Kryptomarkedet på vej op igen efter bekymrende dage

Bitcoin kurs med rød tendens

Hvis du har taget et kig på kryptokurserne på det seneste, har du sikkert lagt mærke til alt for meget rødt. Priserne har været på massiv nedtur, og man har kunnet se minusser over det hele.

I flere dage i træk er Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og de fleste andre gået den “forkerte” retning. Mens nogle udnytter nedturen – buy the dip –, er der mange andre kryptoeksperter, der forventer en kryptovinter.

Der er derfor sandsynligvis stadig langt til nye rekordhøjder, selv om eksperterne er uenige om, hvor længe den aktuelle bear market kommer til at vare. I starten af ugen faldt markedet heldigvis noget til ro igen, og man kunne observere opadgående kurser igen.

Vil du gerne investere i Bitcoin?

Vi viser dig trin for trin, hvordan du gør!

Bitcoin mønt
Gå til vores Bitcoin-investeringsguide

Kryptomarkedet under pres – hvorfor egentlig?

I november 2021 var der tilsyneladende intet, der kunne stoppe Bitcoin. I et hidtil uset rally har prisen på 1 BTC nået ukendte højder med over 68.000 USD – et nyt all time high. Men lidt over to måneder senere er prisen næsten halveret. Som følge af det igangværende prisfald siden 20. januar 2022 er BTC-prisen droppet til lidt over 33.000 USD. Dette gælder også for mange andre kryptovalutaer. Især iblandt de 10 største digitale valutaer efter markedsværdi er næsten alle kryptos halveret i værdi.

Som det så ofte er tilfældet, opstår der hurtigt spørgsmålet om mulige årsager. Det anses for sandsynligt, at der kan være flere årsager til det aktuelle nedbrud. Generelt har samtlige teknologiaktiver været under pres i ugevis. Bitcoin og de mange altcoins kan være i slutningen af en hypecyklus. Dette gælder også de fleste andre aktører i teknologilandskabet.

I årevis har tech-aktier kun kendt én retning, hvilket nu måske har ændret sig. Bekymringer om en strammere amerikansk finanspolitik kan ikke afvises. Dette kombineret med den langvarige frygt for lovmæssige restriktioner har sandsynligvis været afgørende for prisfaldet.

Som nævnt i starten er det vanskeligt at vurdere varigheden af et bear market. Den kendte kryptoinvestor Mike Novogratz udtalte endda på Twitter, at “dette bliver et år, hvor folk indser, at det er et svært job at være investor”. Andre mener imidlertid, at sælgerne snart vil være i undertal, og at prisen vil finde sin bund. Det er dog generelt ikke så enkelt at vurdere hele situationen. Vi ved jo alle sammen, hvor hurtigt kryptokurserne kan stryge til vejrs igen.

Første tegn på bedring i sidste weekend og starten af ugen

Sidste weekend tog mange investorer tilsyneladende ikke en pause. Især i søndags steg priserne på mange kryptovalutaer igen. Bitcoin steg med et lavt encifret procenttal til lidt over 35.000 USD. Ether, den native token på Ethereum-blockchainen, steg også med næsten 4% til lige under 2.500 USD.

Weekendens vindere var dog helt andre altcoins. Solana (SOL) steg med 6% og nærmer sig 100 USD, mens Dogecoin (DOGE) registrerede en stigning på 8%. Den bedste præstation er dog endnu en gang Terra (LUNA). LUNA har været på vej op i et stykke tid og steg med 10% til 68 USD.

Det er endnu ikke klart, hvordan priserne vil udvikle sig i de kommende dage. Der kan ikke afgøres en klar stemning på kryptomarkedet. Selv om graferne ikke viser tegn på en yderligere nedtur eller endda et opsving, udnytter nogle investorer allerede de forholdsvis favorable priser til at købe kryptos. Ligesom tidligere vil det være spændende at følge med i de institutionelle investorers adfærd. Så snart de kommer ind på markedet igen, kan det udløse en vending.

Konklusion

Efter at praktisk talt alle kryptovalutaer har måttet kæmpe med store tab i de seneste dage og uger, var der i søndags tegn på en beroligelse af markedet. Selv om dette ikke varede ret længe, var der tilsyneladende allerede mange købere, der benyttede sig af de billige priser til at komme tilbage på markedet. Den turbulente situation skaber i øjeblikket rum til spekulationer om den fremtidige udvikling. Det er endnu for tidligt at udtale sig klart om en eventuel prisudvikling – uanset om priserne går op eller ned.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *