Ethereum (ETH) kurs i 2021 – 2025: Kan ETH beholde sin andenplads?

Ethereum (ETH) kurs i 2021 – 2025: Kan ETH beholde sin andenplads?

Forandring (24 timer)
+0,0%
Forandring (7 dage)
+0,0%
Forandring (30 dage)
+0,0%
Forandring (1 år)
+0,0%

Investeringsberegner

kr
DKK
kr
DKK/ETH
Investering i starten
Aktuel kurs
Antal coins
Planlagt salgspris
Forandring
Kom i gang
Hvad er Ethereum?

Dette flytter prisen på Ethereum i 2021

Denne prognose for Ethereum skal handle om det langsigtede vækstpotentiale for Ether.

Kan verdens næststørste kryptovaluta holde eller endda forbedre sin position i de næste 5 år? Hvad er argumenterne for, hvad er argumenterne imod?

Det fremtidige potentiale i Ethereum kan være enormt. Nogle taler også om Internet 3.0, om værdiernes Internet, om fremtidens Internet. I betragtning af muligheden for at oprette egne dApps og DAO’er på platformen, er dette ikke så langt ude.

De vigtigste nyheder om Ethereum i 2021

 • Aktuel udvikling af kursen & scenarie
 • Lancering og nuværende status for Ethereum 2.0
 • Nye ETH-fonde fra CI Global Asset Management
 • CME tilbyder Ethereum-futures

Aktuel kursudvikling

ETH-Kurses steg betydeligt i april og begyndelsen af maj. Ligesom Bitcoin (BTC) var Ether i stand til at sætte en ny rekord i midten af måneden. Kort før månedens slutning lykkedes det bulls endda at løfte ETH til $2.676,39. Markedsværdien var nu på over 480 milliarder amerikanske dollars. Ethereum, som den næststørste kryptovaluta, har en markedsdominans på 19,0 procent.

I slutningen af april var Ethereum i stand til at få nok momentum til en ny stigning efter en mindre korrektion ved den udpegede støttelinje på 1.978 USD. Selv om modstanden ved 2.697 US dollars ikke kunne brydes kort før månedsskiftet, nåede ETH et nyt historisk højdepunkt i april og brød igennem den længe ventede grænse på 4.000 US dollars i maj.

Ether-kurs pris i måneds diagram (Kilde)

Fakta

Første vigtige støttelinje

2.379 USD

Pivot Level

2.461 USD

Første store modstandsniveau

2.697 USD

23,6% FIB Retracement Level

2.041 USD

38,2% FIB Retracement Level

1.666 USD

62% FIB Retracement Level

1.061 USD

Ethereum 2.0 News

Ethereum 2.0 blev lanceret for blot et par uger siden, men de nye funktioner er allerede meget populære. En del af den endelige form af Ethereum er bl.a. muligheden for at generere flere ETH gennem staking. Den nye Proof of Stake låser en vis del af stakers (også kaldet validatorer) aktiver og gemmer dem i en smart contract. Validatorer udfører effektivt minearbejdernes arbejde i proof-of-work-algoritmer og modtager til gengæld en provision. Nogle børser tilbyder staking pools, hvor et stort antal investorer gemmer de nødvendige ETH og i sidste ende kollektivt leverer en validator. Siden lanceringen af Ethereum 2.0 er ETH allerede steget med over 130 procent.

Opdatering fra marts 2021: Ethereum forventes at blive mere effektivt med forslaget til forbedring af EIP 1559. På trods af Ethereum 2.0 gør høje Gas-gebyrer det unødigt vanskeligt at håndtere Ethereum Blockchainen. Vitalik Buterin, medstifter af Ethereum, har nu lovet en snarlig løsning. Den er der hårdt brug for på grund af de gennemsnitlige Gas Fees på næsten 15 USD. I juli forventes en ny opgradering at reducere gebyrerne drastisk og forbedre effektiviteten. Dette vil blive gjort ved hjælp af en Zero Knowledge-proces, som forventes at øge netværkets ydeevne hundrede gange. Med et snævert flertal blev netværksopgraderingen accepteret af minearbejderne.

Nyt fra ETH-miljøet

Det finansielle selskab CI Global Asset Management har lanceret en Ethereum-baseret investeringsfond. CI Ethereum Funds dukkede op kort tid efter, at virksomheden har lanceret verdens første Ethereum-ETF. Dermed er Canada blevet rigere på en anden kryptofond. Flere finansielle tjenesteudbydere har lanceret fonde i Canada i år, efter at myndighederne er blevet krypto-venlige.

CI Global Asset Management er ifølge eget udsagn den eneste virksomhed på verdensplan, der tilbyder en lige så omkostningseffektiv og sikker investeringsmulighed via klassiske investeringsinstrumenter. I nabolandet USA er de ansvarlige myndigheder i øjeblikket ved at sætte en stopper for godkendelsen af tilsvarende fonde og ETF’er.

Fundamentaldaten

Handelsplads

Toronto Stock Exchange

Ticker

ETHX.U

Startdato

16. April 2021

Nettoværdi af aktiver

140 Mio USD (d. 04/2021)

Portefølje manager

Galaxy Digital Capital (GDC)

Administrationsgebyr

0,00% (til Juni 2021)

ETH Trading News

Chicago Mercantile Exchange (CME) vakte allerede for år tilbage opsigt, da de gjorde det muligt at handle med Bitcoin-futures. På det tidspunkt forårsagede denne nyhed en eksplosion i prisen på bitcoin. Nu har CME meddelt, at den i begyndelsen af 2021 også vil være muligt at handle ETH-futures. Som følge heraf steg ETH-prisen med 10 procent. Inden for handel med futures er CME en af de største børser i verden. Ifølge deres egen erklæring bemærkede de ansvarlige en enorm efterspørgsel fra investorerne efter ETH-futures. Samtidig ønsker børsen at imødekomme den stigende interesse fra institutionelle investorer, der ønsker at bruge futures til hedging. Futures-kontrakten er planlagt til at blive lanceret den 8. februar 2021. Tim McCourt, global chef for aktieindeks og alternative investeringsprodukter hos CME Group, har i den forbindelse udsendt følgende erklæring:

Med en enorm kundeefterspørgsel og robust vækst på vores Bitcoin-futures og optionsmarkeder mener vi, at tilføjelsen af Ethereum-futures vil glæde vores kunder. Ether er den næststørste kryptovaluta i verden, og vores ETH-futures-kontrakt vil hjælpe institutionelle investorer med at sikre sig bedre mod prisudsving.

Grundlæggende om Ethereum

For at kunne lave en Ethereum prognose er det vigtigt først at få et kort overblik over de vigtigste nøgledata for Kryptovaluta. Ethereum blev grundlagt af den russisk-canadiske udvikler Vitalik Buterin og Charles Hoskinson i 2015. Etherum er den næststørste kryptovaluta i verden i henhold til markedsværdi. En oversigt over de aktuelle markedspriser kan fx findes på eToro.

Ethereum anses for at være en andengenerations blockchain. Kryptovaluta som Bitcoin, kaldet første generation af blockchains, tjener primært som systemer til lagring og overførsel af monetære værdier.

Ethereum-tilhængere mener derimod, at Blockchain kan gøre meget mere end det og ser den som internettets fremtid. Ethereum Blockchain var den første til at integrere Smart Contracts, der gør det muligt at oprette decentrale applikationer (dApps).

Det grundlæggende potentiale

Det er vanskeligt at forudsige en virksomheds fremtid. Det er bestemt muligt at overveje plausible fortolkninger af mulige fremtidige udviklinger på grundlag af en virksomheds roadmap. De forbliver dog kun spekulationer. Ethereum giver sine kunder mulighed for at udvikle deres egne decentrale applikationer (dApps) og endda hele decentrale, autonomt organiserede organisationer (DAO’er). Hvad dette kan betyde, vil blive illustreret ved hjælp af tre allerede realiserede eksempler på applikationer.

1. Virksomheden KYC-Chain

KYC er et ord, der står for “Know-Your-Customer” (dansk: Kend din kunde). Denne tilgang skal gøre det muligt for institutioner som banker, børser, forsikringsselskaber og virksomheder at kende deres egen kundekreds, men også for kunderne at etablere en troværdig forbindelse med en udbyder. Fokus er her på at udelukke kunder med ondsindet hensigt, men også på at udelukke identitetstyveri. En KYC-tilgang gennemføres normalt gennem flere niveauer af kontrol. Jo flere oplysninger, der gives, jo mere troværdig er en kunde.

KYC-Chain tilbyder en grænseflade mellem kunder og virksomheder baseret på Ethereum blockchain. Via smart contracts kan kunderne overføre personlige data til en virksomhed i krypteret form. Kunderne kan selv bestemme, hvilke oplysninger de vil videregive under verifikationsprocessen via blockchain. Virksomheder kan anmode om specifikke oplysninger fra kunderne for at få det mest nøjagtige billede af deres egne kunder. Hvis begge parter når til enighed om en kundes identitet, bliver et tillidsforhold mellem begge parter muligt. KYC-Chain beskytter ikke kun kunderne mod identitetstyveri på internettet, men muliggør også et tillidsfuldt forretningsforhold mellem kunder og virksomheder. Den øger også bevidstheden om de oplysninger, som brugerne videregiver om sig selv på internettet.

KYC Chain Logo @kyc-chain.com
KYC Chain Logo @kyc-chain.com

2. Enterprise Ethereum Alliancen

Enterprise Ethereum Alliance er en sammenslutning af over 30 virksomheder fra hele verden. To af de mest kendte virksomheder er Microsoft og JPMorgan Chase. Fusionen af selskaberne kan ses som en DAO. Sammen arbejder virksomhederne på en platform, der gør det muligt for dem at udveksle krypterede oplysninger i realtid. Denne type platform kan ses som en slags Wikipedia for kundedata, finansielle strømme og f.eks. samarbejdstilbud. Enterprise Ethereum Alliance sigter ikke efter egen profit, men fokuserer udelukkende på en bedre, mere gennemsigtig og mere sikker datastrøm. Dette kan spare op til 12 milliarder amerikanske dollars om året, som bruges til at vedligeholde en infrastruktur mellem virksomheder.

Hvis Microsoft f.eks. ønsker at indgå en kontrakt med JPMorgan Chase, kan JPMorgan Chase simpelthen skrive sine egne computerbehov på Ethereum-blockchainen. Microsoft kan derefter se, hvor mange computere JPMorgan Chase har brug for, direkte online på den fælles platform og fastsætte kontraktvilkårene i en fælles smart kontrakt. Hvis computerne derefter leveres, kan JPMorgan Chase betale Microsoft direkte via denne smart contract. Det er også tænkeligt, at begge parter kan se leveringsprocessen via Blockchainen. Generelt er Ethereum-platformen attraktiv for DAO’er, fordi den sparer på infrastrukturomkostningerne, sikrer hurtig informationsstrøm, gør det nemt at indgå fælles kontrakter og giver mulighed for at skabe konsensus.

Enterprise Ethereum Alliance
Enterprise Ethereum Alliance (Kilde)

3. Colony-Platformen

Colony er en platform, der bringer arbejdsgivere og arbejdstagere sammen på én platform på verdensplan, decentralt. Platformen er baseret på Ethereum blockchain og giver iværksættere mulighed for at opbygge et team til deres egne projekter.

Det er ligegyldigt, hvilket land en medarbejder kommer fra, men kun hvor dygtig denne person er. Den person, der er bedst egnet til et projekt, får et job via platformen.

Via Colony-platformen kan interesserede parter indgå en kontrakt med en virksomhed og blive betalt gennem den. Det er også muligt at bedømme medarbejderne, når de har udført opgaver. Jo højere rating, jo større sandsynlighed er der for at få en ny kontrakt.

En marketingvirksomhed fra Danmark, der ønsker at udvide til det asiatiske marked, kan indgå en kontrakt med en marketingekspert fra Japan gennem Colony. Dette giver begge parter en unik fordel. Virksomheden får en dygtig markedsføringsekspert fra Japan, som er fortrolig med den japanske kultur og det japanske sprog.

For marketingeksperten betyder det, at han kan modtage ordrer fra hele verden uden at skulle præsentere sig selv på stedet. Han kan blive fuldt informeret via en smart kontrakt og også blive betalt via den. Dette samarbejde er muligt på grund af Ethereum blockchain.

Ethereum: De vigtigste partnerskaber

Som en overordnet platform for decentraliserede applikationer tilbyder Ethereum mange anvendelsesformål. Især for virksomheder og udviklere tilbyder Ethereum mange muligheder for at placere deres egne applikationer på blockchainen.

Allerede i dag tjener Ethereum som infrastrukturbasen for en række forskellige applikationer, såsom decentrale børser, NFT-markedspladser, decentrale finansielle applikationer (DeFi) eller kryptospil. Mange af disse projekter kan ses som et partnerskab mellem Ethereum som tjenesteudbyder og holdene som den udførende enhed.

Generelt er partnerskaber en vigtig faktor for et krypto-projekts succes på lang sigt. Som et af de mest berømte projekter i krypto-verdenen kan Ethereum allerede prale med adskilligt samarbejde med virksomheder.

Mere end 350 virksomheder bruger allerede platformen til alle mulige anvendelsesformål. Blandt dem er velkendte repræsentanter som Nike, Barclays, FedEx, Microsoft, Intel, Amazon, Ubisoft og Reddit.


Mangfoldigheden af de nævnte virksomheder viser, at Ethereum kan bruges på alle tænkelige områder. Ud over direkte samarbejder med virksomheder tilbyder adskillige brokere og handelsplatforme allerede Ethereums token Ether til handel.

Efter Bitcoin er ETH måske en af de få kryptovalutaer, der kan købes på mange traditionelle og nye handelsplatforme. Især nyheden om integrationen af Ether på PayPals handelsplatform vakte stor opsigt. Den populære udbyder af betalingstjenester tillod sine millioner af kunder at købe og sælge ETH direkte.

Men også transaktionsnettet Visa vil i fremtiden være afhængig af Ethereum. Visa bruger platformen til integration af USD Coin (USDC). Det betyder, at den kryptoplatform, der er udviklet af Vitalik Buterin, vil finde vej ind i et af de største traditionelle betalingsnetværk.

Desuden tilbyder mange populære neo-brokere også ETH som en handelsmulighed for deres kunder. Udover brokerne Revolut og Justtrade tillader den populære neo-broker Trade Republic også køb af ETH og andre kryptovalutaer.

Ethereum prognose: de vigtigste faktorer

Kursudviklingen af Ether (ETH) kan påvirkes af mange forskellige faktorer. Følgende punkter peger på en dårlig prognose for Ethereum eller kunne i det mindste give anledning til en sidelæns bevægelse:

 • Skalerbarhed: I øjeblikket håndterer Ethereum-blockchainen omkring 15 transaktioner i sekundet. Det er langt fra nok til en storskalaudgave. Hvis Ethereum fortsætter med at vokse på denne måde, og der skabes flere og flere applikationer og smarte kontrakter, vil der opstå flaskehalse i det lange løb. Brugerne kunne opleve en smagsprøve på dette med lanceringen af Cryptokitties.
 • Konkurrence: Mens Ethereum var den første andengenerations blockchain, er det ikke længere den eneste. Projekter som NEO, Tron og EOS tilbyder lignende tjenester og ønsker at gøre krav på den samme niche. NEO kan f.eks. håndtere 10.000 transaktioner i sekundet og har en bedre konsensusalgoritme. Så Ethereum bliver nødt til at finde på noget for at undgå at blive efterladt af konkurrenterne.

På trods af de ovennævnte ulemper er der mange punkter, der taler for en positiv prisudvikling for ETH:

 • Anerkendelse: Ethereum er en af de ældre blockchains på markedet. Siden 2017 har virksomheden uden afbrydelse kunnet fastholde sin andenplads efter markedsværdi.
 • Stabilitet: Ether er ligesom alle andre kryptovalutaer genstand for de sædvanlige prisudsving og påvirkes også af bear- og bullmarkeder. Men sammenlignet med andre kryptoprojekter er volatiliteten meget mindre.
 • Vækstpotentiale: Antallet af dApps vokser løbende. Mange nystartede virksomheder og udviklere bygger deres apps på Ethereum Blockchain. I henhold til ranking af dappradar.com der er indtil videre blevet oprettet mere end 1500 dApps på Ethereum. Ingen anden blockchain kan prale med flere.
 • Funktionalitet: Ethereum Blockchain tilbyder en bred vifte af anvendelsesmuligheder. Smart Contracts og dApps anvendes med succes i utallige brancher. Dette skaber en sund efterspørgsel, der kan have en positiv indvirkning på prognosen for Ethereum.
 • Statslig støtte: Den canadiske regering ønsker at undersøge, hvorvidt de kan bruge Ethereum Blockchain til behandling af statslige formål. Hvis Canada får succes med dette skridt, vil det sende et signal til andre nationer om også at se på spørgsmålet.
 • Løsninger på skaleringsproblemet: Udviklerne af Ethereum er klar over, at deres blockchain kun kan overleve på lang sigt, hvis de får styr på problemet med skalerbarhed. Derfor har de arbejdet på måder at løse dette problem på i et stykke tid. De fokuserer bl.a. på at skifte konsensusalgoritmen fra proof-of-work til proof-of-stake. Andre foranstaltninger, som virksomheden arbejder på, omfatter indførelsen af Plasma-protokollen og sharding. Med Ethereum 2.0 har udviklerne indledt det første skridt.

Andre indflydelser på ETH-kursen

Grundlaget for enhver prognose er en forståelse af de eksterne og interne faktorer, der påvirker ETH-prisen. De fundamentale påvirkninger omkring Ethereum har en betydelig indflydelse på prisudviklingen for Ether. Det er grund nok til at se nærmere på disse faktorer.

I direkte sammenligning med andre aktiver, såsom råvarer og aktier, er handelsvolumenet for kryptovalutaer relativt lavt. Derfor kan selv simple begivenheder have en betydelig indvirkning på prisen. Ofte kan det allerede være problemer inden for det ansvarlige projektteam. Det drejer sig om de tidligere nævnte interne indflydelse.

Ethereum prognose: interne indflydelse på prisen

Der er imidlertid intet, der tyder på, at interne stridigheder vil blive et problem i forbindelse med den videre udvikling af Ethereum. Som grundlægger og talerør har Vitalik Buterin tøjlerne i hånden og er tæt på community. Utilfredse medstiftere, såsom Cardano CEO Charles Hoskinson, har allerede forladt projektet på et tidligt tidspunkt.

Desuden er Ethereum fuldt ud på rette spor i forhold til den officielle roadmap. Ethereum 2.0 er blevet lanceret som planlagt, og der er en struktureret udrulningsplan. Konverteringen af konsensusalgoritmen er en del af den “endelige form” af Ethereum som en langsigtet milepæl. I fremtiden skal netværket være i stand til at behandle op til 100.000 transaktioner i sekundet. Det vil dog tage mindst 2 år mere, før alle faser af ETH 2.0 har fundet vej til mainnettet.

Ethereum 2.0
En historisk dag: Ethereum 2.0 lancerer med Beacon Chain (kilde)

Ethereum prognose: eksterne indflydelse på prisen

De eksterne påvirkninger beskriver primært partnerskaber og projekternes succes på Ethereum-platformen. Disse faktorer er af stor betydning for at sikre, at Ethereum overlever på lang sigt.

Tidligere har vi allerede beskrevet Ethereums vigtigste partnerskaber. Allerede i dag anses Ethereum for at være ekstremt populær som en blockchain-platform. Talrige virksomheder, organisationer og endda regeringer bruger kryptoprojektets platform. Praktisk talt hvert nyt partnerskab med en velkendt virksomhed har en positiv indvirkning på udviklingen i ETH-prisen.

Derudover anses de decentraliserede applikationer baseret på Ethereum også for at være en vigtig prisdriver. Millioner af brugere bruger de mange applikationer, der er udviklet på platformen. Succen af disse projekter har en direkte indflydelse på Ether-prisen, hvilket blev demonstreret på imponerende vis under toppen af DeFi-hypen.

defi_pulse
I 2021 vil den kapital, der er bundet i DeFi-applikationer, fortsætte med at stige (kilde)

Ethereum Prognose 2021

I år har ETH-prisen – og hele kryptomarkedet – udviklet sig ekstraordinært godt. Ved årsskiftet lå prisen stadig et godt stykke under 1.000 USD. Kun fire måneder senere blev det højeste niveau, der har været gældende i årevis, brudt.

