Køb Solana (SOL)

Her viser vi dig de bedste måder at købe Solana på


Solana coin
SOL / USD
Solana kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Solana.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Solana (SOL) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Solana.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Solana på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Solana


Hvis du ønsker at investere i Solana (SOL), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Solana for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk SOL ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine SOL senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Solana.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Solana.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Solana-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dig, bør du først finde ud af dine handelsvaner.

Ønsker du at købe Solana én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Solana hos en broker

Ønsker du at købe Solana, men er du ikke sikker på, hvordan du køber din SOL endnu? I denne guide vil vi vise dig, hvordan du med succes kan købe Solana via Libertex platformen.

I tabellen nedenfor har vi også anført Capital.com som en alternativ handelsplatform. I denne guide vil vi dog fokusere på Libertex, da vi bruger platformen regelmæssigt og foretrækker det mere favorable handelstilbud.

Generelt tilbyder en broker som Libertex dig mange fordele. Du kan f.eks. nemt og sikkert opbevare dine aktiver. Du nyder også godt af statslig regulering og regelmæssig gennemgang af platformen af statslige tilsynsmyndigheder.

Med en broker som Libertex handler du med Contracts for Difference (CFD), som er underlagt licensering i Europa. Derfor skal brokere opfylde en lang række krav for at få tilladelse til at handle med disse finansielle derivater.

Til gengæld er det først og fremmest kunderne, der får gavn af det. Som investor er dine indskud f.eks. omfattet af en indskudsbeskyttelse på op til 100.000 EUR. Så hvis Libertex skulle gå konkurs – virksomheden blev grundlagt tilbage i 1997, så der er et solidt finansielt grundlag her – vil uinvesterede indskud op til 100.000 euro blive refunderet.

Tilsynsmyndigheder som BaFin overvåger brokernes virksomhed og sikrer brugernes sikkerhed. Sammenlignet med revisionsfirmaer i den private sektor kan myndighederne overbevise med større objektivitet.

På nuværende tidspunkt kan du købe Solana (SOL) hos Libertex og Capital.com. Andre kryptobrokere vil måske følge trop i fremtiden og bringe endnu mere udbud på markedet.

Libertex vil dog fortsat være vores foretrukne broker i fremtiden. Virksomheden tilbyder mange produkter til handel og overbeviser med en god platform, rimelige priser og en stor brugerbase. Takket være sponsoratet af fodboldklubber som Tottenham Hotspur og Valencia FC vokser Libertex’s brugerbase kontinuerligt.

Libertex – den mest kendte broker for Solana

Libertex Capital.com
Libertex Capital.com Logo
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)(THETA)(CHZ)(FIL)(SOL)(ALGO)(AVAX)(EGLD)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)(THETA)(FIL)(SOL)(GRT)(KSM)(CHZ)(ALGO)(AVAX)(EGLD)
Indbetaling
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 100 EUR 300 USD
Gebyrer Min. 0,001 % Min. 0,48 %
Gearing op til 2:1 op til 2:1
Regulering CySEC CySEC, FCA
Andre aktiver ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 2.900.000+ 400.000+
Website Gå til Libertex


Ansvarsfraskrivelse

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Gå til Capital


Ansvarsfraskrivelse

79.17% af individuelle investorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder.

CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 67-83% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money

Hos Libertex køber du ikke fysisk SOL, men et finansielt produkt, der følger den aktuelle SOL-pris.

Derfor har du også mulighed for at handle dine kryptovalutaer med gearing. De finansielle produkter, der handles, kaldes også for differencekontrakter – bedre kendt som Contracts for Difference (CFD’er).

En Solana CFD er derfor et værdipapir, der afspejler den aktuelle pris på SOL.

Indbetalingsmuligheder

Krypto-broker fremstår ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

Så tilbyder Libertex fx følgende muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Solana med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves der ofte spreads på de priser, som brokere tjener deres penge på. Hos Libertex er spreads dog 0 pips, så den er ikke-eksisterende. I stedet opkræver brokeren en på forhånd fastsat provision.

Hvis du handler med en broker med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

Du kan til enhver tid se dine betalte gebyrer i din porteføljeoversigt hos Libertex.

Regulering & Verificering

Kryptobrokere i Europa er generelt underlagt retningslinjerne fra de finansielle tilsynsmyndigheder i CySEC (EU).

Det betyder for dig, at du skal bekræfte din identitet, når du tilmelder dig hos en broker.

Sådan køber du Solana på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe SOL på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Solana Wallet, som du kan opbevare dine SOL Token i. Du kan bruge en egnet software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som fx Ledger Nano.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs for Solana, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Kryptovalutaer som betalingsmiddel egner sig naturligvis kun til investorer, der allerede er investeret i kryptomarkedet.

Indbetaling med kreditkort er nok den nemmeste måde at købe Solana på for mange investorer. På baggrund af vores erfaring vil vi dog gerne påpege, at der nogle gange pålægges ret høje gebyrer.

På samme måde er næsten alle kryptobørser, hvor du kan handle med SOL, ikke reguleret. Af denne grund er kundekonti mål for angreb. Ud over tyveri af kryptovalutaer er følsomme oplysninger som kreditkortdata også i fokus for angreb.

Derfor anbefaler vi generelt at indbetale via bankoverførsel, selv om transaktionerne kan tage et par dage. Bankoverførsler har de laveste gebyrer og giver dig mulighed for at indbetale endnu større beløb sikkert.

Hvis du har travlt, kan du alternativt bruge Køb Solana via PayPal-indbetaling.

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer.

Vi har lavet en oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvask af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Solana?

Trin 2

Køb Solana – Trin for trin-købsguide


Kryptowährungen Libertex
Et udvalg af kryptovaluta på Libertex

For at du også nemt kan handle med Solana, har vi lavet en detaljeret trin-for-trin-guide til dig.

Nedenfor beskriver vi den komplette proces for køb og salg af Solana på Libertex – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du foretrækker at bruge en anden platform, kan du tage et kig på vores Sammenligning af de bedste regulerede handelsplatforme for kryptovaluta. i EU.

Libertex overbeviser med sin særligt simple betjening og det største udvalg af kryptovalutaer hos en broker. Ud over kryptovalutaer som Solana kan du også handle med aktier, ædelmetaller og råvarer hos Libertex.

Virksomheden bag Libertex, ForexClub, kan se tilbage på en lang virksomhedshistorie. Grundlæggelsen fandt sted allerede i 1997. Med Libertex platformen er virksomheden reguleret i Storbritannien og Europa og dermed licenseret til finansielle forretninger.

Efter vores mening er platformens sikkerhed særlig bemærkelsesværdig. Mens andre kryptohandelsplatforme ofte er i søgelyset på grund af sikkerhedsproblemer, har der ikke været nogen kendte sikkerhedsbrister hos Libertex. Derfor har hackere endnu ikke været i stand til at stjæle kryptovaluta fra Libertex.

Et af vores personlige højdepunkter hos Libertex er de mange indbetalingsmetoder. Så du har også mulighed for at købe Solana med PayPal på denne handelsplads.

Libertex Handelsplattform
Udover Solana kan du også købe en del andre kryptovalutaer på Libertex.

Trin 2

Opret en bruger Hos Libertex


Sådan opretter du en konto hos Libertex.

Klik på knappen “REGISTER” for at starte registreringsprocessen. Det eneste, du skal bruge, er din e-mailadresse og en sikker adgangskode.

Sørg for at gemme det, ellers kan du ikke få adgang til din konto på et senere tidspunkt og skal indtaste en ny adgangskode.

For at beskytte din konto bør du også bruge både store og små bogstaver, tal og specialtegn i din adgangskode.

Libertex Registrering
Klik på Register An Account for at afslutte registreringsprocessen

Når du har gennemført registreringen Libertex vil du blive ført direkte til dit dashboard, der viser dig en oversigt. Det er ikke nødvendigt at bekræfte en e-mail.

Nu er kontoen åbnet, og du kan logge ind næste gang med din e-mailadresse og adgangskode.

På kontoen kan du nu vælge mellem en konto med rigtige penge og virtuelle penge. På den virtuelle konto får du et beløb på 50.000 US dollars som spillepenge. Brug disse spillepenge og lær de forskellige funktioner at kende. Når alt kommer til alt, vil du senere investere rigtige penge, og du kan undgå anvendelsesfejl, der koster dig penge.

Når du føler dig tryg ved at bruge platformen, kan du også købe Solana med rigtige penge. Du skal blot skifte til din rigtige konto for at købe SOL.

Før du foretager nogen handling her, skal du bekræfte din konto. Det gør du ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne og derefter klikke på “Profile management”. Her kan du også bekræfte din e-mailadresse for din sikkerheds skyld. Så længe dette ikke er bekræftet, har hackere mulighed for at ændre det og stjæle fra din konto!

Du bør også vedligeholde dine personlige oplysninger og angive et telefonnummer. Det er den eneste måde at sikre, at dine penge virkelig er sikre.

Verificering af data hos Libertex
Bekræft din e-mailadresse i starten for at beskytte din konto.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din konto og begynde at handle. Med nogle betalingsmetoder kan indbetalingen klares i løbet af få sekunder.

Du finder knappen til at indbetale penge direkte øverst i navigationen. Med et klik på knappen kommer du direkte til den tilsvarende maske. Du kan foretage udbetalinger senere ved at klikke på dit navn under menupunktet “Withdraw funds”.

Indbetaling hos Libertex
Klik på Deposit for at indbetale penge

Din identitet skal verificeres af virksomheden inden for de første 15 dage efter den første indbetaling. Du skal have en kopi af dit pas eller id-kort til dette formål. Libertex kræver også en regning fra et forsyningsselskab eller en regning fra en teleudbyder for at sikre ægtheden af dine identifikationsdokumenter. På den ene side er det naturligvis besværligt, men når du investerer dine penge, bør du gøre dig umage.

Libertex har deponeret de mest populære depositumstørrelser direkte som pakker. Alle, der indbetaler 500 euro, får guldstatus og sparer 3% på handel. Gold+ pakken er tilgængelig fra et indskud på 1450 euro – sammen med en rabat på 4% på handelskommissioner. Særligt spændende er Platinum-status fra 1500 euro. Med denne pakke kan handlende spare hele 20% på handel. Dem der har pengene til rådighed, bør benytte sig af denne mulighed, hvis det er muligt.

Alle individuelle beløb, der falder inden for det pågældende interval, vil også være kvalificeret til den tilsvarende pakke.

Indbetalingsbetingelserne hos Libertex er meget variable. Hvis du indbetaler penge via bankoverførsel, behøver du ikke at foretage en minimumsinvestering. Med alle andre betalingsmetoder skal du indbetale mindst 100 euro.

Indbetalingen via PayPal, Skrill og kreditkort er meget hurtig. Her er pengene til rådighed for dig umiddelbart efter afslutningen af betalingsprocessen. Med de andre betalingsmetoder er ventetider på op til 48 timer normalt. Bankoverførsler kan endda tage 2 til 5 dage.

Indbetaling med PayPal hos Libertex
Indbetaling hos Libertex med Paypal

Når du har valgt dit beløb og din betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Deposit”. Pengene vil blive krediteret til dig baseret på den anvendte betalingsmetode.

Den sikreste måde for indbetaling er via PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din e-mailadresse her. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte på den normale måde.

Trin 4

Køb Solana


Nu er de indbetalte penge tilgængelige, og du kan begynde at handle direkte med Solana. Du kan enten vælge SOL fra listen over tilgængelige kryptovalutaer eller blot indtaste “SOL” i søgningen. Som følge heraf får du SOLUSD – certifikatet for Solana dollarkursen.

Libertex handel Solana
Åbn en handelsposition hos Libertex for at købe SOL

Gå i stedet til feltet “All Instruments” og derefter til Cryptocurrencies, så får du en liste over alle tilgængelige kryptovaluta. Ingen anden broker tilbyder i øjeblikket flere kryptovalutaer at handle med end Libertex.

Du kan investere direkte i Solana via knappen “Sell” eller “Buy”. Du bør også på forhånd beslutte, om du vil satse på stigende eller faldende priser.

Når du har besluttet dig for en strategi, kan du vælge størrelsen af positionen og den valgte gearing. Hos Libertex kan du bruge en maksimal gearing på 20. I oversigten over køb kan du allerede se, hvor høje gebyrerne for din transaktion vil komme til at være.

Køb Solana hos Libertex
Se markedstendenser, mens du køber eller sælger Solana

Hvis du klikker på “Take Profit and Stop Loss”, kan du også definere, ved hvilken realiseret profit eller tab positionen vil blive lukket.

I den anden fane “Pending order” kan du også indtaste din købspris. Din handelsposition vil derefter kun blive udført til den tilsvarende pris.

Klik på Buy eller Sell, og Libertex vil oprette din handelsposition.

Trin 5

Køb og salg af Solana


Når du har oprettet din handel, kan du til enhver tid sælge din Solana CFD. Især hvis du ikke har sat et stop loss eller take profit, bør du regelmæssigt kontrollere, om din handel stadig passer til din strategi.

Libertex sælg Solana
Se aktive Handelspositioner hos Libertex

I højre side af dit Dashboard finder du dine konti. Hvis du ikke kan se dem med det samme, kan du blot folde dem ud i toppen ved at klikke på den tilsvarende knap.

Når du klikker på din handelsposition under “Active Trades”, vil Libertex vise dig dine muligheder. Så du kan nemt tilføje til din position, åbne en anden position eller lukke den.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Solana?


Vi bliver gang på gang spurgt af vores læsere, om vi mener, at en investering i Solana kan svare sig. Derfor har vi kigget på projektet og undersøgt, om en sådan investering kan betale sig på lang sigt.

Solana er en meget skalerbar blockchain-løsning. Grundlæggende ønsker udviklerne at sikre, at andre virksomheder kan bruge løsningen til at udvikle effektive og skalerbare applikationer.

Solana er et open source-projekt, som gør sin programkode offentligt tilgængelig. På denne måde kan andre udviklere tilpasse koden og foreslå forbedringer.

Virksomhedens mål, som er klart kommunikeret, er udvikling af den hurtigste Layer-One-løsning på markedet. Denne tilgang skal især være til gavn for dApps, som i dag i høj grad er baseret på Ethereum.

I modsætning til Ethereum er skalerbarhed ikke en udfordring med Solana. Blockchain-løsningen kan behandle mere end 60.000 transaktioner i sekundet. Det bringer Solana på linje med Visa og Mastercard.

Men – og det er den store fordel ved Solana – hele arkitekturen er organiseret decentralt. De centrale ulemper ved andre netværk hører således fortiden til her.

Fordelene ved Solana spiller en særlig vigtig rolle inden for decentraliseret finansiering (DeFi). Hvis Solana etablerer sig som en af løsningerne på markedet, vil netværket kunne drage stor fordel af den stigende accept af DeFi.Trin 4

Solana Wallet - Sikker opbevaring af SOL


Købte du din Solana af en broker som i Trin 2? Så kan du roligt springe dette afsnit over, fordi brokeren vil tage sig af opbevaringen af dine SOL-tokens for dig.

Hvis du har købt din Solana fra en børs, er du kommet til det rette sted i dette afsnit, for du bør hurtigst muligt undersøge, hvordan du opbevarer dine tokens på den korrekte måde.

Mange nye investorer beholder deres Solana hos en kryptobørs. Mens dette er den normale fremgangsmåde for aktier og ETF’er, kan vi ikke anbefale det for kryptovalutaer.

Problemet er, at kryptovalutaer opbevares af børsen i dens aktiver. Så hvis hackere overtager børsen, kan de overføres irreversibelt.

Derfor bør du gemme dine aktiver på en software- eller hardware-wallet. I det følgende afsnit vil vi gerne præsentere dig for de bedste løsninger.

Software wallets til Solana

Solana’s hjemmeside anbefaler ikke nogen specifikke software wallets. Virksomheden skriver dog, at de generelt anbefaler web wallets, da de tilbyder den nødvendige sikkerhed og brugervenlighed.

Nedenfor har vi listet de mest populære Solana wallets:

 • Trustwallet: En af de mest populære wallets, der er egnet til opbevaring af Solana, er Trustwallet. Her kan investorerne nemt administrere deres SOL-tokens via apps til iOS eller Android.
 • Phantom:: Investorer, der køber deres Solana specifikt for at bruge DeFi, bør kigge på Phantom Wallet. Den blev udviklet specielt til dette formål.

Denne liste er kun vejledende. Solana er en hurtigt voksende blockchain. Derfor kommer der jævnligt nye wallets, der er egnede til opbevaring af SOL-tokens.

De rigtige Hardware Wallets til Solana

Et andet alternativ, som især er værdifuldt for investorer, der ønsker at opbevare deres tokens offline, er at opbevare dem på en hardware wallet.

I vores store Hardware Wallet sammenligning har vi testet forskellige wallets og sammenlignet dem med hinanden.

