Mastercard og Bakkt slår sig sammen – Snart mulighed for Bitcoin-betalinger?

Mastercard og Bakkt slår sig sammen

Virksomheden Mastercard vil åbenbart inden længe bekendtgøre, at tusindvis af banker og millioner af kunder og erhvervsdrivende snart vil kunne integrere Bitcoin og andre kryptovalutaer i deres produkter. Det oplyser en rapport fra CNBC.

Med henblik på at realisere denne ambition indgår Mastercard en aftale med digital-asset-virksomheden Bakkt. Bakkt vil fremover tilbyde opbevaringstjenester for kryptovalutaer til handlende og institutioner, der er interesserede i denne service.

Flere gange i år har Mastercard allerede gjort sig synligt i medierne i forbindelse med kryptovalutaer. Med hvert nyt partnerskab har udbyderen bevæget sig længere i længere i retning af accept af krypto.

Bakkt åbner dørene til kryptoverdenen for Mastercard

Partnerskabet med Bakkt har til formål at give Mastercard en dybere adgang til og indsigt i kryptoverdenen. Selvom Mastercards kryptoplaner har været på plads i et stykke til, bevæger virksomheden sig langsomt hen imod at realisere sine projekter. Man kan i hvert fald ikke bebrejde dem for, at de ville skynde sig.

Sammen med Bakkt giver Mastercard nu for første gang banker og handlende i sit netværk mulighed for at integrere kryptovalutaer. Millioner af mennesker og institutioner køber deres BTC, ETH, IOTA eller andre kryptos allerede ved rent faktisk at betale med Mastercard, dog er der indtil videre altid blevet foretaget en omregning til klassisk fiatvaluta.

Det nye samarbejde gør så, at en række kryptotejenster implementeres i Mastercards betalingsnetværk. Der er planlagt Bitcoin-wallets, point- og loyalitetsprogrammer med kryptokompatible kredit-/debetkort og (eksempelvis) udvalgte flyselskaber og hoteller, hvor de optjente point kan konverteres til Bitcoin. Om, hvornår og i hvilken omfang også andre kryptovalutaer vil blive understøttet, er indtil videre uklart.

Vil du gerne investere i Bitcoin?

Vi viser dig trin for trin, hvordan du gør!

Bitcoin mønt
Gå til vores Bitcoin-investeringsguide

Bakkt trækker på mange års erfaring indenfor kryptosektoren

Bakkt har eksisteret siden 2018 og er baseret i New York. Da virksomheden blev grundlagt, var den tænkt som en Bitcoin-depotbank, svarende til Coinbase Custody eller Anchorage.

Tre år efter grundlæggelsen, i marts 2021, lancerede Bakkt sin krypto-wallet og Bakkt-appen. Med Bakkt-appen har forbrugerne mulighed for at bruge Bitcoin som betalingsmetode og optjene loyalitetspoint og forskellige belønninger fra en række deltagende partnere. Det drejer sig bl.a. om Starbucks, Subway, adskillige amerikanske flyselskaber, American Express og en række andre virksomheder, der i bred forstand har med lifestyle at gøre. Bakkt-appen er desværre ikke tilgængelig i den danske App Store eller Google Play Store.

Bakkt blev for blot to uger siden børsnoteret på NYSE og NASDAQ. Aktiekursen lå i starten ved 9,41 USD og er efterhånden en tredjedel højere på 12,28 USD.

Mastercard følger Bitcoin-ETF’s

Nyheden om samarbejdet kom efter en uge med enorme kursgevinster på hele kryptomarkedet.

Den 20. oktober markerede Bitcoin sin nye all time high med 67.277 USD ifølge CoinGecko. Dagen efter fulgte Ethereum, hvis nye ATH ligger ved 4.361 USD.

Størstedelen af disse kursgevinster kan føres tilbage til lanceringen af Proshares’ Bitcoin Futures ETF, som er den første regulerede ETF af sin art i USA. Den muliggør investeringer i Bitcoin, uden at man selv behøver at købe dem.

Our philosophy on cryptocurrencies is straightforward: It’s about choice. Mastercard isn’t here to recommend you start using cryptocurrencies. But we are here to enable customers, merchants and businesses to move digital value – traditional or crypto – however they want. It should be your choice, it’s your money.

Konklusion: Crypto goes Mainstream – med Mastercard og Bakkt

Nyheden om samarbejdet mellem Mastercard og Bakkt har stor vægt, og det afspejlede sig straks i aktiekurserne for begge selskaber. Begge virksomheder nyder godt af hinandens ekspertise, og derfor vil Mastercard som en af verdens største udbydere i finanssektoren i fremtiden være endnu mere involveret i krypto-verdenen. Bakkt på den anden side nyder naturligvis godt af Mastercards enormt store netværk af handlende, kunder og institutioner.

Mastercard støtter ikke nødvendigvis brugen af kryptovalutaer, men selskabet ønsker i det mindste at stille den rette infrastruktur til rådighed for sine brugere, så de kan bruge dem.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *