Hvad er Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin anses for at være en af de største innovationer i nyere tid. Den hurtige udvikling har imidlertid også medført problemer, som man ikke havde forventet så hurtigt.

Især blev skalerbarheden en udfordring. Som reaktion på dette blev der gennemført en hard fork af Bitcoin endelig, Bitcoin Cash. Det er et meget omdiskuteret emne at forudsige denne coins præstationer og position i forhold til Bitcoin.

Hvad er Bitcoin Cash, og hvordan opstod denne Hard Fork?

Bitcoin’s transaktionshastighed er meget langsom på omkring 7 transaktioner i sekundet. Til sammenligning udfører Visa omkring 24.000 transaktioner i sekundet.

Det stod klart, at Bitcoin ikke kunne vokse i det lange løb, medmindre transaktionsraten blev sat betydeligt højt. Fællesskabet kunne ikke blive enige om den bedste måde at løse dette problem på.

Nogle argumenterede for en forøgelse af blokstørrelsen for at kunne behandle flere transaktioner. Modstandere kritiserede dog, at for store blokke kunne føre til nye problemer.

Den øgede gennemstrømning af transaktioner kan føre til sikkerhedsrisici og ustabilitet i systemet.

Da fællesskabet ikke kunne blive enige, fandt denne hard fork endelig sted den 01. august 2017, hvilket var fødslen af Bitcoin Cash.

Den nye coin bruger den samme kodebase som Bitcoin med nogle ændringer.

Forskellen mellem Bitcoin Cash og Bitcoin

Den nye blockchain valgte bevidst at tilføje “Cash” til sit navn. Dette er for at fremhæve denne coins hensigt.

Som virksomheden skriver om sig selv, ser de sig selv som en Peer-to-Peer digital Valuta for internetet. Så fokus er primært på transaktionsraten med de lavest mulige gebyrer.

Det første skridt til at nå dette mål var at øge blokstørrelsen. Som allerede nævnt er denne foranstaltning også forbundet med risici.

Bitcoin Cash er dog klar over disse svagheder og har foretaget beskyttelsesjusteringer for at lukke disse smuthuller og gøre systemet mere sikkert for alle.

  • Replay- und Wipeout-beskyttelse: Da der blev skilt fra Bitcoin, fik alle brugere det samme antal BCH som de havde i Bitcoins. For at forhindre brugere i at bruge penge dobbelt i ond hensigt, bruger Bitcoin Cash en anden hash-algoritme end Bitcoin. Det betyder, at gentagelse mellem de to chains ikke længere er mulig.
  • On-Chain-Skalerbarhed: Bitcoin Cash-teknologien gør det muligt at justere blokstørrelsen. I øjeblikket er blokstørrelsen 32 MB (efter en ny hard fork den 15.5.2018), hvilket giver mulighed for en ydelse på omkring 20 millioner transaktioner om dagen.
  • Nye Transaktionssignaturer: Bitcoin Cash har en anden transaktionssignatur, for at bekræfte forskellen til Bitcoin.
  • Emergency Difficulty Adjustment (EDA): Er en ny algoritme, som hos en drastisk ændring i antallet af minere garanterer en normal blockchain funktionalitet. Dette giver valutaen i det hele taget mere stabilitet.
  • Scripting-kommandoer: Med OP_RETURN kan på denne Blockchain (Hvad er Blockchain?) gemmes yderlig information (fx til Smart Contracts).
Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bitcoin Cash Tokenomics

Kurs i realtid
Bitcoin Cash (BCH)

Indlæser...BCH/USD

Bitcoin Cash faktaboks

Navn
Bitcoin Cash
Ticker
BCH
Aktuel kurs
Markedskapitalisering
Volumen
Markedsandel
All time high
All time low
Coins i omløb
Maks. antal coins
Andel i omløb