Hardware wallets overbeviser med det højeste sikkerhedsniveau, fordi aktiverne altid er gemt offline og derfor ikke er udsat for angreb.

På nuværende tidspunkt kan du bruge de populære wallets fra Ledger. Det er dog også den næststørste leverandør på markedet, Trezor understøtter opbevaring af Solana-coins.

Ledger Nano Hardware Wallet
Den sikreste måde at opbevare Solana (SOL) på, er i en hardware wallet.

Vores favorit wallet er Ledger Nano X. Modellen overbeviste os i testen med et meget godt design, en række understøttede kryptovalutaer, såsom Solana (SOL) og gode tilslutningsmuligheder.

Trin 5

Prognose for Solana kursen


I forbindelse med vurderingen af Solana er projektets grundlæggende udvikling det vigtigste kriterium. Derfor ignorerer vi simpelthen de kortfristede, chart-tekniske handelssignaler – de spiller ingen rolle for den langsigtede udvikling.

En første ting, der gør projektet meget spændende, er udviklerholdet. Bag Solana og virksomheden af samme navn står tidligere ansatte i it-virksomheder som Apple, Alphabet, Microsoft, Dropbox og Qualcomm.

Den arkitektoniske løsning for blockchain er en databaselignende teknologi, som allerede anvendes af Microsoft og Alphabet. Disse to virksomheder viser således allerede nu, at den tilpassede løsning er markedsegnet.

Den største fordel ved Solana er nok den høje transaktionshastighed. Med næsten 60.000 transaktioner pr. sekund kan Solana nemt konkurrere med etablerede betalingssystemer fra Visa og Mastercard.

Køb Solana

Det er netop dette potentiale, der er særlig vigtigt for DeFi-sektoren. I direkte sammenligning med den nuværende markedsløsning Ethereum er Solana betydeligt mere skalerbart og billigere.

En yderligere tilpasning af Solana bør i sidste ende også øge prisen. Der er dog en betydelig risiko, som investorerne bør være opmærksomme på. Det er antallet af handlede tokens.

I maj 2021 var Solanas markedsværdi ca. 11 milliarder dollars. I modsætning hertil ville markedsværdien af alle tokens være 20 milliarder amerikanske dollars. Derfor er ikke alle Solana-tokens i omløb endnu.

En yderligere forøgelse af mængden af tokens vil føre til en fortynding af prisen på tokens, hvis markedet ikke værdisætter SOL højere.

Hvis vi sammenligner Solana med Ethereum og dets markedsværdi, er der stadig masser af plads til forbedringer. Så længe blockchainen etablerer sig som en af DeFi-løsningerne, bør dette ikke længere være et problem.

Problemet er således stadig, at Solana er en ny blockchain. Kun med en tilstrækkelig tilpasning kan markedets forventninger opfyldes. Derfor bør investorer være opmærksomme på en god diversificering, når de investerer.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Solana


Solana er en blockchain-platform til udvikling af skalerbare Krypto Apps.

Der kan højst være 493.887.111 SOL. Der er ikke planlagt en udvidelse af SOL-tokens, der kan handles, i koden.

Solana-tokens kan købes af investorer fra en kryptobroker eller kryptobørs.

Hvilken af de to platforme, der er den rigtige løsning for dig, afhænger i høj grad af dine egne handelsstrategier og mål.

Solana er et nyt projekt, der tilbyder nogle interessante rammer. Andre projekter som Ethereum kan dog ophæve fordelene ved Solana, når der udgives opdateringer.

Derfor kan investorer opbygge positioner i Solana tidligt og holde dem i en længere periode. Svage faser kan også udnyttes. Vi anbefaler en spredning på flere projekter for at sprede risikoen mere bredt.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb kryptovalutaer i Danmark

Vi hjælper dig på vej i den store vide kryptoverden


Kryptovaluta
BTC / USD
Bitcoin kurs

Her skal du lære, hvordan du køber kryptovalutaer.

Udover de mere kendte coins som Bitcoin og Ethereum er der også masser af andre kryptovalutaer, som man kan investere i.

Læs mere om, hvordan og hvor du bedst kan købe Bitcoin og andre kryptos, i det følgende!

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i kryptovalutaer.

Starten på noget er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe kryptovalutaer på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Hvad er kryptovalutaer for noget?


Kryptovalutaer

Kryptovalutaer har gennemgået en fantastisk udvikling i årenes løb og er i stigende grad kommet i investorernes fokus. For eksempel blev Bitcoin og Ethereum for blot få år siden betragtet som spekulative aktiver for it-nørder. Dette har dog ændret sig, da flere og flere private og institutionelle investorer efterhånden holder øje med udviklingen af digitale valutaer. Der findes i dag i alt flere end 8.200 kryptovalutaer.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb din foretrukne kryptovaluta for fiatpenge (typisk dollar eller euro)
 3. Gem dine kryptocoins i en sikker wallet
 4. … sælg dine coins senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I denne artikel vil vi gå mere i detaljer om, hvordan og hvor du kan købe kryptovalutaer. Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i kryptovalutaer. Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme. Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Teknologien

Det tekniske grundlag for kryptovalutaer: Distributed Ledger Technology


Distributed Ledger Technology, kort DLT, er en distribueret og decentraliseret database. Denne teknologi giver en verificerbar historik over alle oplysninger, der er gemt i denne distribuerede hovedbog. DLT er således digitale systemer, der registrerer samtlige transaktioner og gemmer dem decentralt i netværkert. I modsætning til traditionelle databaser har DLT’er ingen central datalagrings- eller forvaltningsfunktion. Valideringen af udestående transaktioner og oplysninger foretages af nodes (knudepunkterne). Valideringen gør, at elementerne registreres og distribueres i netværket. Denne procedure skaber konsensus i netværket, og DLT er således velegnet til registrering af transaktioner.

Blockchains er de mest kendte Distributed Ledger Teknologier

Blockchains er sandsynligvis den mest kendte type af DLT’er.

En blockchains funktioner svarer næsten helt til DLT’ernes funktioner. Den største forskel ligger i datalagring, fordi den i en blockchain foregår i en blok. En blockchain kombinerer flere transaktioner og gemmer dem i blokke. Disse er kædet sammen for at skabe et særligt højt sikkerhedsniveau.

Blockchains gør brug af kryptografiske signaturer – såkaldte hashes – til at forbinde blokkene. Hver blok anvender hash-koden fra den foregående blok, hvilket forhindrer manipulation. Desuden giver denne teknologi mulighed for at fastlægge automatiserede regler for hvordan transaktioner behandles. Disse regler kaldes smart contracts.

I praksis findes der også distribuerede hovedbøger, som ikke eksisterer i form af en blockchain – det mest berømte eksempel er IOTA. De første blockchains var også baseret på såkaldte proof-of-work-algoritmer (PoW) til validering af transaktioner. I dag er det tydeligt, at blockchain-teknologier uden PoW har bedre skalerbarhed og derfor er mere alsidige. Den mest kendte blockchain, fordi den har været den først, er Bitcoin. Satoshi Nakamoto (et pseudonym) offentliggjorde whitepaperet for Bitcoin allerede i 2008, og i januar 2009 offentliggjordes Bitcoin Blockchainen. At Bitcoin er blevet til en kæmpe succes, er de fleste sikkert bekendt.

Trin 1

Hvor kan jeg købe kryptovalutaer?


Markedet for kryptovalutaer er ikke længere i sin vorden, så der er nu mange måder at købe kryptovalutaer på.

Nedenfor får du mere at vide om mulighederne for at købe kryptovalutaer.

For at du kan finde den bedste kryptobørs for dine behov, er der nogle spørgsmål, du bør svare på. Ønsker du at købe en kryptovaluta én gang og derefter lægge de coins i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du kryptovalutaer hos en broker

Den nemmeste måde at handle med kryptovalutaer på er nok via kryptobrokere.

Kryptobrokere tilbyder ofte handel med Contracts for Difference, CFD’er. Dette er en type værdipapir, der afspejler kursen for en kryptovaluta.

Især platformene eToro, Capital.com og Libertex har overbevist os med en god brugeroplevelse og et meget godt produktudbud.

De meste kendte brokere for Bitcoin

eToro Capital.com Libertex
eToro Capital.com Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(XRP)(DASH)(LTC)(ETC)(ADA)(IOTA)(XLM)(EOS)(NEO)(ZEC)(XTZ)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(LINK)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(BNB)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
PayPalBankoverførselMastercardVISASkrillNeteller
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 169 EUR / 200 USD 250 EUR / 300 USD 100 EUR / 100 USD
Gebyrer 0,75 – 5% Min. 0,48 % Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1 op til 2:1 op til 2:1
Regulering CySEC, FCA CySEC, FCA CySEC
Andre aktiver Aktier, råstoffer, deviser Aktier, deviser, råstoffer, indices ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 780.000+ 400.000+ 2.200.000+
Website Gå til eToro


Ansvarsfraskrivelse

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Gå til Capital


Ansvarsfraskrivelse

79.17% af individuelle investorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder.

Gå til Libertex


Ansvarsfraskrivelse

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 83% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Indbetalingsmuligheder

Kryptobrokere udmærker sig ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

F.eks. er der ved eToro disse muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Netbank
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe kryptovalutaer med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer ved kryptobrokere

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves såkaldte spreads på kurserne. For eksempel er spreadet for at købe Bitcoin 0,75 %. Lad os sige, at du køber Bitcoin for 1.000 $ til en kurs på 10.000 $. Derefter betaler du i alt 7,50 $ i gebyr for dit køb af 1.000 € i Bitcoin. Hvis du handler med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

På eToro kan du til enhver tid se gebyrerne i din porteføljeoversigt.

Regulering & verifikation

Krypto-Brokere i EU og Storbritannien skal holde sig til visse regler fra FAC (UK) og CySEC (EU). Det medfører, at du skal verificere dig selv, når du opretter en bruger hos en broker.

Sådan køber du kryptovalutaer på en børs

Kryptobørser giver dig mulighed for at købe fysiske kryptovalutaer. Den store fordel her er det kæmpe udvalg af coins og de ofte lave gebyrer.

Men pas på: Risikoen er ligeledes større på kryptobørser, fordi de ofte ikke er reguleret og ikke er underlagt nogen tilsynsmyndighed. Derfor anbefales det at sikre købte kryptovalutaer med det samme i en wallet.

Her er det vigtigt, at du har forstået begreberne private keys og adresser, for hvis du begår en fejl her, kan det resultere i et stort tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Derudover bør du med kryptobørser passe på ikke at købe tvivlsomme små mønter, som har ringe likviditet og kan styrte i bund på ingen tid. Hvis du er usikker, kan kryptobrokere være et bedre valg til at handle med kryptovalutaer.

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer. Vi har lavet en lille oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptomægler.

Har du besluttet dig for at købe fysiske coins?

Køb kryptovalutaer P2P fra andre personer

Du kan naturligvis også købe kryptovalutaer “i virkeligheden” fra andre rigtige mennesker.

Her skal man dog være meget forsigtig, da der tidligere har været flere røverier, især af større beløb.

Derfor bør du aldrig møde op alene til et sådant møde og hellere udvise forsigtighed end at løbe en unødig risiko.

Køb kryptovalutaer via en ATM-hæveautomat

I nogle få større byer er det muligt at købe Bitcoin via en hæveautomat.

Disse maskiner fungerer på samme måde som vekselautomater i en lufthavn og giver dig mulighed for at veksle fiatvaluta til Bitcoin mod et gebyr. Hvis du har mulighed for det, og der er en BTC-automat i nærheden af dig, kan det være en god måde at købe Bitcoin på.

Men hvis du også ønsker at investere i altcoins (alternative coins) såsom Ethereum, IOTA eller Polkadot, skal du gå til en kryptobroker eller kryptobørs.

Trin 2

Køb kryptovalutaer – trin for trin-guide


For at du kommer godt i gang, har vi udarbejdet en trin for trin-købsguide for dig.

Trin 1

Vælg en handelsplatform


I det følgende beskriver vi proceduren, som den er ved eToro – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du hellere vil handle på en anden platform, så tag lige et kig på vores Sammenligning af de bedste handelsplatforme for kryptovalutaer i EU.

eToro overbeviser med et enormt aktivt community og tilbyder ud over kryptovalutaer også handel med aktier, råvarer og ædelmetaller.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2007 og er på grund af EU-regulering godkendt til finansielle transaktioner.

Platformens sikkerhed er efter vores mening fremragende.

Mens andre kryptohandelssider ofte er i myndighedernes søgelys – oftest på grund af sikkerhedsproblemer –, er dette ikke tilfældet for eToro. Indtil videre har hackere ikke været i stand til at stjæle kryptovalutaer fra eToro.

Et af vores personlige højdepunkter ved eToro er indbetalingsmetoderne. På eToro har du mulighed for at købe kryptovalutaer med PayPal.

Vælg kryptovaluta
Vælg en kryptovaluta på eToro

Trin 2

Opret en bruger på eToro


Nu opretter du en konto på eToro.

Du kan naturligvis logge på via Facebook eller Google. Hvis du ikke ønsker at gøre det, skal du blot indtaste dit for- og efternavn, din mailadresse, en hemmelig adgangskode og din private adresse.

Normalt er eToro på engelsk, så husk lige at ændre sproget. Det kan du gøre øverst til højre.

Tilmeld dig på eToro
Klik på “Tilmeld dig nu”

Herefter skal du bekræfte din mailadresse ved at klikke på linket i bekræftelsesmailen.

Nu er brugeren oprettet, og du kan logge dig på med din mailadresse og din valgte adgangskode.

Registrering
Indtast dine personlige oplysninger for at oprette dig som bruger.

Du kan derefter vælge mellem den virtuelle og den reelle indbetaling.

På den virtuelle konto får du et beløb på 100.000 US dollars i spillepenge. Med disse spillepenge kan du prøve at udvikle en fornemmelse for de forskellige coins.

Hvis du nu ønsker at købe en kryptovaluta “for real”, skal du naturligvis bruge rigtig penge til det. Men før du kan begynde med at handle, skal du udfylde din profil. Dette omfatter (i overensstemmelse med de juridiske krav) oplysninger om din erfaring med trading, de aktiver, der skal handles, og din personlige indkomst og formue.

eToro bruger

Når du har udfyldt spørgeskemaet, vil eToro give dig en generel vurdering af din økonomiske situation. Erfaringen har vist, at oplysningerne og vurderingerne er meget præcise.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din eToro-konto og begynde at handle.

Ved nogle betalingsmetoder er pengene straks til rådighed på platformen, så du ikke behøver at vente et par dage. Du finder knappen til at indbetale penge direkte nederst til venstre. Ved at klikke på den kommer du direkte til det tilsvarende menu. Udbetalinger kan iværksættes senere via menupunktet “Udbetal midler”.

Indtast bare det beløb, du ønsker at indbetale.

Minimumsindskuddet er 200 USD, dvs. 169 EUR. Omregningen mellem Dollar og Euro aktualiseres hver dag på ny. Ved bankoverførsler sker konverteringen altid efter modtagelsen af betalingen.

Derfor kan vi anbefale hurtige metoder som PayPal eller kreditkort.

eToro indbetaling
eToro indbetaling

Når du har valgt det ønskede beløb og din ønskede betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Indbetal”.

Pengene vil blive krediteret dig med det samme ved de fleste betalingsmetoder. Med en bankoverførsel kan det tage et par dage.

Den sikreste måde at foretage en indbetaling her er med PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din mailadresse. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte den sædvanlige procedure.

Trin 4

Køb af kryptovalutaer


Nu er de indbetalte midler tilgængelige for dig, og du kan begynde at handle med kryptovalutaer.

Det gør du ved at klikke til venstre på “Handelsmarkeder” og derefter på “Krypto” for oven (eller du scroller ned til “Mønter” og klikker på “Se alle” helt til venstre).

eToro handelsmarkeder

I oversigten finder du Bitcoin, Ethereum og et par andre kryptovalutaer, som du kan købe. Start en handel ved at klikke på “Sælg” eller “Køb”. Når du har besluttet dig for en strategi, kan du indtaste det passende beløb og foretage nogle indstillinger for din handel. Her har du følgende muligheder:

 • Stop Loss:
  Så snart denne fastsatte nedre grænse for kursen er nået, bliver din investering automatisk stoppet. På den måde begrænser du dine tab.
 • Gearing:
  Hvis du bruger en gearing på 2, betyder det, at kursudsving virker dobbelt så kraftigt. Her er det potentielle afkast højere, men selvfølgelig også risikoen!
 • Take Profit:
  Take Profit er det stik modsatte af Stop Loss. Så snart den indtastede øvre grænse er nået, bliver gevinsten udbetalt. Din handel har været en succes!

Ved at klikke på “Åbn handel” går din handelsaktivitet for alvor i gang.

eToro åbn handel
Eksempel på køb af Ethereum på eToro

Trin 5

Køb og salg af kryptovalutaer


Når du har åbnet din handel, kan du til enhver tid sælge dine kryptovalutaer. Hvis du f.eks. ikke har indstillet et stop loss eller en take profit, skal du manuelt indstille en salgsordre.

eToro luk handlen

Klik på “Portefølje”, så du kan se alle dine aktive handler.

Via “K(øb)” eller “S(alg)” kan du bestemme, om du vil åbne en ny handel. Med funktionen “Køb” satser du på stigende priser (du er “long”), mens “Salg” betyder det modsatte (du er “short”).

Hvis du ønsker at handle din eksisterende position, kan du gøre det ved at klikke på den. Dette fører dig til en oversigt over alle dine aktive handler. Klik nu på “X” i den pågældende linje, og luk derefter denne position.

Trin 3

Hvilken kryptovaluta bør jeg købe?


Ifølge oversigten på CoinMarketCap.com findes der p.t. over 8000 kryptovalutaer.

Mange projekter er imidlertid blevet opgivet af udviklerne og bliver simpelthen ikke passet længere, mens andre projekter i høj grad ligner svindel og pyramidespil.

For at give dig et godt overblik over teknisk velfunderede projekter har vi lavet en lille liste over interessante teknologier:

Hvilke kryptovalutaer findes der egentlig?

Kryptovalutaer er rent digitale valutaer, som ikke findes i form af mønter eller sedler.

Projekterne kan opdeles i grupper, der har forskellige formål og anvendelsesområder. Disse spænder fra ren “Store-of-Value” til Smart Contracts og brugbarhed inden for industrien eller tingenes internet (Internet of Things, IoT).

Bitcoin (BTC)

Bitcoin-logo
Bitcoin er den største og mest kendte kryptovaluta. Bitcoin har også binavnet “digitalt guld”.

Hvordan kan jeg købe Bitcoin?


Ether (ETH)

Ethereum-logo
Ethereum er et open source-netværk og kendt for sin programmerbarhed. Kryptovalutaen Ether er grundlaget for de smart contracts, der kører på Ethereum.

Hvordan kan jeg købe Ether?


Bitcoin Cash (BCH)

BitcoinCash-logo
Denne kryptovaluta har været resultatet af en Bitcoin hardfork. I modsætning til Bitcoin kan Bitcoin Cash overbevise med en høj transaktionshastighed.


Ripple (XRP)

Ripple-logo
Ripple er et internationalt betalingsnetværk. Ved hjælp af den native coin XRP kan der gennemføres transaktioner fra en bank til en anden – billigt og hurtigt.

Hvor kan jeg købe Ripple?


IOTA (MIOTA)

IOTA-logo
IOTA har som formål at være en digital valuta i tingenes internet (Internet of Things). IOTA har ingen klassisk blockchain som grundlag, men en Tangle. Det native token MIOTA er netværkets betalingsmiddel.

Hvordan kan jeg købe IOTA?


Tezos (XTZ)

Tezos-logo
Tezos er en platform for smart contracts og er dermed en direkte konkurrent til Ethereum. Tezos-udviklerne har udviklet en ny og innovativ governance metode (styrings-/forvaltningsmetode) – en Liquid-Proof-of-Stake.

Hvordan kan jeg købe Tezos?


Litecoin (LTC)

Litecoin-logo
Litecoin er en teknisk kopi af Bitcoin, dog med hurtigere verificering af transaktioner. Desuden ligger det maksimale antal tokens ved 84 millioner.

Hvordan kan jeg købe Litecoin?


Cardano (ADA)

Cardano-logo
Cardano (ADA) er primært et projekt, der har som formål at forske i kryptosektorens udfordringer. På lang sigt skal og vil Cardano etablere skalerbare løsninger til brug ved digitale valutaer.

Hvordan kan jeg købe Cardano?


Chainlink (LINK)

Chainlink-logo
Chainlink er en krypto, der har som formål at løse problemerne med decentraliserede Oracles.

Hvordan kan jeg købe Chainlink?


Polkadot (DOT)

Polkadot-logo
Polkadot er en protokol, der ved hjælp af sin interoperabilitet vil gør det muligt for blockchains at kommunikere med hinanden.

Hvordan kan jeg købe Polkadot?


Dash (DASH)

Dash-logo
Dash er også en Bitcoin-klon. Den største forskel ligger i DASH’s fokus på brugerens privatsfære.

Læs mere om DASH


Monero (XMR)

Monero-logo
Ligesom Dash lægger også Monero fokus på privatsfæren. Desuden er miningalgoritmen brugervenlig og kan udføres af gængs hardware.

Læs mere om Monero


NEO (NEO)

NEO-logo
NEO kan bruges til at lave smart contracts og digitale aktiver. NEO-tokens kan omdannes til GAS-tokens, der er nødvendige til at drive netværket.

Læs mere om NEO


EOS (EOS)

EOS-logo
Bag EOSIO står blockchain-virksomheden Block.One. Ved brug af multithreading vil udviklerne leve op til professionelle brugeres krav.

Læs mere om EOS


Stellar Lumens (XLM)

Stellar-logo
Kryptocoinen XLM muliggør international handel med deviser. Ligesom XRP kan også XLM realisere et internationalt betalingsnetværk.

Hvordan kan jeg købe Stellar?


Trin 4

Hvad skal jeg være opmærksom på?


Tip 1: Beslut dig for, hvilken investeringstype du er

Før du køber kryptovalutaer, bør du overveje, hvilken investeringstype du er.

Ønsker du at købe kryptovalutaer og udelukkende spekulere i kurserne? Svaret på dette spørgsmål er afgørende for valget af den rigtige handelsplatform.

Hvis du ønsker at kunne opbevare kryptovalutaer i din egen wallet i årevis, bør du vælge en kryptobørs. Hvis teknologien er sekundær for dig, og du primært er interesseret i prisudsving og kursgevinster, så er kryptobrokere noget for dig.

OBS:
Uanset hvilken type investering du vælger, bør du altid kun investere så mange penge, som du er villig til at tabe.

Tip 2: Er kryptovalutaer noget for mig?

Risici ved køb af kryptovalutaer

Du har sikkert allerede stillet dig selv spørgsmålet, om og hvorfor du mon skulle investere i kryptovalutaer.

Kryptovalutaer er en ny, meget volatil aktivklasse, hvor store spring opad og nedad er meget almindelige.

Hvis du er en mere risikosky investor, så er kryptovalutaer sandsynligvis den forkerte investering for dig.

For investorer, der har en tendens til at være mere risikovillige, kan der imidlertid være gode grunde til at investere. Disse omfatter:

 1. Diversificering i porteføljen
 2. Besiddelse af ikke-inflationære aktiver i en periode med høj inflation
 3. Stigende accept og grad af anvendelighed i den rigtige verden

Tip 3: Fokussér dig på én trading strategi

Der kan anvendes forskellige handelsstrategier, når man investerer i kryptovalutaer:

Daytrading

Daytrading indebærer køb og salg af kryptovalutaer på daglig basis.

Det hele kræver en høj grad af koncentration, modstandsdygtighed og erfaring. Ligeledes skal daytradere også betale højere gebyrer generelt på grund af den øgede handel med kryptovalutaer.

Derfor bør denne strategi kun anvendes af erfarne tradere.

Teknisk analyse af Bitcoin-kursen
Den tekniske analyse kan også anvendes på Bitcoin og andre kryptos

Swing Trading

Swing trading er et forsøg på at drage nytte af længere sving.

Hvis Bitcoin-prisen er fordoblet inden for kort tid, kan en korrektion være noget af det næste, der sker. Swing-tradere forsøger at sælge på det lokale højdepunkt for at komme ind igen til en lavere pris efter en sådan korrektion.

Hvis du anvender denne strategi korrekt, kan du opleve tilvækst i både værdien og omfanget af din portefølje.

Holding (HODL)

HODL er et berømt udtryk i krypto-jargon og står for “Holding”, dvs. det at holde sine kryptos i et længere stykke tid. Og nej: HODL er ingen tastefejl!

Krypto-hodlere tror på kryptoernes værdi og er klar til at gennemløbe faser, hvor det ikke kører så godt.

Med denne strategi bør man dog ikke undervurdere, hvor stærkt ens følelser kan blive belastet. Nogle gange kan det være bedre at sælge, selv om man ikke får noget udbytte, end at vente på en ny prisstigning.

Tip 4: Sikker opbevaring af kryptos

Hvis du har valgt at købe krypto-CFD’er, behøver du ikke selv at opbevare dine coins. Følgende afsnit gælder kun for fysiske kryptovalutaer, der er købt hos bl.a. Binance, Bitpanda eller Coinbase.

Opbevaring af kryptovalutaer foregår i en såkaldt wallet. Her kan man i praksis skelne mellem forskellige typer.

Investorer, der kun investerer i CFD’er, kan roligt springe dette afsnit over. En CFD er blot et derivat, der afspejler prisen på et aktiv. Der finder derfor ingen fysisk lagring sted her.

Hot Wallet

En hot wallet bruges til midtertidig opbevaring af kryptovalutaer. Walleten er online og forbundet til internettet.

Det er især onlinetjenester, der accepterer kryptobetalinger, der kan benyttes ved hjælp af en sådan wallet. Desuden kan den midlertidige opbevaring af erhvervede kryptovalutaer på en handelsplads kaldes en hot wallet.

Det er dog forbundet med en vis risiko at bruge en hot wallet, da computersystemer altid er sårbare på et eller andet sted. Hot wallets har netop i stigende grad været i fokus for cyberangreb.

Cold Wallet

Ledger Nano S – Hardware Wallet til kryptovalutaer
Ledger Nano S – Hardware Wallet til kryptovalutaer

En Cold Wallet er netop det modsatte af en Hot Wallet.

En Cold Wallet er godt nok også en virtuel wallet, som bruges til at opbevare coins. Der er dog en afgørende forskel, fordi en cold wallet ikke er forbundet med internettet. Alle nøgler, der indeholder de personlige tokens, er offline.

Vi anbefaler denne ekstra beskyttelse, fordi en stor del af de etablerede krypto-wallets allerede har været mål for hackerangreb. For os er hardware-wallets af mærket Ledger langt den bedste løsning. Ledger Wallets er kompatible med mange forskellige kryptovalutaer, er særligt stabile og af høj kvalitet.

Paper Wallet

Bitcoin Paper Wallet
Bitcoin Paper Wallet @bitcoinpaperwallet.com

En Paper Wallet er et dokument, der indeholder en kopi af walletens private og offentlige nøgler.

En sådan “papirpung” indeholder normalt også QR-koder. Disse koder kan bruges til at udføre og validere transaktioner. I modsætning til andre wallets er den papirbaserede fuldstændig analog. De kan derfor ikke blive hacket, og der kan heller ikke være fejl i noget hardware (for der er jo ingen).

Brugerne skal dog huske på, at papir også kan gå tabt. Man bør gøre sig tanker om, hvor man opbevarer en paper wallet. Især fugt anses for at være en stor udfordring – større end tyveri eller brand.

For større pengebeløb er det f.eks. tilrådeligt at opbevare dem sikkert i et pengeskab eller at opbevare dem i flere dele på forskellige steder.

Tip 5: Kryptovalutaer og Skat

Hvis du er interesseret i at investere i kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Ripple eller andre, skal du lige have i baghovedet, at der skal betales skat på fortjenesten. De vigtigste oplysninger kan du finde på Skat.dk-hjemmesiden.

Ansvarsfraskrivelse: Kryptos.dk er udelukkende en informationsportal og ikke nogen skatterådgiver!

Generelt gælder der, at ikke blot køb og salg af kryptos er skatterelevante, men også mining og staking.

Kryptos og skat
Handel med kryptos er skatterelevant

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Bitcoin


Kryptovalutaer kan handles på kryptobørser eller gennem CFD-brokere. Børser giver dig mulighed for at købe fysiske kryptovalutaer, mens krypto-CFD'er giver dig mulighed for at handle med gearing.
Traditionelle banker tilbyder normalt ikke handel med kryptovalutaer. Der findes dog startups på tværs af EU, som giver dig mulighed for at investere i kryptovalutaer.
Ingen kan præcist forudsige, hvordan de enkelte kryptovalutaer og deres kurser i sidste ende vil udvikle sig. I vores artikel giver vi dig i det mindste et indblik i coins som Bitcoin, Ethereum, Ripple, IOTA, Cardano, Tezos og Chainlink, der alle sammen har et stort potentiale.

Kryptovalutaer er baseret på matematiske krypteringsmetoder, som indtil nu ikke er blevet hacket. De fleste fejl og tab sker oftest på grund af menneskelige fejl og ikke på grund af selve teknologien.

Nogle projekter, såsom IOTA, har allerede genereret algoritmer, som siges at være immune over for angreb fra kvantecomputere.

Penge, som vi kender dem i dag, har ikke intern værdi. Det er bare en kollektiv overenskomst og tilliden til, at vi kan købe varer for vores kontanter, der giver FIAT-valutaer som Danske Kroner, US-Dollars eller Euro deres værdi.

Det er det samme med kryptovalutaer. Hvis der er interesse for valutaerne, og antallet af brugere fortsætter med at stige, som det har været tilfældet i de seneste år, så stiger valutaen i værdi. Det er delvis allerede muligt at betale med dem.

I alt vil der kun eksistere 21 millioner Bitcoins. Mange Bitcoins er allerede blevet tabt i de første år. Man regner med, at over 5 millioner Bitcoins ikke længere "findes".

Det betyder, at der er færre Bitcoins i verden, end der er millionærer, hvilket gør, at værdien af en enkelt BTC er steget så meget.

Dette spørgsmål er svært at besvare. Generelt kan kryptovalutaer handles døgnet rundt i hele verden, hvilket betyder, at det selv i weekenden er muligt at købe og sælge 24/7.

I nogle tilfælde kunne man se, at kryptovalutaer klarede sig bedre i starten af ugen end i weekenden. Denne tendens synes dog ikke at holde længere, så man sandsynligvis ikke længere kan forvente at have fordele ved at på et bestemt tidspunkt på ugen eller dagen.

Theoretisk set er det muligt at købe alle de kryptovalutaer, der findes. Det bør man dog helst ikke gøre, da en stor del af dem ikke længere bliver passet og udviklet, og nogle projekter kan være pyramidespil.

Man kan sige, at de top 50 kryptovalutaer efter markedsværdi allerede sørger for et meget godt diversificeringsniveau i din portefølje.

Der er flere faktorer, der spiller en rolle for værdien af Bitcoin. På den ene side er Bitcoin – i det mindste nogensteds – et betalingsmiddel. Bitcoin kan udmærke sig med gennemsigtighed og samtidig garanti for anonymitet. Desuden er blockchainen decentraliseret, så ingen tredjepart som f.eks. en bank er involveret i transaktionsprocessen.

Dertil kommer, at Bitcoin anses for at være et aktiv. Mange investorer betegner Bitcoin som digitalt guld. I kriseramte regioner beskytter valutaen også mod effekterne af devalueringen af reservevalutaen. Bitcoin hjælper derfor med at overvinde politiske og bureaukratiske barrierer.

Blockchain-teknologien som innovation spiller også en rolle for Bitcoin-kursen, da det netop har været Bitcoin, der introducerede den første blockchain.

Det er svært at forudsige. Hvis du spørger tré investorer, får du fire meninger. Generelt er der ikke noget, der loves!

Der er grunden til, at vi går ind for bredt diversificerede porteføljer. Et veldiversificeret udvalg af individuelle coins bør klart foretrækkes, og så er chancerne måske ikke helt så dårlige længere.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb Maker (MKR)

Her viser vi dig de bedste måder at købe Maker på


Maker Icon
MKR / USD
Maker kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Maker.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Maker (MKR) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Maker.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Maker på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Maker


Hvis du ønsker at investere i Maker (MKR), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Maker for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk Maker ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine MKR senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Maker.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Maker.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Maker-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dig, bør du først finde ud af dine handelsvaner.

Ønsker du at købe Maker én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Maker hos en broker

Krypto-broker giver dig mulighed for nemt at købe Maker uden at skulle dykke dybere ned i kompleks Trading-Software eller Smart Contracts.

I modsætning til kryptobørser er krypto-broker ligeledes underlagt streng statslig regulering. Det betyder, at disse udbydere tilbyder beskyttelsesmekanismer, der overvåges af statslige organer som f.eks. finanstilsynet. Som investor har du således nogle fordele, f.eks. den europæiske indskudsgarantiordning for ikke-investerede midler.

Den eneste broker, hvor du i øjeblikket kan købe Maker, er Libertex. Libertex er en af de største broker i verden med mere end 2,9 millioner brugere. Platformen er især kendt for at være sponsor for de berømte fodboldklubber FC Valencia og Tottenham Hotspur.

Libertex – den mest kendte broker for Maker

Libertex
Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
ÜberweisungMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 100 EUR
Gebyrer Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1
Regulering CySEC
Weitere Instrumente ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 2.900.000+
Website Gå til Libertex

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hos Libertex køber du ikke fysisk MKR, men et finansielt produkt, der følger den aktuelle MKR-pris.

Derfor har du også mulighed for at handle dine kryptovalutaer med gearing. De finansielle produkter, der handles, kaldes også for differencekontrakter – bedre kendt som Contracts for Difference (CFD’er).

En Maker CFD er derfor et værdipapir, der afspejler den aktuelle pris på MKR.

Derfor ejer investorerne ikke nogen fysisk Maker og deltager i kryptovalutaens performance. Denne særlige omstændighed bør også bemærkes for andre finansielle derivater.

Set fra vores synspunkt er muligheden for at kontrollere sin egen investering med en gearing en særlig fordel ved CFD’er. Investorerne kan således købe et produkt med en defineret multiplikator og dermed proaktivt kontrollere risikoen og gevinsten ved investeringen.

Indbetalingsmuligheder

Krypto-broker fremstår ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

Så tilbyder Libertex fx følgende muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Maker med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves der ofte spreads på de priser, som brokere tjener deres penge på. Hos Libertex er spreads dog 0 pips, så den er ikke-eksisterende. I stedet opkræver brokeren en på forhånd fastsat provision.

Hvis du handler med en broker med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

Du kan til enhver tid se dine betalte gebyrer i din porteføljeoversigt hos Libertex.

Regulering & Verificering

Kryptobrokere i Europa er generelt underlagt retningslinjerne fra de finansielle tilsynsmyndigheder i CySEC (EU).

Det betyder for dig, at du skal bekræfte din identitet, når du tilmelder dig hos en broker.

Sådan køber du Maker på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe MKR på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Maker Wallet, som du kan opbevare dine MKR Token i. Du kan bruge en egnet software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som fx Ledger Nano.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs for Maker, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Kryptovalutaer som betalingsmiddel egner sig naturligvis kun til investorer, der allerede er investeret i kryptomarkedet.

Indbetaling med kreditkort er nok den nemmeste måde at købe Maker på for mange investorer. På baggrund af vores erfaring vil vi dog gerne påpege, at der nogle gange pålægges ret høje gebyrer.

På samme måde er næsten alle kryptobørser, hvor du kan handle med MKR, ikke reguleret. Af denne grund er kundekonti mål for angreb. Ud over tyveri af kryptovalutaer er følsomme oplysninger som kreditkortdata også i fokus for angreb.

Derfor anbefaler vi generelt at indbetale via bankoverførsel, selv om transaktionerne kan tage et par dage. Bankoverførsler har de laveste gebyrer og giver dig mulighed for at indbetale endnu større beløb sikkert.

Hvis du har travlt, kan du alternativt bruge Køb Maker via PayPal-indbetaling.

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer.

Vi har lavet en oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvask af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Maker?

Trin 2

Køb Maker – Trin for trin-købsguide


For at du også nemt kan handle med Maker, har vi lavet en detaljeret trin-for-trin-guide til dig.

Nedenfor beskriver vi den komplette proces for køb og salg af Maker på Libertex – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du foretrækker at bruge en anden platform, kan du tage et kig på vores Sammenligning af de bedste regulerede handelsplatforme for kryptovaluta. i EU.

Libertex overbeviser med sin særligt simple betjening og det største udvalg af kryptovalutaer hos en broker. Ud over kryptovalutaer som Maker kan du også handle med aktier, ædelmetaller og råvarer hos Libertex.

Virksomheden bag Libertex, ForexClub, kan se tilbage på en lang virksomhedshistorie. Grundlæggelsen fandt sted allerede i 1997. Med Libertex platformen er virksomheden reguleret i Storbritannien og Europa og dermed licenseret til finansielle forretninger.

Efter vores mening er platformens sikkerhed særlig bemærkelsesværdig. Mens andre kryptohandelsplatforme ofte er i søgelyset på grund af sikkerhedsproblemer, har der ikke været nogen kendte sikkerhedsbrister hos Libertex. Derfor har hackere endnu ikke været i stand til at stjæle kryptovaluta fra Libertex.

Et af vores personlige højdepunkter hos Libertex er de mange indbetalingsmetoder. Så du har også mulighed for at købe Maker med PayPal på denne handelsplads.

Libertex Handelsplattform
Udover Maker kan du også købe en del andre kryptovalutaer på Libertex.

Trin 2

Opret en bruger Hos Libertex


Sådan opretter du en konto hos Libertex.

Klik på knappen “REGISTER” for at starte registreringsprocessen. Det eneste, du skal bruge, er din e-mailadresse og en sikker adgangskode.

Sørg for at gemme det, ellers kan du ikke få adgang til din konto på et senere tidspunkt og skal indtaste en ny adgangskode.

For at beskytte din konto bør du også bruge både store og små bogstaver, tal og specialtegn i din adgangskode.

Libertex Registrering
Klik på Register An Account for at afslutte registreringsprocessen

Når du har gennemført registreringen Libertex vil du blive ført direkte til dit dashboard, der viser dig en oversigt. Det er ikke nødvendigt at bekræfte en e-mail.

Nu er kontoen åbnet, og du kan logge ind næste gang med din e-mailadresse og adgangskode.

På kontoen kan du nu vælge mellem en konto med rigtige penge og virtuelle penge. På den virtuelle konto får du et beløb på 50.000 US dollars som spillepenge. Brug disse spillepenge og lær de forskellige funktioner at kende. Når alt kommer til alt, vil du senere investere rigtige penge, og du kan undgå anvendelsesfejl, der koster dig penge.

Når du føler dig tryg ved at bruge platformen, kan du også købe Maker med rigtige penge. Du skal blot skifte til din rigtige konto for at købe MKR.

Før du foretager nogen handling her, skal du bekræfte din konto. Det gør du ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne og derefter klikke på “Profile management”. Her kan du også bekræfte din e-mailadresse for din sikkerheds skyld. Så længe dette ikke er bekræftet, har hackere mulighed for at ændre det og stjæle fra din konto!

Du bør også vedligeholde dine personlige oplysninger og angive et telefonnummer. Det er den eneste måde at sikre, at dine penge virkelig er sikre.

Verificering af data hos Libertex
Bekræft din e-mailadresse i starten for at beskytte din konto.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din konto og begynde at handle. Med nogle betalingsmetoder kan indbetalingen klares i løbet af få sekunder.

Du finder knappen til at indbetale penge direkte øverst i navigationen. Med et klik på knappen kommer du direkte til den tilsvarende maske. Du kan foretage udbetalinger senere ved at klikke på dit navn under menupunktet “Withdraw funds”.

Indbetaling hos Libertex
Klik på Deposit for at indbetale penge

Din identitet skal verificeres af virksomheden inden for de første 15 dage efter den første indbetaling. Du skal have en kopi af dit pas eller id-kort til dette formål. Libertex kræver også en regning fra et forsyningsselskab eller en regning fra en teleudbyder for at sikre ægtheden af dine identifikationsdokumenter. På den ene side er det naturligvis besværligt, men når du investerer dine penge, bør du gøre dig umage.

Libertex har deponeret de mest populære depositumstørrelser direkte som pakker. Alle, der indbetaler 500 euro, får guldstatus og sparer 3% på handel. Gold+ pakken er tilgængelig fra et indskud på 1450 euro – sammen med en rabat på 4% på handelskommissioner. Særligt spændende er Platinum-status fra 1500 euro. Med denne pakke kan handlende spare hele 20% på handel. Dem der har pengene til rådighed, bør benytte sig af denne mulighed, hvis det er muligt.

Alle individuelle beløb, der falder inden for det pågældende interval, vil også være kvalificeret til den tilsvarende pakke.

Indbetalingsbetingelserne hos Libertex er meget variable. Hvis du indbetaler penge via bankoverførsel, behøver du ikke at foretage en minimumsinvestering. Med alle andre betalingsmetoder skal du indbetale mindst 100 euro.

Indbetalingen via PayPal, Skrill og kreditkort er meget hurtig. Her er pengene til rådighed for dig umiddelbart efter afslutningen af betalingsprocessen. Med de andre betalingsmetoder er ventetider på op til 48 timer normalt. Bankoverførsler kan endda tage 2 til 5 dage.

Indbetaling med PayPal hos Libertex
Indbetaling hos Libertex med Paypal

Når du har valgt dit beløb og din betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Deposit”. Pengene vil blive krediteret til dig baseret på den anvendte betalingsmetode.

Den sikreste måde for indbetaling er via PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din e-mailadresse her. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte på den normale måde.

Trin 4

Køb Maker


Nu er de indbetalte penge tilgængelige, og du kan begynde at handle direkte med Maker. Du kan enten vælge MKR fra listen over tilgængelige kryptovalutaer eller blot indtaste “MKR” i søgningen. Som følge heraf får du MKRUSD – certifikatet for Maker dollarkursen.

Libertex handel Maker
Åbn en handelsposition hos Libertex for at købe MKR

Gå i stedet til feltet “All Instruments” og derefter til Cryptocurrencies, så får du en liste over alle tilgængelige kryptovaluta. Ingen anden broker tilbyder i øjeblikket flere kryptovalutaer at handle med end Libertex.

Du kan investere direkte i Maker via knappen “Sell” eller “Buy”. Du bør også på forhånd beslutte, om du vil satse på stigende eller faldende priser.

Når du har besluttet dig for en strategi, kan du vælge størrelsen af positionen og den valgte gearing. Hos Libertex kan du bruge en maksimal gearing på 20. I oversigten over køb kan du allerede se, hvor høje gebyrerne for din transaktion vil komme til at være.

Køb Maker hos Libertex
Se markedstendenser, mens du køber eller sælger Maker

Hvis du klikker på “Take Profit and Stop Loss”, kan du også definere, ved hvilken realiseret profit eller tab positionen vil blive lukket.

I den anden fane “Pending order” kan du også indtaste din købspris. Din handelsposition vil derefter kun blive udført til den tilsvarende pris.

Klik på Buy eller Sell, og Libertex vil oprette din handelsposition.

Trin 5

Køb og salg af Maker


Når du har oprettet din handel, kan du til enhver tid sælge din Maker CFD. Især hvis du ikke har sat et stop loss eller take profit, bør du regelmæssigt kontrollere, om din handel stadig passer til din strategi.

Libertex sælg Maker
Se aktive Handelspositioner hos Libertex

I højre side af dit Dashboard finder du dine konti. Hvis du ikke kan se dem med det samme, kan du blot folde dem ud i toppen ved at klikke på den tilsvarende knap.

Når du klikker på din handelsposition under “Active Trades”, vil Libertex vise dig dine muligheder. Så du kan nemt tilføje til din position, åbne en anden position eller lukke den.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Maker?


Hvis du ønsker at købe en kryptovaluta som Maker, er spørgsmålet naturligvis, om det kan betale sig at købe Maker. Den bedste måde at afklare dette spørgsmål på er ved at opstille en liste over fordele og ulemper ved en investering i MKR.

Den generelt ret høje pris viser, at markedet tror på Maker-historien. Projektets løfte synes at være overbevisende. Investorerne må imidlertid spørge sig selv, om denne udvikling også vil finde sted i fremtiden. Maker er grundlæggende set en ret gammel token, da investorer kunne handle MKR på Ethereum-netværket tilbage i sommeren 2015.

I dag har projektet udviklet sig. Der er i øjeblikket to komponenter i MakerDAO. På den ene side har vi den stabile coin, DAI-token. På den anden side er der den autonome distributionsplatform med dine smart contracts. Alle, der er aktive på platformen, kan i princippet generere nye Dai. Den sikkerhedsværdi, der skal deponeres, er dog vigtig i denne forbindelse for at forhindre en inflation af Dai.

Denne sikkerhed er Maker Token. MKR er begrænset til en million tokens, hvilket gør den til en sjælden kryptovaluta. Hvis investorerne ønsker at skabe mere DAI, er det kun muligt ved at øge prisen på MKR, som er den sikkerhed, der skal deponeres. Dette kan også være en af grundene til, at MKR-prisen er steget jævnt i løbet af de seneste par år.

Da Maker er en kryptovaluta, der kun handles på Ethereum-netværket, kan den normalt kun veksles til Ether. Dem der ejer Maker, kan drage fordel af netværkets DeFi-funktioner. Dette omfatter ydelse af lån – disse er sikret med den lagrede Ethereum.

Hvis du ønsker at bruge Maker i den egentlige forstand, bør du hurtigst muligt købe en fysisk Maker. Med Libertex profiterer du kun af prisudviklingen og har ingen fordele fra DeFi applikationerne.

Hvis Maker fortsat oplever en stigende efterspørgsel – hvilket er sandsynligt i betragtning af markedsprognoserne for DeFi markedet – bør prisen på Maker token fortsat klare sig meget godt i fremtiden, hvilket gør Maker til en god investering for investorer.Trin 4

Maker Wallet - Sikker opbevaring af MKR


Hvis du har besluttet at købe Maker gennem Libertex, behøver du ikke at læse dette afsnit. Du køber et finansielt produkt, der følger prisen på Maker. Opbevaringen af disse derivater er brokerens ansvar. For investorer af fysiske tokens er det derimod her, det bliver spændende.

I bund og grund bør du spørge dig selv, hvordan du bedst opbevarer hver enkelt kryptovaluta, du køber. Der er tre grundlæggende valgmuligheder her:

 • Opbevaring på børsen
 • Opbevaring i en software wallet
 • HODL i en krypto wallet

Lige fra start kan vi sige, at du ikke bør opbevare dine købte Maker på en børs. Princippet her er, at børsen er ejer af wallets. Du lægger altså dine aktiver i andres hænder.

Software Wallets til Maker

Software wallets er et meget bedre valg. Maker er et ERC-20-token. Du kan derfor bruge enhver wallet, der fungerer med Ethereum, til at opbevare din Maker.

En af de mest populære wallet for Maker er Lumiwallet. Lumi har frigivet en ekstra upgrade til denne wallet, så Maker-investorer kan bruge mange funktioner via denne wallet.

Desuden er Lumi designet til opbevaring af flere kryptovalutaer. Med Lumi nyder investorerne godt af meget høj sikkerhed, anonym opbevaring af aktiver, understøttelse af mange kryptovalutaer og et moderne og intuitivt design.

Lumi Wallet Maker

De bedste Hardware Wallets til Maker

Alternativt kan du gemme dine Maker-tokens på en hardware-wallet. Da hardware-wallets har ERC-20-kompatibilitet, kan du også gemme dine Maker-tokens her.

Men hvis du ønsker at veksle dem til DAI, skal du bruge de rette handelspladser. Dine Makers vil derefter blive deponeret som sikkerhed og vil ikke længere være tilgængelige.

Hvis du blot ønsker at opbevare din MKR sikkert og ikke ønsker at deltage aktivt i kreditmarkedet, kan en Hardware Wallet være den perfekte løsning. Vi kan personligt anbefale wallets fra Ledger og Trezor til opbevaring af dine MKR.

Der findes andre udbydere af hardware-wallets, men ud fra vores erfaring er de nævnte to virksomheder de bedste på markedet. En af fordelene ved en hardware wallet er den store kompatibilitet med mange projekter.

Trin 5

Prognose for Maker kursen


Erfaringen viser, at det er svært at forudsige prisudviklingen for en kryptovaluta. Ikke desto mindre er det muligt at forudsige på grundlag af fundamentale data, om en investering har større sandsynlighed for at være rentabel eller ej.

Grundlæggende kan man sige, at MKR korrelerer meget stærkt med ETH. Hvis Ethereum stiger i værdi, vil denne udvikling også påvirke Maker. Faldende priser resulterer med stor sandsynlighed i faldende Maker priser.

Især opdateringen omkring Ethereum 2.0 er interessant og vigtig for Maker. Investorerne bør se nærmere på dette. Maker kan dog integrere yderligere aktiver i fremtiden og dermed sprede risikoen.

Ikke desto mindre ser fremtiden for Maker slet ikke så dårlig ud. Priserne forventes at fortsætte med at stige i de kommende måneder. Det nuværende prisniveau understøttes dog i høj grad af markedet. Der er derfor en korrektionsrisiko, som investorerne bør tage højde for.

Men der er også meget store fordele ved denne investering. I 2025 kan investorerne sandsynligvis forvente priser på mere end 4.700 dollars. Generelt set korrelerer Maker stærkt med prisudviklingen på Ethereum; ETH er trods alt den sikkerhed, der skal deponeres for at modtage MKR. Vi kan derfor give en detaljeret analyse i vores Ethereum-Prognose.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Maker


Maker er styringstokenet for MakerDAO og Maker-protokollen. Ved hjælp af Maker kan brugerne oprette den stabile coin DAI. Med MKR-tokenet kan indehaverne stemme om udviklingen af Maker-protokollen. Jo større efterspørgslen efter DAI er, jo højere vil prisen på Maker sandsynligvis være.

Grundlæggeren af MakerDAO, den første instans af Maker-økosystemet, er Rune Christensen. Christensen er en dansk iværksætter, biokemiker og uddannet økonom. Før han grundlagde MakerDAO, var han leder af Try China, et internationalt rekrutteringsfirma.

Antallet og udstedelsen af MKR er underlagt en kompleks logik. MKR skal repræsentere sikkerheden for DAI og sikre stablecoin fuldstændigt. Der er derfor ikke nogen fast grænse for antallet af MKR her.

Grundlæggende kan enhver Maker-indehaver stemme om ændringer i Maker-protokollen. Jo flere stemmer en investor har, jo større vægt har den afgivne stemme. Følgende punkter er sat til afstemning:

 • Tilføjelse af nye aktivtyper til Maker-protokollen
 • Justering af risikoparametre for forskellige aktiver
 • Valg af Oracles
 • Upgrades af platformen
 • Justering af DAI Savings Rate.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb Synthetix (SNX)

Her viser vi dig de bedste måder at købe Synthetix på


Synthetix Icon
SNX / USD
Synthetix kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Synthetix.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Synthetix (SNX) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Synthetix.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Synthetix på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Synthetix


Hvis du ønsker at investere i Synthetix (SNX), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Synthetix for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk Synthetix ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine Synthetix senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Synthetix.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Synthetix.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Synthetix-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dig, bør du først finde ud af dine handelsvaner.

Ønsker du at købe Synthetix én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Synthetix hos en broker

Krypto-broker giver dig mulighed for nemt at købe Synthetix uden at skulle dykke dybere ned i kompleks Trading-Software eller Smart Contracts.

I modsætning til kryptobørser er krypto-broker ligeledes underlagt streng statslig regulering. Det betyder, at disse udbydere tilbyder beskyttelsesmekanismer, der overvåges af statslige organer som f.eks. finanstilsynet. Som investor har du således nogle fordele, f.eks. den europæiske indskudsgarantiordning for ikke-investerede midler.

Den eneste broker, hvor du i øjeblikket kan købe Synthetix, er Libertex. Libertex er en af de største broker i verden med mere end 2,9 millioner brugere. Platformen er især kendt for at være sponsor for de berømte fodboldklubber FC Valencia og Tottenham Hotspur.

Libertex – den mest kendte broker for Synthetix

Libertex
Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
ÜberweisungMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 100 EUR
Gebyrer Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1
Regulering CySEC
Weitere Instrumente ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 2.900.000+
Website Gå til Libertex

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hos Libertex køber du ikke fysisk SNX, men et finansielt produkt, der følger den aktuelle SNX-pris.

Derfor har du også mulighed for at handle dine kryptovalutaer med gearing. De finansielle produkter, der handles, kaldes også for differencekontrakter – bedre kendt som Contracts for Difference (CFD’er).

En Synthetix CFD er derfor et værdipapir, der afspejler den aktuelle pris på SNX.

Derfor ejer investorerne ikke nogen fysisk Synthetix og deltager i kryptovalutaens performance. Denne særlige omstændighed bør også bemærkes for andre finansielle derivater.

Set fra vores synspunkt er muligheden for at kontrollere sin egen investering med en gearing en særlig fordel ved CFD’er. Investorerne kan således købe et produkt med en defineret multiplikator og dermed proaktivt kontrollere risikoen og gevinsten ved investeringen.

Indbetalingsmuligheder

Krypto-broker fremstår ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

Så tilbyder Libertex fx følgende muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Synthetix med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves der ofte spreads på de priser, som brokere tjener deres penge på. Hos Libertex er spreads dog 0 pips, så den er ikke-eksisterende. I stedet opkræver brokeren en på forhånd fastsat provision.

Hvis du handler med en broker med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

Du kan til enhver tid se dine betalte gebyrer i din porteføljeoversigt hos Libertex.

Regulering & Verificering

Kryptobrokere i Europa er generelt underlagt retningslinjerne fra de finansielle tilsynsmyndigheder i CySEC (EU).

Det betyder for dig, at du skal bekræfte din identitet, når du tilmelder dig hos en broker.

Sådan køber du Synthetix på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe SNX på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Synthetix Wallet, som du kan opbevare dine SNX Token i. Du kan bruge en egnet software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som fx Ledger Nano.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs for Synthetix, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Kryptovalutaer som betalingsmiddel egner sig naturligvis kun til investorer, der allerede er investeret i kryptomarkedet.

Indbetaling med kreditkort er nok den nemmeste måde at købe Synthetix på for mange investorer. På baggrund af vores erfaring vil vi dog gerne påpege, at der nogle gange pålægges ret høje gebyrer.

På samme måde er næsten alle kryptobørser, hvor du kan handle med SNX, ikke reguleret. Af denne grund er kundekonti mål for angreb. Ud over tyveri af kryptovalutaer er følsomme oplysninger som kreditkortdata også i fokus for angreb.

Derfor anbefaler vi generelt at indbetale via bankoverførsel, selv om transaktionerne kan tage et par dage. Bankoverførsler har de laveste gebyrer og giver dig mulighed for at indbetale endnu større beløb sikkert.

Hvis du har travlt, kan du alternativt bruge Køb Synthetix via PayPal-indbetaling.

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer.

Vi har lavet en oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvask af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Synthetix?

Trin 2

Køb Synthetix – Trin for trin-købsguide


For at du også nemt kan handle med Synthetix, har vi lavet en detaljeret trin-for-trin-guide til dig.

Nedenfor beskriver vi den komplette proces for køb og salg af Synthetix på Libertex – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du foretrækker at bruge en anden platform, kan du tage et kig på vores Sammenligning af de bedste regulerede handelsplatforme for kryptovaluta. i EU.

Libertex overbeviser med sin særligt simple betjening og det største udvalg af kryptovalutaer hos en broker. Ud over kryptovalutaer som Synthetix kan du også handle med aktier, ædelmetaller og råvarer hos Libertex.

Virksomheden bag Libertex, ForexClub, kan se tilbage på en lang virksomhedshistorie. Grundlæggelsen fandt sted allerede i 1997. Med Libertex platformen er virksomheden reguleret i Storbritannien og Europa og dermed licenseret til finansielle forretninger.

Efter vores mening er platformens sikkerhed særlig bemærkelsesværdig. Mens andre kryptohandelsplatforme ofte er i søgelyset på grund af sikkerhedsproblemer, har der ikke været nogen kendte sikkerhedsbrister hos Libertex. Derfor har hackere endnu ikke været i stand til at stjæle kryptovaluta fra Libertex.

Et af vores personlige højdepunkter hos Libertex er de mange indbetalingsmetoder. Så du har også mulighed for at købe Synthetix med PayPal på denne handelsplads.

Libertex Handelsplattform
Udover Synthetix kan du også købe en del andre kryptovalutaer på Libertex.

Trin 2

Opret en bruger Hos Libertex


Sådan opretter du en konto hos Libertex.

Klik på knappen “REGISTER” for at starte registreringsprocessen. Det eneste, du skal bruge, er din e-mailadresse og en sikker adgangskode.

Sørg for at gemme det, ellers kan du ikke få adgang til din konto på et senere tidspunkt og skal indtaste en ny adgangskode.

For at beskytte din konto bør du også bruge både store og små bogstaver, tal og specialtegn i din adgangskode.

Libertex Registrering
Klik på Register An Account for at afslutte registreringsprocessen

Når du har gennemført registreringen Libertex vil du blive ført direkte til dit dashboard, der viser dig en oversigt. Det er ikke nødvendigt at bekræfte en e-mail.

Nu er kontoen åbnet, og du kan logge ind næste gang med din e-mailadresse og adgangskode.

På kontoen kan du nu vælge mellem en konto med rigtige penge og virtuelle penge. På den virtuelle konto får du et beløb på 50.000 US dollars som spillepenge. Brug disse spillepenge og lær de forskellige funktioner at kende. Når alt kommer til alt, vil du senere investere rigtige penge, og du kan undgå anvendelsesfejl, der koster dig penge.

Når du føler dig tryg ved at bruge platformen, kan du også købe Synthetix med rigtige penge. Du skal blot skifte til din rigtige konto for at købe SNX.

Før du foretager nogen handling her, skal du bekræfte din konto. Det gør du ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne og derefter klikke på “Profile management”. Her kan du også bekræfte din e-mailadresse for din sikkerheds skyld. Så længe dette ikke er bekræftet, har hackere mulighed for at ændre det og stjæle fra din konto!

Du bør også vedligeholde dine personlige oplysninger og angive et telefonnummer. Det er den eneste måde at sikre, at dine penge virkelig er sikre.

Verificering af data hos Libertex
Bekræft din e-mailadresse i starten for at beskytte din konto.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din konto og begynde at handle. Med nogle betalingsmetoder kan indbetalingen klares i løbet af få sekunder.

Du finder knappen til at indbetale penge direkte øverst i navigationen. Med et klik på knappen kommer du direkte til den tilsvarende maske. Du kan foretage udbetalinger senere ved at klikke på dit navn under menupunktet “Withdraw funds”.

Indbetaling hos Libertex
Klik på Deposit for at indbetale penge

Din identitet skal verificeres af virksomheden inden for de første 15 dage efter den første indbetaling. Du skal have en kopi af dit pas eller id-kort til dette formål. Libertex kræver også en regning fra et forsyningsselskab eller en regning fra en teleudbyder for at sikre ægtheden af dine identifikationsdokumenter. På den ene side er det naturligvis besværligt, men når du investerer dine penge, bør du gøre dig umage.

Libertex har deponeret de mest populære depositumstørrelser direkte som pakker. Alle, der indbetaler 500 euro, får guldstatus og sparer 3% på handel. Gold+ pakken er tilgængelig fra et indskud på 1450 euro – sammen med en rabat på 4% på handelskommissioner. Særligt spændende er Platinum-status fra 1500 euro. Med denne pakke kan handlende spare hele 20% på handel. Dem der har pengene til rådighed, bør benytte sig af denne mulighed, hvis det er muligt.

Alle individuelle beløb, der falder inden for det pågældende interval, vil også være kvalificeret til den tilsvarende pakke.

Indbetalingsbetingelserne hos Libertex er meget variable. Hvis du indbetaler penge via bankoverførsel, behøver du ikke at foretage en minimumsinvestering. Med alle andre betalingsmetoder skal du indbetale mindst 100 euro.

Indbetalingen via PayPal, Skrill og kreditkort er meget hurtig. Her er pengene til rådighed for dig umiddelbart efter afslutningen af betalingsprocessen. Med de andre betalingsmetoder er ventetider på op til 48 timer normalt. Bankoverførsler kan endda tage 2 til 5 dage.

Indbetaling med PayPal hos Libertex
Indbetaling hos Libertex med Paypal

Når du har valgt dit beløb og din betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Deposit”. Pengene vil blive krediteret til dig baseret på den anvendte betalingsmetode.

Den sikreste måde for indbetaling er via PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din e-mailadresse her. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte på den normale måde.

Trin 4

Køb Synthetix


Nu er de indbetalte penge tilgængelige, og du kan begynde at handle direkte med Synthetix. Du kan enten vælge SNX fra listen over tilgængelige kryptovalutaer eller blot indtaste “SNX” i søgningen. Som følge heraf får du SNXUSD – certifikatet for Synthetix dollarkursen.

Libertex handel Synthetix
Åbn en handelsposition hos Libertex for at købe SNX

Gå i stedet til feltet “All Instruments” og derefter til Cryptocurrencies, så får du en liste over alle tilgængelige kryptovaluta. Ingen anden broker tilbyder i øjeblikket flere kryptovalutaer at handle med end Libertex.

Du kan investere direkte i Synthetix via knappen “Sell” eller “Buy”. Du bør også på forhånd beslutte, om du vil satse på stigende eller faldende priser.

Når du har besluttet dig for en strategi, kan du vælge størrelsen af positionen og den valgte gearing. Hos Libertex kan du bruge en maksimal gearing på 20. I oversigten over køb kan du allerede se, hvor høje gebyrerne for din transaktion vil komme til at være.

Køb Synthetix hos Libertex
Se markedstendenser, mens du køber eller sælger Synthetix

Hvis du klikker på “Take Profit and Stop Loss”, kan du også definere, ved hvilken realiseret profit eller tab positionen vil blive lukket.

I den anden fane “Pending order” kan du også indtaste din købspris. Din handelsposition vil derefter kun blive udført til den tilsvarende pris.

Klik på Buy eller Sell, og Libertex vil oprette din handelsposition.

Trin 5

Køb og salg af Synthetix


Når du har oprettet din handel, kan du til enhver tid sælge din Synthetix CFD. Især hvis du ikke har sat et stop loss eller take profit, bør du regelmæssigt kontrollere, om din handel stadig passer til din strategi.

Libertex sælg Synthetix
Se aktive Handelspositioner hos Libertex

I højre side af dit Dashboard finder du dine konti. Hvis du ikke kan se dem med det samme, kan du blot folde dem ud i toppen ved at klikke på den tilsvarende knap.

Når du klikker på din handelsposition under “Active Trades”, vil Libertex vise dig dine muligheder. Så du kan nemt tilføje til din position, åbne en anden position eller lukke den.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Synthetix?


Hvis du ønsker at købe en kryptovaluta som Synthetix, skal du også spørge dig selv, om dette køb er det værd for dig. Vi mener, at en oversigt over fordele og ulemper her er en god metode til at sætte chancen og risikoen i perspektiv.

Den store fordel ved Synthetix er, at platformen betragtes som et af de førende projekter inden for DeFi-sektoren. Mange eksperter forventer en stærk stigning i efterspørgslen efter DeFi-løsninger i fremtiden, og derfor bør denne tendens også afspejles i prisen på tokens.

På Synthetix kan investorer nemt skabe Synths. Det er finansielle produkter, der minder meget om optioner eller CFD’er. De SNX, som investorerne skal bruge for at skabe Synths, er låst. Synths overgår til investorerne som et omsætteligt aktiv.

Synthetix kaufen Titelbild

Ved hjælp af denne fremgangsmåde kan investorer skabe syntetiske kopier af næsten alle aktivklasser. Ud over ren handel er staking dog også en værdifuld tilgang for brugerne. De gennemsnitlige 0,3 % i handelsgebyrer hos Synthetix går regelmæssigt til en pulje. Investorer, der deltager i en stake, modtager belønningen i SNX.

Men ud over de rene anvendelsesområder er partnerskaberne hos Synthetix også meget spændende. Virksomheden samarbejder f.eks. med Chainlink, Curve og Optimism.

I fremtiden vil udbuddet og anvendeligheden af Synthetix sandsynligvis stige betydeligt. Derfor mener vi, at SNX kan være en god investering for investorer med en høj investeringshorisont.Trin 4

Synthetix Wallet - Sikker opbevaring af SNX


Hvis du allerede har besluttet dig for at købe din SNX gennem Libertex, behøver du ikke læse dette afsnit aktivt. Du har investeret i et finansielt produkt, og din broker vil tage sig af opbevaringen for dig.

Men med en fysisk token er det her, det bliver særligt spændende, fordi det bør være et af dine vigtigste mål at opbevare dine tokens sikkert.

Når du køber kryptovaluta, bør du spørge dig selv, hvordan du bedst opbevarer den. Der er tre grundlæggende valgmuligheder her:

 • Opbevaring på børsen
 • Opbevaring i en software-wallet
 • HODL i en krypto-wallet

Først og fremmest en vigtig oplysning: Du bør ikke opbevare din købte Synthetix på en kryptobørs. Wallets tilhører børsen, og med kryptovalutaer gælder princippet om “Not your keys, not your coins”. Derfor ejer du ikke rigtig kryptovalutaerne.

Software Wallets til Synthetix

Du kan nemt gemme dine SNX på en ERC-20-kompatibel software-wallet. Dette omfatter Trust Wallet. Denne software wallet er særligt populær blandt investorer og understøtter mange tokens.

Især købere af DeFi-tokens vil finde en rigtig god løsning i Trust Wallet. Men også andre Software Wallets er perfekt egnet til kryptovalutaer baseret på ERC-20-standarden.  Metamask er f.eks. værd at fremhæve. I de seneste år er Metamask blevet en af de mest populære wallets for Ethereum og Ethereum-baserede tokens.

De bedste wallets fra vores synspunkt er:

MetaMask Ethereum Online-Wallet Logo
MetaMask Ethereum Online-Wallet Logo @metamask.io

De bedste hardware wallets til Synthetix

Alternativt har du også mulighed for at opbevare dine SNX på en hardware-wallet. De førende producenter af hardware-wallets understøtter alle ERC-20-standarden. På denne måde kan du opbevare din SNX sikkert og vedvarende.

Men hvis du ønsker at bruge din SNX som garanti for at generere synths, skal du enten permanent forbinde din hardware wallet til internettet – selv om dette ville være i modstrid med formålet med en hardware wallet – eller foretrække en alternativ lagringsmulighed.

Især hvis du ønsker at beholde din Synthetix udelukkende for at få værditilvækst, er en hardware wallet en god mulighed. Her kan vi tilbyde dig enheder fra Ledger eller Trezor til opbevaring af din SNX.

Selv om der findes andre udbydere af hardware-wallets, er disse to virksomheder efter vores erfaring de bedste på markedet.

Trin 5

Prognose for Synthetix kursen


DeFi markedet er en af de mest spændende vækstsektorer inden for blockchain verdenen. Derfor er investering i en af de mange coins også en måde for mange investorer at foretage en lovende investering på.

Generelt kan Synthetix analyseres med forskellige vurderingskriterier og dermed forudsige kursudviklingen. På den ene side kan væksten i Synthetix ses i forhold til det brede kryptomarked. Her har SNX været i stand til at klare sig betydeligt bedre i de seneste uger og måneder.

Årsagen hertil er sandsynligvis den stigende efterspørgsel efter DeFi-løsninger. Centralbankernes fortsatte lavrentepolitik bør fortsat øge efterspørgslen efter alternative investeringer.

Desuden ønsker flere og flere investorer at bruge DeFi-funktionerne i Synthetix og binder deres SNX til dette formål. Derfor kan tokens ikke længere sælges, og det omsættelige beløb af SNX falder løbende.

Som følge heraf falder salgspresset. Hvis efterspørgslen er konstant, kan det endda antages, at der vil være en overefterspørgsel. Resultatet af denne udvikling er en stigende pris. Den generelle markedstendens taler klart for en positiv kursudvikling for SNX.

Ifølge nogle ekspertvurderinger er SNX’s prismål i 2021 allerede 72 US dollars. Synthetix ville derfor også være en interessant investering på nuværende tidspunkt.

Udsigterne for de kommende år er endnu mere spændende. Her kan SNX-prisen allerede nu stige til over 1.500 US dollars. Da Synthetix let kan bruges til at repræsentere Synths af andre aktivklasser, er en forekomst af en stærk stigning i efterspørgslen ikke usandsynlig.

SNX er naturligvis også afhængig af udviklingen af Ethereum-blockchainen. Hvis dette ikke giver den nødvendige skalerbarhed, kan det hæmme væksten.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Synthetix


Synthetix er en af de førende DeFi platforme. Her er den egentlige protokol en decentraliseret udveksling og platform til udstedelse af syntetiske aktiver. Især syntetiske aktiver kan være drivkraften bag udbredelsen og anvendelsen af Synthetix i de kommende år.

Synthetix-kryptovalutaen handles under navnet SNX. SNX er nødvendig for at skabe syntetiske aktiver kaldet synths. Synthetix-tokenet kan købes på mange kryptobørser og derefter satses i wallets. Her spiller indsatser en vigtig rolle, for det er kun med indsatser, at der kan skabes nye værdier.

Der findes i øjeblikket næsten 140 millioner SNX. I 2025 forventes dette tal at stige til 250 millioner SNX.

Investorer køber ægte SNX på en kryptobørs som Kraken, Coinbase eller Binance. De, der fokuserer på kursgevinster og først og fremmest ønsker at handle på kort sigt, kan også købe deres SNX hos en kryptobroker.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb VeChain (VET)

Her viser vi dig de bedste måder at købe VeChain på


VeChain-coin-logo
VET / USD
VeChain kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen VeChain.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe VeChain (VET) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i VeChain.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe VeChain på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du VeChain


Hvis du ønsker at investere i VeChain (VET), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb VeChain for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk VeChain ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine VeChain senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe VeChain.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i VeChain.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 2

Vælg en VeChain-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dig, bør du først finde ud af dine handelsvaner.

Ønsker du at købe VeChain én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du VeChain hos en broker

Krypto-broker giver dig mulighed for nemt at købe VeChain uden at skulle dykke dybere ned i kompleks Trading-Software eller Smart Contracts.

I modsætning til kryptobørser er krypto-broker ligeledes underlagt streng statslig regulering. Det betyder, at disse udbydere tilbyder beskyttelsesmekanismer, der overvåges af statslige organer som f.eks. finanstilsynet. Som investor har du således nogle fordele, f.eks. den europæiske indskudsgarantiordning for ikke-investerede midler.

Den eneste broker, hvor du i øjeblikket kan købe VeChain, er Libertex. Libertex er en af de største broker i verden med mere end 2,9 millioner brugere. Platformen er især kendt for at være sponsor for de berømte fodboldklubber FC Valencia og Tottenham Hotspur.

Libertex – den mest kendte broker for VeChain

Libertex
Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
ÜberweisungMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 100 EUR
Gebyrer Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1
Regulering CySEC
Weitere Instrumente ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 2.900.000+
Website Gå til Libertex

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hos Libertex køber du ikke fysisk VET, men et finansielt produkt, der følger den aktuelle VET-pris.

Derfor har du også mulighed for at handle dine kryptovalutaer med gearing. De finansielle produkter, der handles, kaldes også for differencekontrakter – bedre kendt som Contracts for Difference (CFD’er).

En VeChain CFD er derfor et værdipapir, der afspejler den aktuelle pris på VET.

Derfor ejer investorerne ikke nogen fysisk VeChain og deltager i kryptovalutaens performance. Denne særlige omstændighed bør også bemærkes for andre finansielle derivater.

Set fra vores synspunkt er muligheden for at kontrollere sin egen investering med en gearing en særlig fordel ved CFD’er. Investorerne kan således købe et produkt med en defineret multiplikator og dermed proaktivt kontrollere risikoen og gevinsten ved investeringen.

Indbetalingsmuligheder

Krypto-broker fremstår ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

Så tilbyder Libertex fx følgende muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe VeChain med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves der ofte spreads på de priser, som brokere tjener deres penge på. Hos Libertex er spreads dog 0 pips, så den er ikke-eksisterende. I stedet opkræver brokeren en på forhånd fastsat provision.

Hvis du handler med en broker med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

Du kan til enhver tid se dine betalte gebyrer i din porteføljeoversigt hos Libertex.

Regulering & Verificering

Kryptobrokere i Europa er generelt underlagt retningslinjerne fra de finansielle tilsynsmyndigheder i CySEC (EU).

Det betyder for dig, at du skal bekræfte din identitet, når du tilmelder dig hos en broker.

Sådan køber du VeChain på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe VET på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en VeChain Wallet, som du kan opbevare dine VET Token i. Du kan bruge en egnet software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som fx Ledger Nano.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs for VeChain, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Kryptovalutaer som betalingsmiddel egner sig naturligvis kun til investorer, der allerede er investeret i kryptomarkedet.

Indbetaling med kreditkort er nok den nemmeste måde at købe VeChain på for mange investorer. På baggrund af vores erfaring vil vi dog gerne påpege, at der nogle gange pålægges ret høje gebyrer.

På samme måde er næsten alle kryptobørser, hvor du kan handle med VET, ikke reguleret. Af denne grund er kundekonti mål for angreb. Ud over tyveri af kryptovalutaer er følsomme oplysninger som kreditkortdata også i fokus for angreb.

Derfor anbefaler vi generelt at indbetale via bankoverførsel, selv om transaktionerne kan tage et par dage. Bankoverførsler har de laveste gebyrer og giver dig mulighed for at indbetale endnu større beløb sikkert.

Hvis du har travlt, kan du alternativt bruge Køb VeChain via PayPal-indbetaling.

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer.

Vi har lavet en oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvask af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske VeChain?

Trin 2

Køb VeChain – Trin for trin-købsguide


For at du også nemt kan handle med VeChain, har vi lavet en detaljeret trin-for-trin-guide til dig.

Nedenfor beskriver vi den komplette proces for køb og salg af VeChain på Libertex – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du foretrækker at bruge en anden platform, kan du tage et kig på vores Sammenligning af de bedste regulerede handelsplatforme for kryptovaluta. i EU.

Libertex overbeviser med sin særligt simple betjening og det største udvalg af kryptovalutaer hos en broker. Ud over kryptovalutaer som VeChain kan du også handle med aktier, ædelmetaller og råvarer hos Libertex.

Virksomheden bag Libertex, ForexClub, kan se tilbage på en lang virksomhedshistorie. Grundlæggelsen fandt sted allerede i 1997. Med Libertex platformen er virksomheden reguleret i Storbritannien og Europa og dermed licenseret til finansielle forretninger.

Efter vores mening er platformens sikkerhed særlig bemærkelsesværdig. Mens andre kryptohandelsplatforme ofte er i søgelyset på grund af sikkerhedsproblemer, har der ikke været nogen kendte sikkerhedsbrister hos Libertex. Derfor har hackere endnu ikke været i stand til at stjæle kryptovaluta fra Libertex.

Et af vores personlige højdepunkter hos Libertex er de mange indbetalingsmetoder. Så du har også mulighed for at købe VeChain med PayPal på denne handelsplads.

Libertex Handelsplattform
Udover VeChain kan du også købe en del andre kryptovalutaer på Libertex.

Trin 2

Opret en bruger Hos Libertex


Sådan opretter du en konto hos Libertex.

Klik på knappen “REGISTER” for at starte registreringsprocessen. Det eneste, du skal bruge, er din e-mailadresse og en sikker adgangskode.

Sørg for at gemme det, ellers kan du ikke få adgang til din konto på et senere tidspunkt og skal indtaste en ny adgangskode.

For at beskytte din konto bør du også bruge både store og små bogstaver, tal og specialtegn i din adgangskode.

Libertex Registrering
Klik på Register An Account for at afslutte registreringsprocessen

Når du har gennemført registreringen Libertex vil du blive ført direkte til dit dashboard, der viser dig en oversigt. Det er ikke nødvendigt at bekræfte en e-mail.

Nu er kontoen åbnet, og du kan logge ind næste gang med din e-mailadresse og adgangskode.

På kontoen kan du nu vælge mellem en konto med rigtige penge og virtuelle penge. På den virtuelle konto får du et beløb på 50.000 US dollars som spillepenge. Brug disse spillepenge og lær de forskellige funktioner at kende. Når alt kommer til alt, vil du senere investere rigtige penge, og du kan undgå anvendelsesfejl, der koster dig penge.

Når du føler dig tryg ved at bruge platformen, kan du også købe VeChain med rigtige penge. Du skal blot skifte til din rigtige konto for at købe VET.

Før du foretager nogen handling her, skal du bekræfte din konto. Det gør du ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne og derefter klikke på “Profile management”. Her kan du også bekræfte din e-mailadresse for din sikkerheds skyld. Så længe dette ikke er bekræftet, har hackere mulighed for at ændre det og stjæle fra din konto!

Du bør også vedligeholde dine personlige oplysninger og angive et telefonnummer. Det er den eneste måde at sikre, at dine penge virkelig er sikre.

Verificering af data hos Libertex
Bekræft din e-mailadresse i starten for at beskytte din konto.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din konto og begynde at handle. Med nogle betalingsmetoder kan indbetalingen klares i løbet af få sekunder.

Du finder knappen til at indbetale penge direkte øverst i navigationen. Med et klik på knappen kommer du direkte til den tilsvarende maske. Du kan foretage udbetalinger senere ved at klikke på dit navn under menupunktet “Withdraw funds”.

Indbetaling hos Libertex
Klik på Deposit for at indbetale penge

Din identitet skal verificeres af virksomheden inden for de første 15 dage efter den første indbetaling. Du skal have en kopi af dit pas eller id-kort til dette formål. Libertex kræver også en regning fra et forsyningsselskab eller en regning fra en teleudbyder for at sikre ægtheden af dine identifikationsdokumenter. På den ene side er det naturligvis besværligt, men når du investerer dine penge, bør du gøre dig umage.

Libertex har deponeret de mest populære depositumstørrelser direkte som pakker. Alle, der indbetaler 500 euro, får guldstatus og sparer 3% på handel. Gold+ pakken er tilgængelig fra et indskud på 1450 euro – sammen med en rabat på 4% på handelskommissioner. Særligt spændende er Platinum-status fra 1500 euro. Med denne pakke kan handlende spare hele 20% på handel. Dem der har pengene til rådighed, bør benytte sig af denne mulighed, hvis det er muligt.

Alle individuelle beløb, der falder inden for det pågældende interval, vil også være kvalificeret til den tilsvarende pakke.

Indbetalingsbetingelserne hos Libertex er meget variable. Hvis du indbetaler penge via bankoverførsel, behøver du ikke at foretage en minimumsinvestering. Med alle andre betalingsmetoder skal du indbetale mindst 100 euro.

Indbetalingen via PayPal, Skrill og kreditkort er meget hurtig. Her er pengene til rådighed for dig umiddelbart efter afslutningen af betalingsprocessen. Med de andre betalingsmetoder er ventetider på op til 48 timer normalt. Bankoverførsler kan endda tage 2 til 5 dage.

Indbetaling med PayPal hos Libertex
Indbetaling hos Libertex med Paypal

Når du har valgt dit beløb og din betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Deposit”. Pengene vil blive krediteret til dig baseret på den anvendte betalingsmetode.

Den sikreste måde for indbetaling er via PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din e-mailadresse her. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte på den normale måde.

Trin 4

Køb VeChain


Nu er de indbetalte penge tilgængelige, og du kan begynde at handle direkte med VeChain. Du kan enten vælge VET fra listen over tilgængelige kryptovalutaer eller blot indtaste “VET” i søgningen. Som følge heraf får du VETUSD – certifikatet for VeChain dollarkursen.

Libertex handel VeChain
Åbn en handelsposition hos Libertex for at købe VET

Gå i stedet til feltet “All Instruments” og derefter til Cryptocurrencies, så får du en liste over alle tilgængelige kryptovaluta. Ingen anden broker tilbyder i øjeblikket flere kryptovalutaer at handle med end Libertex.

Du kan investere direkte i VeChain via knappen “Sell” eller “Buy”. Du bør også på forhånd beslutte, om du vil satse på stigende eller faldende priser.

Når du har besluttet dig for en strategi, kan du vælge størrelsen af positionen og den valgte gearing. Hos Libertex kan du bruge en maksimal gearing på 20. I oversigten over køb kan du allerede se, hvor høje gebyrerne for din transaktion vil komme til at være.

Køb VeChain hos Libertex
Se markedstendenser, mens du køber eller sælger VeChain

Hvis du klikker på “Take Profit and Stop Loss”, kan du også definere, ved hvilken realiseret profit eller tab positionen vil blive lukket.

I den anden fane “Pending order” kan du også indtaste din købspris. Din handelsposition vil derefter kun blive udført til den tilsvarende pris.

Klik på Buy eller Sell, og Libertex vil oprette din handelsposition.

Trin 5

Køb og salg af VeChain


Når du har oprettet din handel, kan du til enhver tid sælge din VeChain CFD. Især hvis du ikke har sat et stop loss eller take profit, bør du regelmæssigt kontrollere, om din handel stadig passer til din strategi.

Libertex sælg VeChain
Se aktive Handelspositioner hos Libertex

I højre side af dit Dashboard finder du dine konti. Hvis du ikke kan se dem med det samme, kan du blot folde dem ud i toppen ved at klikke på den tilsvarende knap.

Når du klikker på din handelsposition under “Active Trades”, vil Libertex vise dig dine muligheder. Så du kan nemt tilføje til din position, åbne en anden position eller lukke den.

Trin 3

Kan det betale sig at købe VeChain?


Spørgsmålet om, hvorvidt det kan betale sig at investere i Polkadot, kan ikke besvares generelt. Din investeringsbeslutning bør altid være baseret på din egen analyse.

Blockchain-projektet med oprindelse i Singapore blev i forholdsvis lang tid betragtet som et af de mest interessante blockchain-projekter på markedet. VeChain ønsker først og fremmest at overbevise med reelle anvendelsesmuligheder og bæredygtige partnerskaber.

Køb VeChain Guide

VeChain er et projekt, der har været på markedet siden 2015 og har mange samarbejdspartnere. Næppe noget andet projekt kan tilbyde et så stærkt grundlæggende grundlag.

Aktiekursen forblev dog ret konstant i lang tid – det var ikke nogen spændende tid for investorerne. Kun oplysninger om nye partnerskaber og udviklingsforløb kunne sætte prisen i gang.

Der kom kun lidt spænding i forbindelse med Corona-krakket, da VET også mistede mere end 40 % af sin markedsværdi på få dage. Tokenet bør dog efterfølgende overgå andre coins som BTC.

Set fra vores synspunkt taler især den stærke accept i realøkonomien for projektet. Virksomheder som LVMH, BMW, DB, BYD og Haier stoler på VeChain-løsningen. Partnerskaberne viser, at en lang række forskellige brancher har tillid til blockchain-løsningen.

Der er konkrete anvendelser inden for detailhandel, bilindustrien, medicinalindustrien, logistik, luksusvarer og landbruget. Selvfølgelig er det kun udvalgte virksomheder, der i øjeblikket bruger VeChain-løsningen. Ikke desto mindre er den grundlæggende udgangssituation meget stærk, og et stigende antal brugere er kun et spørgsmål om tid i betragtning af den nuværende udvikling.

Ud fra et rent objektivt synspunkt bør en hurtigt voksende brugerbase fortsat drive kursen og føre VET op på nye rekordniveauer.Trin 4

VeChain Wallet - Sikker opbevaring af VET


Hvis du ejer fysiske VET-tokens, anbefaler vi, at du kritisk ser på opbevaringsmulighederne for dine kryptovalutaer. Husk altid, at kryptomarkedet endnu ikke er reguleret. Der findes derfor ingen regler, der definerer sikkerheden for opbevaring af kryptobørser.

Ejeren af den private nøgle har trods alt også kontrol over inholdet af Wallet og dermed over de aktiver, der ligger i den.

Bedre måder at beskytte dine VeChain-tokens på er software- og hardware-wallets. I det følgende vil vi gerne præsentere vores favoritter blandt de to typer Wallets.

Egnede software Wallets til VET

En software wallet er et program, som du kan installeres på en computer eller smartphone for at beskytte din VET. Teamet bag VeChain tilbyder den VeChainThor Wallet.

Denne Wallet er kun tilgængelig for mobile enheder med Android OS eller iOS. Trust Wallet er også en af de mere populære VeChain-tegnebøger på markedet. Denne Wallet er også egnet til mobile enheder.
VeChain Thor Wallet

Den mest kendte Desktop-Wallet for VeChain er nok Sync. Sync er designet til at give en perfekt oplevelse for brugere og udviklere og til at fungere problemfrit med alle VeChain-applikationer.

Fra vores synspunkt er Wallets fra VeChain en ganske interessant mulighed for små investorer til at opbevare deres VET til lave omkostninger. Men hvis du ønsker at opbygge en større position, bør du også overveje ulemperne ved software wallets.

Hackere har mulighed for at stjæle Coins, og programmeringsfejl i koden er ikke udelukket. Vores anbefaling i dette tilfælde er at bruge en hardware wallet.

De beste Hardware Wallets for VeChain

En anden måde at opbevare dine købte VET-tokens på er at bruge en hardware-wallet. Vi anbefaler enhederne fra Ledger og Trezor.

Set fra vores synspunkt er disse Wallets ikke kun den sikreste, men også den mest praktiske løsning. På den ene side opbevarer du dine kryptovalutaer på dedikeret hardware og behøver ikke at bekymre dig om digitale angreb.

Ledger Nano X mit Bluetooth
Ledger Nano X med Bluetooth @ledger.com

Trin 5

Prognose for VeChain kursen


Endelig vil vi gerne se på VET’s prispotentiale. Dette er sandsynligvis et af de mest interessante punkter set fra vores og læsernes synspunkt. På forhånd kunne vi vise, at VeChain er en virksomhedsblockchain med reel merværdi i hverdagen.

VET er dog stadig ikke i nærheden af TOP10 over kryptovalutaer, der afspejles. For at være ærlig, er VET et spændende projekt. Bitcoin er dog den dominerende kryptovaluta på verdensplan. Så længe markedsdeltagerne udelukkende fokuserer på BTC, er det usandsynligt, at prisen på VET vil følge med prisen på BTC.

Men når først fokus er på altcoins, bør VeChain drage stor fordel af dette. På den ene side investerer investorerne hovedsageligt i valutaer, der er etableret og allerede kan vise en vis dominans. På den anden side er VET en blockchain-løsning, der dækker en virkelig brugssituation i den virkelige verden.

Konsensus blandt flere analytikere viser, at vi kan forvente en VET-pris på 4,52 USD allerede i 2025. Hvis projektet anvendes produktivt, vil en sådan sag heller ikke være en overraskelse.

Et sådant scenarie er dog endnu ikke helt usandsynligt, især ikke i tilfælde af en fuldstændig integration af platformen i realøkonomien. Her kan betydeligt højere priser også blive den nye normalitet.

Hvis du gerne vil vide endnu mere om VeChain aktiekursen og få en opdateret prisprognose på VeChain, kan du tage et kig på vores VeChain prognose her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af VeChain


VeChain Thor er en blockchain-platform til professionelle applikationer. VeChain ønsker at opbygge et økosystem, der fungerer uden tillid og er fuldstændig decentraliseret. Desuden giver netværket mulighed for en gennemsigtig informationsstrøm, effektivt samarbejde og øjeblikkelige transaktioner.

Den native og programmerbare kryptovaluta, VET Token, er et transaktionsværktøj og er designet til hurtige overførsler af værdi mellem flere forretningspartnere på netværket.

VeChain bruger et twin token-system. Derfor findes der ud over den hjemmehørende og velkendte VET også den parallelle valuta VTHO, som kan sammenlignes med NEO eller GAS. Mens VET er transaktionsvalutaen, er VTHO beregnet til at dække transaktionsomkostningerne. Når en aktivitet er udført, destrueres VTHO'erne.

VeChain Foundation er ansvarlig for udviklingen af VeChain. Den tager sig af den videre udvikling af den grundlæggende teknologi, infrastruktur og tjenester. VeChain Foundation har et betydeligt beløb i VET til at finansiere udviklingsomkostningerne.

Der kan højst cirkulere 86.712.634.466 VET på VeChain. På nuværende tidspunkt kan der handles over 64 milliarder VET.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb Uniswap (UNI)

Her viser vi dig de bedste måder at købe Uniswap på


Uniswap-coin-logo
UNI / USD
Uniswap kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Uniswap.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Uniswap (UNI) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Uniswap.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Uniswap på.
Indbetalinger kan fx nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Uniswap


Hvis du ønsker at investere i Uniswap (UNI), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Uniswap for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk Uniswap ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine Uniswap senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Uniswap.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Uniswap.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Uniswap-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dig, bør du først finde ud af dine handelsvaner.

Ønsker du at købe Uniswap én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Uniswap hos en broker

Krypto-broker giver dig mulighed for nemt at købe Uniswap uden at skulle dykke dybere ned i kompleks Trading-Software eller Smart Contracts.

I modsætning til kryptobørser er krypto-broker ligeledes underlagt streng statslig regulering. Det betyder, at disse udbydere tilbyder beskyttelsesmekanismer, der overvåges af statslige organer som f.eks. finanstilsynet. Som investor har du således nogle fordele, f.eks. den europæiske indskudsgarantiordning for ikke-investerede midler.

Den eneste broker, hvor du i øjeblikket kan købe Uniswap, er Libertex. Libertex er en af de største broker i verden med mere end 2,9 millioner brugere. Platformen er især kendt for at være sponsor for de berømte fodboldklubber FC Valencia og Tottenham Hotspur.

Libertex – den mest kendte broker for Uniswap

Libertex
Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
ÜberweisungMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 100 EUR
Gebyrer Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1
Regulering CySEC
Weitere Instrumente ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 2.900.000+
Website Gå til Libertex

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

Hos Libertex køber du ikke fysisk UNI, men et finansielt produkt, der følger den aktuelle UNI-pris.

Derfor har du også mulighed for at handle dine kryptovalutaer med gearing. De finansielle produkter, der handles, kaldes også for differencekontrakter – bedre kendt som Contracts for Difference (CFD’er).

En Uniswap CFD er derfor et værdipapir, der afspejler den aktuelle pris på UNI.

Derfor ejer investorerne ikke nogen fysisk Uniswap og deltager i kryptovalutaens performance. Denne særlige omstændighed bør også bemærkes for andre finansielle derivater.

Set fra vores synspunkt er muligheden for at kontrollere sin egen investering med en gearing en særlig fordel ved CFD’er. Investorerne kan således købe et produkt med en defineret multiplikator og dermed proaktivt kontrollere risikoen og gevinsten ved investeringen.

Indbetalingsmuligheder

Krypto-broker fremstår ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

Så tilbyder Libertex fx følgende muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Uniswap med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves der ofte spreads på de priser, som brokere tjener deres penge på. Hos Libertex er spreads dog 0 pips, så den er ikke-eksisterende. I stedet opkræver brokeren en på forhånd fastsat provision.

Hvis du handler med en broker med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

Du kan til enhver tid se dine betalte gebyrer i din porteføljeoversigt hos Libertex.

Regulering & Verificering

Kryptobrokere i Europa er generelt underlagt retningslinjerne fra de finansielle tilsynsmyndigheder i CySEC (EU).

Det betyder for dig, at du skal bekræfte din identitet, når du tilmelder dig hos en broker.

Sådan køber du Uniswap på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe UNI på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Uniswap Wallet, som du kan opbevare dine UNI Token i. Du kan bruge en egnet software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som fx Ledger Nano.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs for Uniswap, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Kryptovalutaer som betalingsmiddel egner sig naturligvis kun til investorer, der allerede er investeret i kryptomarkedet.

Indbetaling med kreditkort er nok den nemmeste måde at købe Uniswap på for mange investorer. På baggrund af vores erfaring vil vi dog gerne påpege, at der nogle gange pålægges ret høje gebyrer.

På samme måde er næsten alle kryptobørser, hvor du kan handle med UNI, ikke reguleret. Af denne grund er kundekonti mål for angreb. Ud over tyveri af kryptovalutaer er følsomme oplysninger som kreditkortdata også i fokus for angreb.

Derfor anbefaler vi generelt at indbetale via bankoverførsel, selv om transaktionerne kan tage et par dage. Bankoverførsler har de laveste gebyrer og giver dig mulighed for at indbetale endnu større beløb sikkert.

Hvis du har travlt, kan du alternativt bruge Køb Uniswap via PayPal-indbetaling.

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer.

Vi har lavet en oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvask af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Uniswap?

Trin 2

Køb Uniswap – Trin for trin-købsguide


For at du også nemt kan handle med Uniswap, har vi lavet en detaljeret trin-for-trin-guide til dig.

Nedenfor beskriver vi den komplette proces for køb og salg af Uniswap på Libertex – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du foretrækker at bruge en anden platform, kan du tage et kig på vores Sammenligning af de bedste regulerede handelsplatforme for kryptovaluta. i EU.

Libertex overbeviser med sin særligt simple betjening og det største udvalg af kryptovalutaer hos en broker. Ud over kryptovalutaer som Uniswap kan du også handle med aktier, ædelmetaller og råvarer hos Libertex.

Virksomheden bag Libertex, ForexClub, kan se tilbage på en lang virksomhedshistorie. Grundlæggelsen fandt sted allerede i 1997. Med Libertex platformen er virksomheden reguleret i Storbritannien og Europa og dermed licenseret til finansielle forretninger.

Efter vores mening er platformens sikkerhed særlig bemærkelsesværdig. Mens andre kryptohandelsplatforme ofte er i søgelyset på grund af sikkerhedsproblemer, har der ikke været nogen kendte sikkerhedsbrister hos Libertex. Derfor har hackere endnu ikke været i stand til at stjæle kryptovaluta fra Libertex.

Et af vores personlige højdepunkter hos Libertex er de mange indbetalingsmetoder. Så du har også mulighed for at købe Uniswap med PayPal på denne handelsplads.

Libertex Handelsplattform
Udover Uniswap kan du også købe en del andre kryptovalutaer på Libertex.

Trin 2

Opret en bruger Hos Libertex


Sådan opretter du en konto hos Libertex.

Klik på knappen “REGISTER” for at starte registreringsprocessen. Det eneste, du skal bruge, er din e-mailadresse og en sikker adgangskode.

Sørg for at gemme det, ellers kan du ikke få adgang til din konto på et senere tidspunkt og skal indtaste en ny adgangskode.

For at beskytte din konto bør du også bruge både store og små bogstaver, tal og specialtegn i din adgangskode.

Libertex Registrering
Klik på Register An Account for at afslutte registreringsprocessen

Når du har gennemført registreringen Libertex vil du blive ført direkte til dit dashboard, der viser dig en oversigt. Det er ikke nødvendigt at bekræfte en e-mail.

Nu er kontoen åbnet, og du kan logge ind næste gang med din e-mailadresse og adgangskode.

På kontoen kan du nu vælge mellem en konto med rigtige penge og virtuelle penge. På den virtuelle konto får du et beløb på 50.000 US dollars som spillepenge. Brug disse spillepenge og lær de forskellige funktioner at kende. Når alt kommer til alt, vil du senere investere rigtige penge, og du kan undgå anvendelsesfejl, der koster dig penge.

Når du føler dig tryg ved at bruge platformen, kan du også købe Uniswap med rigtige penge. Du skal blot skifte til din rigtige konto for at købe UNI.

Før du foretager nogen handling her, skal du bekræfte din konto. Det gør du ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne og derefter klikke på “Profile management”. Her kan du også bekræfte din e-mailadresse for din sikkerheds skyld. Så længe dette ikke er bekræftet, har hackere mulighed for at ændre det og stjæle fra din konto!

Du bør også vedligeholde dine personlige oplysninger og angive et telefonnummer. Det er den eneste måde at sikre, at dine penge virkelig er sikre.

Verificering af data hos Libertex
Bekræft din e-mailadresse i starten for at beskytte din konto.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din konto og begynde at handle. Med nogle betalingsmetoder kan indbetalingen klares i løbet af få sekunder.

Du finder knappen til at indbetale penge direkte øverst i navigationen. Med et klik på knappen kommer du direkte til den tilsvarende maske. Du kan foretage udbetalinger senere ved at klikke på dit navn under menupunktet “Withdraw funds”.

Indbetaling hos Libertex
Klik på Deposit for at indbetale penge

Din identitet skal verificeres af virksomheden inden for de første 15 dage efter den første indbetaling. Du skal have en kopi af dit pas eller id-kort til dette formål. Libertex kræver også en regning fra et forsyningsselskab eller en regning fra en teleudbyder for at sikre ægtheden af dine identifikationsdokumenter. På den ene side er det naturligvis besværligt, men når du investerer dine penge, bør du gøre dig umage.

Libertex har deponeret de mest populære depositumstørrelser direkte som pakker. Alle, der indbetaler 500 euro, får guldstatus og sparer 3% på handel. Gold+ pakken er tilgængelig fra et indskud på 1450 euro – sammen med en rabat på 4% på handelskommissioner. Særligt spændende er Platinum-status fra 1500 euro. Med denne pakke kan handlende spare hele 20% på handel. Dem der har pengene til rådighed, bør benytte sig af denne mulighed, hvis det er muligt.

Alle individuelle beløb, der falder inden for det pågældende interval, vil også være kvalificeret til den tilsvarende pakke.

Indbetalingsbetingelserne hos Libertex er meget variable. Hvis du indbetaler penge via bankoverførsel, behøver du ikke at foretage en minimumsinvestering. Med alle andre betalingsmetoder skal du indbetale mindst 100 euro.

Indbetalingen via PayPal, Skrill og kreditkort er meget hurtig. Her er pengene til rådighed for dig umiddelbart efter afslutningen af betalingsprocessen. Med de andre betalingsmetoder er ventetider på op til 48 timer normalt. Bankoverførsler kan endda tage 2 til 5 dage.

Indbetaling med PayPal hos Libertex
Indbetaling hos Libertex med Paypal

Når du har valgt dit beløb og din betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Deposit”. Pengene vil blive krediteret til dig baseret på den anvendte betalingsmetode.

Den sikreste måde for indbetaling er via PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din e-mailadresse her. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte på den normale måde.

Trin 4

Køb Uniswap


Nu er de indbetalte penge tilgængelige, og du kan begynde at handle direkte med Uniswap. Du kan enten vælge UNI fra listen over tilgængelige kryptovalutaer eller blot indtaste “UNI” i søgningen. Som følge heraf får du UNIUSD – certifikatet for Uniswap dollarkursen.

Libertex handel Uniswap
Åbn en handelsposition hos Libertex for at købe UNI

Gå i stedet til feltet “All Instruments” og derefter til Cryptocurrencies, så får du en liste over alle tilgængelige kryptovaluta. Ingen anden broker tilbyder i øjeblikket flere kryptovalutaer at handle med end Libertex.

Du kan investere direkte i Uniswap via knappen “Sell” eller “Buy”. Du bør også på forhånd beslutte, om du vil satse på stigende eller faldende priser.

Når du har besluttet dig for en strategi, kan du vælge størrelsen af positionen og den valgte gearing. Hos Libertex kan du bruge en maksimal gearing på 20. I oversigten over køb kan du allerede se, hvor høje gebyrerne for din transaktion vil komme til at være.

