Er igangværende ETH-rally et forvarsel om det næste BTC-bullmarket?

Ethereum og Bitcoin

Bitcoin har oplevet en konsolidering under den psykologiske barriere på 50.000 USD i de seneste dage. Under denne tilbagegang er flere store altcoins dog steget i prisen. Dette er en god indikation af, at altcoin-sæsonen ikke er slut endnu.

I mellemtiden står Bitcoin-prisen over for en afgørende modstand, som skal brydes. Ether, på den anden side, har allerede overvundet denne vigtige barriere og har nået et tre-måneders højdepunkt. Desuden står ETH over for en stigning mod den næste modstand omkring det højeste niveau nogensinde, der blev nået den 12. maj 2021.

Spørgsmålet er nu, om dette udbrud af Ether er et signal til Bitcoin om at følge trop og matche Ethereum i at bryde gennem den nuværende modstand i september. Historisk set er september en måned, der er mere kendt for sine korrektioner. En eksplosion af Bitcoin-prisen samt yderligere vækst i Ether kan få nogle handlende på den forkerte fod.

Vil du gerne investere i Ethereum?

Vi viser dig trin for trin, hvordan du gør!

Ethereum mønt
Gå til vores Ethereum-investeringsguide

ETH fortsætter med at stige ustoppeligt, mens Bitcoin synes at være svækket

Ether, det native aktiv bag Ethereum, fortsatte sit rally onsdag og udviste flere månedlige højder i forhold til Bitcoin og den amerikanske dollar.

ETH/BTC-ratioen steg med 7,3 % og nåede 0.0769 for første gang siden 8. juni 2021. I mellemtiden nåede prisen på ETH/USD-parret $3.707, en stigning på 8,8 % i løbet af blot 24 timers.

Kursen har ikke været så høj siden den 16. maj 2021. Denne opadgående bevægelse i den næststørste kryptovaluta efter markedsværdi følger en tre ugers periode med stagnation.

Bitcoin-konsolidering giver altcoins et løft

BTC/USD, d. 1/9-21, kilde: TradingView
BTC/USD, d. 1/9-21, kilde: TradingView

Dagens kursudvikling for Bitcoin viser en konsolidering mellem 44.000 og 50.000 USD. Denne konsolideringsfase førte til et stort gennembrud for altcoins på samtlige markeder, da nogle allerede har brudt gennem deres tidligere all-time-highs, såsom Cardano efter offentliggørelsen af datoen for implementeringen af Alonzo Hardfork på mainnettet.

Den næste hurdle, som Bitcoin skal overvinde, er lige under 51.000 USD. Hvis BTC kan bryde igennem denne modstand, er det sandsynligt, at der vil ske en stor impulsbevægelse. Vi så et lignende scenarie med udbruddet over 60.000 USD tidligere i denne cyklus.

Den bearishe divergens i diagrammet vil kun blive bekræftet, hvis det seneste lavpunkt “toppes” (i negativ forstand) yderligere.

I øjeblikket konsoliderer markedet sig efter at være kommet til kræfter igen efter BTC’s laveste niveau i juli. Det betyder, at den bearishe divergens ser ud til at forblive ubekræftet, indtil det tidspunkt, hvor Bitcoin krydser den nedre grænse omkring 44.000 USD.

Ethereum bryder gennem vigtig modstand

ETH/USD, d. 1/9-21, kilde: TradingView
ETH/USD, d. 1/9-21, kilde: TradingView

Som det kan ses på diagrammet, var Ether i stand til stige til over 3.400 USD i værdi. Det er et meget stærkt signal for hele markedet. I skrivende stund ligger prisen på Ethereum lige over 3.700 USD.

Dette diagram viser optimalt det kritiske punkt for Ether, som markerer en tidligere modstandszone ved 3.400 USD. Hvis den overvindes, kan vi se frem til en fortsættelse af ETH-rallyet mod et all-time-high.

Men hvis denne modstandszone underskrides, vil en bearish divergens også komme i spil for ETH. Dette ville resultere i en korrektion til helt ned til 2.600 USD. Hvis dette scenario indtræffer, vil Bitcoin også blive påvirket.

Bitcoin: Det skal man være opmærksom på

BTC/USD, 1/9-21, kilde: TradingView
BTC/USD, 1/9-21, kilde: TradingView

Grafen for Bitcoin viser i øjeblikket en svagt nedadgående tendens siden det seneste højdepunkt på 50.300 USD. Et stærkt støtteniveau på 46.400 USD tyder dog på, at prisen ikke vil falde yderligere på kort sigt. Den næste modstand ligger så ved 44.000 USD.

Hvis prisen alligevel falder under dette niveau, vil det også have en negativ indvirkning på hele markedet. Ethereum vil med stor sandsynlighed også falde under det allerede nævnte vigtige niveau på 3.400 USD.

I øjeblikket ser vi momentummet for altcoins, da Bitcoin er ved at stagnere en smule. Så længe Bitcoin ikke stiger markant, vil altcoins overgå den største kryptovaluta på kort sigt.

ETH stiger seks gange så kraftigt i værdi som BTC

Ether har allerede oplevet en prisstigning på mere end 380 % i 2021. Selvfølgelig spiller hele DeFi-sektoren og NFT-området i kortene af topaltcoinen. Til sammenligning er Bitcoin “kun” steget med “små” 62 % siden årsskiftet.

Payal Shah, direktør for Equity and Cryptocurrency Product Development hos CME Group, bemærkede, at “Ether svarer til DeFi-sektoren”. I sin rapport “Six reasons why Ethereum has intrinsic value” i anledning af Ethereums seksårs fødselsdag skrev han:

Ethereum er vært for mere end 200.000 ERC-tokens, hvoraf nogle af dem er blandt de 100 største kryptovalutaer. DeFi giver brugerne mulighed for at handle med aktiver og låne og udlåne direkte til hinanden uden at bankerne er involveret, og det er også et middel til kreativt at frigøre værdi – til betalinger, lån, forsikringer og meget mere. Med adgangen til DeFi og udsigten til bedre renter vil flere og flere privatkunder sandsynligvis benytte sig af det.

Ifølge kryptoanalysefirmaet Glassnode er TVL i DeFi-sektoren på omkring 160.000.000.000 USD.

Ethereum: Total Value Locked i DeFi
Ethereum: Total Value Locked i DeFi, kilde: Glassnode

Konklusion: ETH er klar til at booste BTC

Ethereum har i de seneste dage vist, at altcoin-sæsonen på ingen måde er forbi. Ether har ikke oplevet en sådan fremgang siden maj i år. En af de mulige årsager til dette synes at være Bitcoins træghed. Men den nuværende stærke aktivitet på NFT-markedet afspejler sig også i prisen.

Bitcoin skal dog passe på, at den horisontale pristendens ikke fører til en nedadgående trend. På grund af det stærke støtteniveau på 46.400 USD ser det dog ikke ud til, at dette vil ske foreløbig.

Ethers momentum kan snarere sikre, at Bitcoin bryder gennem modstanden ved 51.000 USD. Som det fremgår af den korte analyse, er der flere mulige scenarier. De kommende dage og uger vil vise, hvad der rent faktisk sker.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *