IOTA DEX TangleSwap – Er IOTA i stor stil på vej ind i DeFi?

IOTA-DEX-Tangleswap

Er IOTA på vej ind i DeFi, og vil de revolutionere den decentraliserede finanssektor? Det er spørgsmål, som vi fra Kryptos.dk-redaktionen har stillet os og drøftet, eftersom TangleSwap i fremtiden vil drive en DEX (decentral exchange) baseret på IOTA tanglen.

Da enorme transaktionsgebyrer hidtil har forhindret et stort antal kryptobrugere i at blive en del af DeFi-økosystemet, giver TangleSwap dem nu en i høj grad omkostningseffektiv mulighed for alligevel at deltage i dette segment.

Parallelt tester IOTA i øvrigt selv sin helt egen NFT-markedsplads. Det skal også være et billigere alternativ til de eksisterende handelspladser.

IOTA TangleSwap – Revolutionen på DeFi-området?

IOTA nåede en af sine vigtigste milepæle overhovedet i slutningen af april 2021. Den 29. april gik IOTA Chrysalis online, hvilket betød forbedringer af netværkseffektiviteten, sikkerheden og skalerbarheden.

Men udviklerne arbejder allerede omhyggeligt på netværkets næste opgradering: Coordicide IOTA 2.0, som har til formål at give IOTA den decentralisering, som det mangler i øjeblikket, da den hidtil integrerede koordinator styrer netværket i form af en central enhed. Parallelt med den stigende grad af decentralisering af IOTA-netværket fortsætter IOTA-økosystemet også med at vokse.

Som en del af Chrysalis har nye dApps fundet vej til netværket. Blandt dem er TangleSwap, en decentraliseret børs (DEX), der forsøger at bringe DeFi til IOTA og kombinere det med vigtige funktioner i netværket.

Ifølge holdet bag TangleSwap skal brugere, hodlere og buidlere af IOTA i de kommende måneder være i stand til at handle og bytte tokens til lave omkostninger. Desuden vil operationer på TangleSwap være praktisk talt gratis.

Oversigt over syv store DEX'es og deres gebyrer (gas fees), kilde: Crypto.com
Oversigt over syv store DEX’es og deres gebyrer (gas fees), kilde: Crypto.com

Tidligere har høje gebyrer på DEX’es som Uniswap og SushiSwap ofte forhindret brugerne i at foretage transaktioner. Med IOTA DEX TangleSwap bør dette nu være en saga blot i den nærmeste fremtid.

Ethereums netværk er dog stadig vært for nogle af de største DeFi-protokoller med flere milliarder i Total Value Locked (TVL). De høje gebyrer og overbelastning på netværket har dog skabt plads til konkurrenter på andre blockchains for at optimere det grundlæggende DEX-økosystem.

PancakeSwap har f.eks. formået at reducere transaktionsgebyrerne til 0,05 USD i gennemsnit. Sammenlignet med andre store DEX’es kan man tale om store besparelser for nogle brugere.

Vil du gerne investere i IOTA?

Vi viser dig trin for trin, hvordan du gør!

IOTA mønt
Gå til vores IOTA-investeringsguide

Tangle-teknologi muliggør automatiserede trades til ekstremt lave omkostninger

TangleSwap vil, som navnet antyder, bruge IOTA’s Tangle-teknologi. Dette vil give brugerne mulighed for at drage fordel af automatiserede trades og mere kontrol over deres transaktioner. Mange brugere er i øjeblikket stadig tilbageholdende med at bruge decentrale handelsplatforme, da der ofte er enorme omkostninger forbundet med trades og swaps. Med TangleSwap er denne adgangsbarriere næsten helt fjernet.

Under alle omstændigheder er IOTA designet på en sådan måde, at transaktioner på netværket ikke er knyttet til nogen gebyrer overhovedet. IOTA fungerer heller ikke som Bitcoin eller Ethereum, da netværket ikke er baseret på en traditionel blockchain som de to førende kryptovalutaer. IOTA er snarere baseret på en ny distribueret hovedbogsteknologi: Tangle.

Den kræver næsten ingen computerkraft og forbruger derfor næsten ingen elektricitet. Det er en uvurderlig fordel, især i lyset af den debat om miningprocessernes manglende bæredygtighed. Hver ny transaktion kræver to tidligere bekræftede transaktioner, og alle transaktioner kan udføres parallelt.

Gratis NFT-mints med Colored Coins

Ud over den stadig igangværende DeFi-hype har andre kryptoområder også fanget samfundets interesse: Blockchain-baserede spil og NFT. TangleSwap planlægger at bruge IOTA’s Colored Coins til at gøre mint- og transferprocessen af disse aktiver nemmere.

Oprindeligt var Colored Coins et forslag til en opdatering af Bitcoin. De skulle bruges til at forvalte reelle aktiver. I fremtiden vil TangleSwap anvende disse metoder med tokens, der repræsenterer andre kryptovalutaer, aktier og andre aktiver. Dette fører til mange flere anvendelsesområder og -muligheder for NFT’er.

Testfasen af et NFT-marked

Den 12. juli 2021 offentliggjorde IOTA en blogartikel om implementeringen af sin egen markedsplads for NFT. Denne markedsplads for non-fungible tokens blev udviklet af IOTA-communityet og lanceret på IOTA 2.0 DevNet. To dage senere, den 14. juli, blev den første NFT mintet.

Motivationen bag oprettelsen af en egen handelsplatform for NFT’er ligger også i omkostningerne. På grund af den store efterspørgsel og den aktuelle hype omkring NFT’er er gebyrerne naturligvis steget overalt. Samtidig kører de fleste NFT-markedspladser på Ethereum-blockchainen, som ud over gas fees også er forbundet med høje energiomkostninger.

Som tidligere nævnt er transaktioner på IOTA-netværket altid gratis. Mintinggebyrerne er også ubetydelige på grund af IOTA’s rammer for digitale aktiver. Det er kun infrastrukturen, der skal forsynes med strøm på en eller anden måde, og derfor påkræves en lille provision.

Kort sagt vil NFT-løsningen på IOTA’s netværk være betydeligt billigere end alle andre eksisterende løsninger. Ifølge IOTA burde dette alene være grund nok for alle markedsdeltagere til at gøre intensiv brug af den nye NFT-markedsplads.

Konklusion – IOTA planlægger at vende op og ned på DeFi markedet

Med TangleSwap får DeFi-sektoren en seriøs konkurrent i fremtiden. Med praktisk talt gratis swaps har platformen et kæmpe argument på sin side og burde som følge af det helt automatisk tiltrække DeFi-brugere. Dette er muligt takket være IOTA Tanglen, som i forvejen er designet på en helt speciel måde, så den ikke opkræver noget som helst gebyr for transaktioner.

Især kryptobrugere, som tidligere har holdt sig væk fra aktiv handel og swapping på DEX’es på grund af de høje transaktionsgebyrer, bør nu endelig kunne nyde godt af DeFi og dens anvendelsesmuligheder med TangleSwap.

Parallelt kan brugerne i øjeblikket teste IOTA’s egen NFT-markedsplads. Også her ligger der samme fordel i Tanglen: Der er næsten ingen omkostninger. Der skal kun betales en provision for driften af handelspladsen samt et marginalt gebyr for minting af NFT’er.

På mellemlang og lang sigt planlægger udviklerne af TangleSwap en gnidningsfri implementering af DEX med de beskrevne funktioner. Deres ultimative mål er at skabe et komplet finansielt økosystem på én platform, og det er det, som IOTA skal danne grundlag for. Derudover planlægger holdet bag TangleSwap at tilføje en nativ stablecoin, implementere en lendingplatform og stille likviditet til rådighed.

I skrivende stund koster 1 MIOTA under 0,60 USD.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *