Danske Banks forsigtige åbenhed overfor kryptovalutaer

Danske Banks forsigtige åbenhed overfor kryptos

Landets største Bank, Danske Bank, har i sidste uge meddelt sin officielle holdning til kryptovalutaer. Nøgleordet er forsigtighed.

Danske Bank har offentliggjort fire punkter, der understreger det:

  1. Handel med kryptovalutaer er ofte ikke transparent, og det gør det vanskeligt for banker at bekæmpe hvidvaskning.
  2. Handel med kryptos er kun delvis reguleret af finanstilsyn og dermed ikke altid tager hensyn til forbrugerbeskyttelse.
  3. Krypovalutaernes kurser plejer at være stærkt volatile.
  4. Transaktioner med visse kryptovalutaer kræver ekstremt meget energi.

Med udgangspunkt i disse aspekter er det p.t. ikke muligt at handle med kryptovalutaer på Danske Banks handelsplatforme. Desuden tilbyder banken ingen rådgivning om Bitcoin, Ethereum eller andre. Punkt nummer 4 er i øvrigt samme argument, Elon Musk gav i forbindelse med at suspendere Bitcoin som betalingsmiddel i Tesla.

Hvordan ser det ud i fremtiden?

Danske Bank følger alligevel fortsat med i udviklingen af blockchain- og kryptoverden, som det fremgår af meddelelsen. Endvidere tydeliggør banken, at de kunder, der allerede har købt kryptos, ikke stilles dårligere sammenlignet med kunder, der investerer i mere traditionelle aktiver.

Det vigtigste er dog: Danske Bank blokerer ikke for kryptohandel. Hvis du altså gerne vil investere i kryptovalutaer, kan du stadig bruge dit betalingskort fra Danske Bank. Der er så at sige tale om en forsigtig åbenhed – eller en åben tilbageholdelse?

Vil du gerne investere i kryptovalutaer?

Vi viser dig trin for trin, hvordan du gør!

Kryptomønter
Gå til investeringsguiden
Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *