overfor skalerbarheden, fordi IOTA anvender statiske IOTA-adresser.

I en afstemning på twitter kunne communityet stemme om et nyt IOTA-lignende projekt, men det sagde langt de fleste nej til:

Efterspørgsel og potentiale

IoT er ifølge forskellige eksperter markedsøkonomiens fremtiden. Næsten alle apparater vil kunne være i stand til at kommunikere med hinanden – om det nu er køleskabe, mobiltelefoner eller produktionsmaskiner. Der vil blive skabt helt nye anvendelsesmuligheder.

IOTA’s potentiale som betalingsmiddel i en verden, hvor alt er forbundet med hinanden, er tilsvarende kæmpe stort. Af den grund sætter IOTA Foundation fokus på forskellige sektorer, hvor Tanglen kan finde anvendelse:

 1. Automobil- og mobilitetsbranchen:
  Mobiliteten, som vi kender den i dag, står over for store omvæltninger. Autonome køretøjer, nye drivkoncepter og mange nye mobilitetskoncepter strømmer ind på markedet. I fremtiden vil de forskellige køretøjer skulle foretage milliarder af transaktioner, og MIOTA kan spille en vigtig rolle i denne sammenhæng.
 2. E-health:
  Sundhedsmarkedet anses også for at være en af fremtidens vækstsektorer. Nye behandlingskoncepter er allerede ved at blive etableret, og moderne maskiner gør det muligt at diagnosticere komplekse sygdomsbilleder bedre. Digitaliserede sundhedsdokumenter baseret på IOTA er et væsentligt stikord.
 3. Smart Cities:
  Mange store byer ønsker at omdanne sig selv til smart cities, dvs. intelligente byer. Dette omfatter intelligent vejføring, tilpassede fartbegrænsninger og automatiske luftmålinger. Nye forsyningskoncepter som f.eks. intelligente net til energiforsyning eller ladestationer med moderne betalingskoncepter er også en del af dette.
 4. Smart Home:
  Allerede i dag har mange moderne boliger og lejligheder smart home-funktioner. En stor risiko ved et smart home er imidlertid sikkerheden, idet selv en god firewall ikke giver fuld beskyttelse. Derfor kan en teknologi som IOTA give større sikkerhed på dette område.
 5. Industri 4.0:
  Et af de vigtigste anvendelsesområder for IOTA er sandsynligvis industri 4.0. Især i industrimiljøet er der mange maskiner og robotter, som kan og sikkert vil kommunikere med hinanden i fremtiden. For eksempel kan hele fremstillingsprocessen af enheder overvåges ved hjælp af IOTA. Rolf Werner, administrerende direktør for Fujitsu, vurderer også, at potentialet i Tangles er gigantisk. Teknologien kan f.eks. muliggøre manipulationssikre forsyningskæder og sikker identitetsstyring.

Overblik over vigtige kooperationer

Kooperationer spiller altid en vigtig rolle for projekter som IOTA. Følgende liste er et uddrag af IOTA’s partnerskaber:

 • SAP:
  Tysklands mest værdifulde virksomhed samarbejder med IOTA på at forbedre de egne cloud-tjenester. Allerede i dag er det takket være SAP HANA XSA muligt at sende IoT-data til Tanglen.
 • Volkswagen:
  Volkswagen hører til de mest kendte kooperationspartnere. Tidligere Chief Digital Officer Johann Jungwirth er efterhånden del af tilsynsrådet for IOTA Foundation. Især for VW er potentialet i det moderne mobilitetsmarked enormt.
 • Bosch:
  Boschs formål er at etablere IOTA’s teknologi som standard for mikrotransaktioner. Virksomheden er derfor også med til at drive adaptionen af IOTA frem.

Videreudvikling af IOTA

For IOTA’s community spiller de planlagte videreudviklinger af netværket en afgørende rolle. Disse skal være med til at drive adaptionen af IOTA frem.

Efter lanceringen af Coordicide i første halvår 2021, er der aktuelt fokus på følgende udviklinger:

 • Qubic:
  Efter at have investeret rigtig meget tid og arbejde i Qubic, har IOTA Foundation nu meddelt, at der i første omgang ikke arbejdes videre på det.
 • Smart Contracts:
  I stedet for Qubic er IOTA’s fokus nu sat på smart contracts. Et tilsvarende proof-of-concept er allerede blevet offentliggjort som GoShimmer Plug-in.
 • Yderligere udviklinger:
  IOTA Foundations roadmap peger på flere udgivelser i år. Disse omfatter Client Libraries til de vigtigste programmeringssprog, nye versioner af Trinity Wallet og ikke mindst første udgave af splinterny Firefly Wallet.