Ethereum All Time High
Ethereum All Time High

Før vi ser på eksperternes langsigtede prognoser, skal vi se på de detaljerede forventninger for dette år. Først og fremmest anses Ethereum 2.0 for at være den vigtigste prisdriver. Den stadige forbedring af nettet vil derfor sandsynligvis give positive overskrifter i de kommende måneder indtil årets udgang. En effekt, der kan afspejle sig i en stigning i kursen.

Ethereum anses for at være den førende platform for decentrale finansielle applikationer (DeFi) og non-fungible tokens (NFT). Disse to undersektorer af blockchain-teknologien er på vej frem og styrker Ethereum som infrastrukturel base. Et kig på de førende eksperters prognoser viser, at de også går ud fra en yderligere vækstfase for ETH-prisen.

Ethereum Prognoser 2021

WalletInvestor

3.434 USD

DigitalCoinPrice

3.802 USD

Longforecast.com

6.203 USD

CoinPriceForecast

9.441 USD

Cryptoground

3.400 USD

Ethereum kurs 2021–2025: Prognose i tal

Nu hvor de vigtigste argumenter for og imod langsigtet succes er blevet diskuteret, er det tid til at se på Ethereum-prognosen i tal. Kryptoforudsigelser er ligesom alle andre spekulationer ikke en nøjagtig videnskab, så der er ingen garanti for nøjagtighed. De følgende forudsigelser varierer meget, da de er baseret på forskellige prognosemetoder.

 • Walletinvestor: Walletinvestors prognose er baseret på teknisk analyse. Prognosewebstedet konkluderer, at ETH er en meget god langsigtet investering. Ifølge deres vurdering vil Ether stadig være over $3,000 værd i 2021. Allerede et år senere vil prisen stige til næsten 5.000 dollars, ifølge eksperterne. I 2025 ser Walletinvestor en pris, der nærmer sig femcifrede beløb. Sammenlignet med de nuværende priser ville det være en stigning på næsten 300 procent.
 • CoinPriceForecast: CoinPriceForecast, et firma, der specialiserer sig i langsigtede prognoser, forventer en prisstigning for ETH. Prisen forventes at stige til over 9.000 USD inden udgangen af 2021. Det svarer til en procentvis stigning på over 250 procent. I 2025 forventer eksperterne en ETH-pris på over 20.000 USD.
  ETH_Prognose_CPF
  Ether Prognose fra CoinPriceForecast (Dato: April 2021)
 • Cryptoground: Cryptogrounds Ethereum-prognose anvender historiske data og får dem evalueret af deres interne deep learning-algoritme. Prognosewebstedet forventer en positiv prisudvikling for ETH. Inden for et år kan prisen stige til over 3.000 USD. Sammenlignet med de tidligere prognoser forventer analytikerne dog en mere rolig stigning, som i sidste ende kan løfte ETH-prisen til næsten 4.500 USD i 2026.
  ETH_Prognose_CG
  Ethereum Prognose fra Cryptoground (Kilde – dato April 2021)

Konklusion for Ethereum Prognosen

Ethereum har i øjeblikket problemer med skalerbarhed. Vitalik Buterin og hans team er i øjeblikket ved at udvikle adskillige løsninger for at løse netop denne flaskehals. Hvad angår dApps, er Ethereum langt den førende, og de mest lovende projekter udvikles stadig på Ethereum-netværket.

Det er naturligvis svært at forudsige, hvor Ethereum-prisen vil komme til at ligge, og det ville være urimeligt at sætte specifikke mål. Vi ser i øjeblikket Ethereum som en af de kryptovalutaer, der fortsat er førende, især når man ser på mængden af udviklinger samt den bredere adoption.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ethereum faktaboks

Kurs i realtid
Ethereum (ETH)

Indlæser...ETH/USD

Ethereum faktaboks

Navn
Ethereum
Ticker
ETH
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb
Handl med Ethereum
79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.