IOTA kurs i 2021–2025: Det forventer eksperterne

En prognose er naturligvis ikke et pålideligt løfte om den videre prisudvikling. Ikke desto mindre er der mange måder at forudsige et aktivs fremtidige kurs på. Hvis vi ser på flere eksperters udtalelser, er der enighed om, at MIOTA vil vokse i værdi på lang sigt.

Der er dog også eksperter, som er skeptiske. Den AI-baserede tjeneste Walletinvestor.com har tidligere forventet, at prisen vil falde til lige over 0,13 USD ved udgangen af 2020. Efterhånden måtte tjenesten indrømme, at det blev det modsatte og IOTA først tog rigtig fart på til jul 2020 og derefter. Efter et bullish forår 2021 og en dæmpende majmåned handles 1 MIOTA i øjeblikket til omkring 0,80 USD.

Dog er Walletinvestors vurdering en teknisk analyse, hvor der slet ikke tages højde for kvalitetsfaktorer som udvikling, samarbejde og potentiale. Derfor synes andre eksperters og prognosewebsites udtalelser mere realistiske

Trading-Education.com: Trading-Education.com’s prognoser er baseret på en række tekniske analyser. Webstedet evaluerer analyserne og bruger dem til at forudsige den fremtidige udvikling. Indtil udgangen af 2021 forventer analytikerne en pris på mellem 0,23 USD i et absolut bearish scenario og 0,81 USD i et mere bullish scenario. Der forudses en positiv udvikling i de kommende år. IOTA vil derfor nå en pris på op til 1,22 USD i 2022. I 2023 kan prisen stige til op til 2,32 USD, og i 2025 kan det allerede være 6,35 USD. Sammenlignet med den nuværende pris vil det være en stigning på over 700 %.

CoinSwitch: Analytikerne hos CoinSwitch tror på potentialet i projektet. Det er således især samarbejdet med vigtige virksomheder i de enkelte industrier, der vil resultere i opadgående kurser. En pris på omkring 4 USD er mulig ved udgangen af 2021. I 2023 regner man med en pris knap under 10 USD. I 2025 vil MIOTA for første gang overskride prisen på 15 USD-tærsklen.

TradingBeasts: Hvis vi går efter TradingBeasts’ vurdering, kan investorerne ikke forvente nogen væsentlige ændringer i 2024. I de følgende år forventer eksperterne dog en lille prisstigning. Allerede i 2023 forventer eksperterne en pris på over 3 USD. I 2024 forventer de en pris på minimum 4 USD, hvilket burde gøre IOTA til en spændende investering for langsigtede investorer.

Captain Altcoin: Die IOTA Prognose für 2024 bis 2025 ist insgesamt sehr positiv. MIOTA’s All Time High på 5,69 USD vil være nået i 2021 eller 2022, og hvis IOTA udvikles på lignende måde som hidtil, kan det være, at 1 MIOTA handles til mere end 560 USD.

CoinPriceForecast: CoinPriceForecasts prognose anser IOTA for at være en lovende investering – især på lang sigt. Allerede i år forventes prisen at nå op på lige under 7 USD. Det svarer næsten til en tredobling af maj-niveauet. I de næste to år forventer CoinPriceForecast, at prisen fordobles yderligere, inden IOTA-prisen så eksploderer i 2024 og 2025. I 2025 forventes prisen at nå op på 27,80 USD.

Digitalcoinprice.com: IOTA prognosen for 2021 til 2025 er generelt meget positiv. Men sammenlignet med prognosen fra CoinPriceForecast er eksperterne meget mere forsigtige. I 2021 forventes prisen at nå op på 3,10 USD, og den vil fortsætte med at stige i 2022 og 2023. I 2024 og 2025 vil IOTA endelig nå et prisniveau på henholdsvis over 5 USD og 6 USD.

Eksperternes prognoser i en tabel

MIOTA prognoser 2021–2025

Trading-Education.com

6,35 USD

CoinSwitch

15 USD

TradingBeasts

min. 4 USD

Captain Altcoin

560 USD

CoinPriceForecast

27,80 USD

Digitalcoinprice.com

6 USD

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IOTA faktaboks

Kurs i realtid
IOTA (MIOTA)

Indlæser...MIOTA/USD

IOTA faktaboks

Navn
IOTA
Ticker
MIOTA
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb
Handl med IOTA
79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.