Køb Uniswap hos Libertex
Se markedstendenser, mens du køber eller sælger Uniswap

Hvis du klikker på “Take Profit and Stop Loss”, kan du også definere, ved hvilken realiseret profit eller tab positionen vil blive lukket.

I den anden fane “Pending order” kan du også indtaste din købspris. Din handelsposition vil derefter kun blive udført til den tilsvarende pris.

Klik på Buy eller Sell, og Libertex vil oprette din handelsposition.

Trin 5

Køb og salg af Uniswap


Når du har oprettet din handel, kan du til enhver tid sælge din Uniswap CFD. Især hvis du ikke har sat et stop loss eller take profit, bør du regelmæssigt kontrollere, om din handel stadig passer til din strategi.

Libertex sælg Uniswap
Se aktive Handelspositioner hos Libertex

I højre side af dit Dashboard finder du dine konti. Hvis du ikke kan se dem med det samme, kan du blot folde dem ud i toppen ved at klikke på den tilsvarende knap.

Når du klikker på din handelsposition under “Active Trades”, vil Libertex vise dig dine muligheder. Så du kan nemt tilføje til din position, åbne en anden position eller lukke den.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Uniswap?


Spørgsmålet om, hvorvidt det kan betale sig at investere i Uniswap, kan ikke besvares generelt. Din investeringsbeslutning bør altid være baseret på din egen analyse.

Vi har dog kigget på UNI-token generelt og fundet nogle grunde til at købe den. Uniswap er faktisk en decentraliseret platform til automatiseret handel med Ethereum og ERC-20-tokens.

Køb Uniswap (UNI)

Hele handelsprocessen er automatiseret. Desuden forbliver investorerne permanent i besiddelse af deres egne aktiver. Det er kun sikkerheden i de Smart Contracts, der spiller en rolle her.

I maj 2020 fik platformen en opdatering til Uniswap V2. Den oprindelige version af Uniswap kører dog stadig og er tilgængelig som Uniswap V1. Med V2 kan investorer også poole wrapped ether med andre ERC-20-tokens. Tidligere var dette ikke muligt. Investorerne skulle i stedet handle Ethereum for ERC-20-tokens.

Uniswap er desuden en slags prisfeed for andre Smart Contracts. Med V2 blev der implementeret en forbedret Oracle-funktion her – det gør det sværere at manipulere priserne.

Flash swaps, som er en funktion i Uniswap og ligner Flashloans, gør også platformen til noget særligt. Dette giver investorerne mulighed for at låne så mange ERC-20-tokens, som de ønsker, når de returneres i løbet af den aktuelle transaktion.

Gebyrerne for flashswaps går til likviditetsudbyderne via likviditetspuljen. Det særlige ved Uniswap er, at platformen fungerer uden at have til hensigt at tjene penge. Alle gebyrer går til likviditetspuljen og dermed til brugerne.

Governance af platformen er også i hænderne på fællesskabet. Mere præcist spiller Uniswap-tokenet en central rolle her. Investorerne går ud fra, at fællesskabet i fremtiden vil beslutte, at gebyrerne skal fordeles til Uniswaps investorer. UNI ville således være en slags aktie, som ville lade investorerne få del i overskuddet.

Hvis dette scenarie skulle indtræffe, ville Uniswap med sine hundredvis af millioner af dollars i årlige handelsgebyrer være en attraktiv investering for investorer.

I dette tilfælde bør Uniswap-tokenet også stige massivt i værdi. Når alt kommer til alt, vil de eksisterende investorer drage fordel af en øget efterspørgsel. Når du investerer, skal du dog også tage hensyn til, at Uniswap planlægger at øge den oprindeligt fastsatte 1.000.000.000.000 UNI efter 4 år. Det er således meningen, at UNI-beløbet skal stige med 2 % årligt.

Efter vores mening er Uniswap en interessant, om end spekulativ investering. Aktiekursen bør fortsat udvikle sig positivt som følge af den stigende efterspørgsel efter DeFi-løsninger.Trin 4

Uniswap Wallet - Sikker opbevaring af UNI


Hvis du har besluttet at købe Uniswap via Libertex og dermed fokusere på prisudviklingen, så behøver du ikke at bekymre dig om den passende Wallet. Libertex vil tage sig af opbevaringen af dine Uniswap-tokens for dig.

Men hvis du køber fysiske Uniswap Token, skal du også sørge for korrekt opbevaring af dem. Dybest set har du mulighed for at købe UNI fra en kryptobørs.

Vi kan ikke anbefale, at du opbevarer dine tokens hos en kryptobørs. I dette tilfælde er du jo ikke længere i besiddelse af Tokens. Da Uniswap er et DeFi-token, bør du bruge en tilsvarende Wallet.

Egnede software Wallets til Uniswap

Uniswap er et ERC-20-token. Uniswap er således kompatibel med enhver Ethereum-Wallet.

Den mest populære Wallet til Uniswap er sandsynligvis Metamask. Metamask er i bund og grund i modstrid med vores krav om en sikker Wallet. Vi mener trods alt, at Cold Wallets uden en permanent internetforbindelse giver den bedste beskyttelse.

MetaMask er tilgængelig som et plugin til Mozilla Firefox og Google Chrome. Plugin’et har et interface til Polkadot blockchain, som bruges til at køre decentraliserede applikationer på blockchainen. Især den nemme og hurtige opsætning af MetaMask sikrer, at den Wallet er særlig populær.

MetaMask Ethereum Online-Wallet Logo
MetaMask Ethereum Online-Wallet Logo @metamask.io

De bedste Hardware Wallets for Uniswap

Hardware-wallets er en anden mulighed for at opbevare dine købte UNI-tokens sikkert. Her ser vi brugen af enhederne fra Ledger eller Trezor som de bedste løsninger. Mens du med software wallet altid har brug for en passende løsning for hver enkelt coin og token, er dette ikke tilfældet med hardware wallets.

Her har du derimod mulighed for at gemme mange kryptovalutaer på én wallet. Ifølge den officielle dokumentation fungerer opbevaring lige godt med Ledger og Trezor.

Ledger Nano Hardware Wallet
Den sikreste måde at opbevare Uniswap (UNI) på, er i en hardware wallet.

Trin 5

Prognose for Uniswap kursen


For mange investorer er DeFi-tokens blot kryptovalutaer, der gør det muligt at bruge tjenester fra DeFi-sektoren. Udviklingen af DeFi-kryptovalutaer viser imidlertid, at meget er muligt med hensyn til prisen.

Derfor er der mange investorer, der spørger sig selv, hvor Uniswap-aktien er på vej hen i de kommende uger og måneder. Vi går grundlæggende ud fra, at UNI vil udvikle sig positivt i de kommende år.

Årsagen hertil er udviklingen af DeFi markedet. Selv i 2021 er DeFi stadig i sin begyndelse. I de kommende år kan vi dog forvente at se en større tilpasning. Investorerne kan trods alt stadig opnå et reelt afkast her.

En faktor, der sandsynligvis vil have en afgørende indflydelse på Uniswaps resultater, er, hvad der sker med hensyn til fordelingen af overskuddet. Hvis det besluttes, at gebyrer skal tilfalde alle Uniswap-investorer, vil Uniswap kunne sammenlignes med en udbytteaktie. Følgelig vil markedet også indregne dette potentiale i prisen, hvilket vil føre til stigende priser, efterhånden som efterspørgslen stiger.

Nogle eksperter har allerede givet forudsigelser om den videre udvikling af Uniswap. Coinabitrage forventer for eksempel, at UNI-tokenet vil blive handlet til 39 US dollars om tre år. Andre eksperter forventer, at prisen vil stige til omkring 15 amerikanske dollars i år.

I tilfælde af et bull market kan man dog regne med højere markedsværdier. Konsensus blandt eksperternes skøn viser også, at Uniswap på flere år vil kunne nå en pris på mere end 30 USD.

Generelt kan Uniswap-prognoserne betegnes som positive. De, der har lidt tid til rådighed, bør kunne erhverve et højt afkastende aktiv her. Uniswap bliver endnu mere interessant, hvis man udnytter DeFi-funktionerne.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Uniswap


Uniswap er en decentraliseret "Swap Service". Investorer kan handle Ether eller et ERC-20-token mod et andet token i realtid. Platformen er baseret på en likviditetspulje, så handlen foregår ikke mellem to personer, men mellem en person og puljen.

Udviklingen af Uniswap er i hænderne på fællesskabet. Uniswap-token (UNI) tjener som et styringstoken. Fællesskabet kan således stemme om den fremtidige udvikling med hjælp fra UNI. Den grundlæggende programmering af Uniswap blev udført af Hayden Adams i 2018.

I dag er der mere end 520 millioner UNI i omløb. Desuden er projektet foreløbig begrænset til 1 milliard UNI. Når denne grænse er nået, vil antallet af tokens blive øget med 2 % om året.

På nuværende tidspunkt er 350 millioner UNI-tokens endnu ikke blevet fordelt. I den første udlevering modtog investorerne 100 millioner tokens. Det er derfor sandsynligt, at der vil blive kastet endnu en gang UNI-tokens i luften. Dette skal dog afgøres i fællesskab.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb Tezos (XTZ)

Her viser vi dig de bedste måder at købe Tezos på


Tezos-coin-logo
XTZ / USD
Tezos kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Tezos.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Tezos (XTZ) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Tezos.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Tezos på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Tezos


Hvis du ønsker at investere i Tezos (XTZ), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Tezos for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk Tezos ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine XTZ senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Tezos.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Tezos.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Tezos-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dine behov, er der nogle spørgsmål, du bør svare på. Ønsker du at købe Tezos én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Tezos hos en broker

Den nemmeste måde at handle med Tezos på er nok via kryptobrokere.

Kryptobrokere tilbyder ofte handel med Contracts for Difference, CFD’er. Dette er en type værdipapir, der afspejler kursen for en kryptovaluta.

Især platformene eToro, Capital.com og Libertex har overbevist os med en god brugeroplevelse og et meget godt produktudbud.

De meste kendte brokere for Tezos

eToro Capital.com Libertex
eToro Capital.com Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(XRP)(DASH)(LTC)(ETC)(ADA)(IOTA)(XLM)(EOS)(NEO)(ZEC)(XTZ)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(LINK)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(BNB)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
PayPalBankoverførselMastercardVISASkrillNeteller
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 169 EUR / 200 USD 20 EUR/USD 100 EUR / 100 USD
Gebyrer 0,75 – 5% Min. 0.00 – 0,48 % Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1 op til 2:1 op til 2:1
Regulering CySEC, FCA CySEC, FCA, ASIC, NBRB CySEC
Andre aktiver Aktier, råstoffer, deviser Aktier, deviser, råstoffer, indices ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 780.000+ 1.000.000 2.200.000+
Website Gå til eToro


Ansvarsfraskrivelse

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Gå til Capital


Ansvarsfraskrivelse

79.17% af individuelle investorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder.

Gå til Libertex


Ansvarsfraskrivelse

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 83% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

På eToro-platformen køber du fysiske XTZ, som opbevares i en wallet.

Du kan også handle dine Ether med gearing. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, køber du dog ikke længere fysiske Tezos, men du handler med såkaldte CFD’er.

Andre brokere som f.eks. Capital.com tilbyder netop handel med Tezos CFD’er.

En Tezos CFD er en type aktiv, der afspejler prisen på XTZ.

Investorerne ejer derfor ikke fysiske XTZ. Ikke desto mindre deltager du som investor i kryptovalutaens udvikling – ligesom det er tilfældet med andre derivater.

Som allerede nævnt er en særlig fordel ved CFD’er muligheden for at kontrollere investeringen gennem gearing. Investorerne kan således erhverve et produkt med en defineret multiplikator og har dermed chancen for højere afkast. Risikoen er dog ligeledes øget!

Indbetalingsmuligheder

Kryptobrokere udmærker sig ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

F.eks. er der ved eToro disse muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Netbank
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Tezos med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer ved kryptobrokere

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves såkaldte spreads på kurserne. Spreads er betegnelsen for forskellen mellem købs- og salgskursen. For eksempel er spreadet for at købe Bitcoin 0,75 %. Lad os sige, at du køber Bitcoin for 1.000 $ til en kurs på 10.000 $. Derefter betaler du i alt 7,50 $ i gebyr for dit køb af 1.000 € i Bitcoin. Hvis du handler med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

På eToro kan du til enhver tid se gebyrerne i din porteføljeoversigt.

Regulering & verifikation

Krypto-Brokere i EU og Storbritannien skal holde sig til visse regler fra FAC (UK) og CySEC (EU). Det medfører, at du skal verificere dig selv, når du opretter en bruger hos en broker.

Sådan køber du Tezos på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe Tezos på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Tezos Wallet, som du kan opbevare dine XTZ i. Du kan bruge en hvilken som helst software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som f.eks. dem fra Ledger.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer. Vi har lavet en lille oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvaskning af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Tezos?

Trin 2

Køb Tezos – Trin for trin-købsguide


For at du kommer godt i gang, har vi udarbejdet en trin for trin-købsguide for dig.

Trin 1

Vælg en handelsplatform


I det følgende beskriver vi proceduren, som den er ved eToro – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du hellere vil handle på en anden platform, så tag lige et kig på vores Sammenligning af de bedste handelsplatforme for Tezos i EU.

eToro overbeviser med et enormt aktivt community og tilbyder ud over kryptovalutaer også handel med aktier, råvarer og ædelmetaller.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2007 og er på grund af EU-regulering godkendt til finansielle transaktioner.

Platformens sikkerhed er efter vores mening fremragende.

Mens andre kryptohandelssider ofte er i myndighedernes søgelys – oftest på grund af sikkerhedsproblemer –, er dette ikke tilfældet for eToro. Indtil videre har hackere ikke været i stand til at stjæle kryptovalutaer fra eToro.

Et af vores personlige højdepunkter ved eToro er indbetalingsmetoderne. På eToro har du mulighed for at købe Tezos med PayPal.

Vælg kryptovaluta
Ud over Tezos kan du også købe en del andre kryptos.

Trin 2

Opret en bruger på eToro


Nu opretter du en konto på eToro.

Du kan naturligvis logge på via Facebook eller Google. Hvis du ikke ønsker at gøre det, skal du blot indtaste dit for- og efternavn, din mailadresse, en hemmelig adgangskode og din private adresse.

Normalt er eToro på engelsk, så husk lige at ændre sproget. Det kan du gøre øverst til højre.

Tilmeld dig på eToro
Klik på “Tilmeld dig nu”

Herefter skal du bekræfte din mailadresse ved at klikke på linket i bekræftelsesmailen.

Nu er brugeren oprettet, og du kan logge dig på med din mailadresse og din valgte adgangskode.

Registrering
Indtast dine personlige oplysninger for at oprette dig som bruger.

Du kan derefter vælge mellem den virtuelle og den reelle indbetaling.

På den virtuelle konto får du et beløb på 100.000 US dollars i spillepenge. Med disse spillepenge kan du prøve at udvikle en fornemmelse for de forskellige coins.

Hvis du nu ønsker at købe Tezos “for real”, skal du naturligvis bruge rigtig penge til det. Men før du kan begynde med at handle, skal du udfylde din profil. Dette omfatter (i overensstemmelse med de juridiske krav) oplysninger om din erfaring med trading, de aktiver, der skal handles, og din personlige indkomst og formue.

eToro bruger

Når du har udfyldt spørgeskemaet, vil eToro give dig en generel vurdering af din økonomiske situation. Erfaringen har vist, at oplysningerne og vurderingerne er meget præcise.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din eToro-konto og begynde at handle.

Ved nogle betalingsmetoder er pengene straks til rådighed på platformen, så du ikke behøver at vente et par dage. Du finder knappen til at indbetale penge direkte nederst til venstre. Ved at klikke på den kommer du direkte til det tilsvarende menu. Udbetalinger kan iværksættes senere via menupunktet “Udbetal midler”.

Indtast bare det beløb, du ønsker at indbetale.

Minimumsindskuddet er 200 USD, dvs. 169 EUR. Omregningen mellem Dollar og Euro aktualiseres hver dag på ny. Ved bankoverførsler sker konverteringen altid efter modtagelsen af betalingen.

Derfor kan vi anbefale hurtige metoder som PayPal eller kreditkort.

eToro indbetaling
eToro indbetaling

Når du har valgt det ønskede beløb og din ønskede betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Indbetal”.

Pengene vil blive krediteret dig med det samme ved de fleste betalingsmetoder. Med en bankoverførsel kan det tage et par dage.

Den sikreste måde at foretage en indbetaling her er med PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din mailadresse. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte den sædvanlige procedure.

Trin 4

Køb af Tezos


Nu er de indbetalte midler tilgængelige for dig, og du kan begynde at handle med Tezos.

Det gør du ved at klikke til venstre på “Handelsmarkeder” og derefter på “Krypto” for oven (eller du scroller ned til “Mønter” og klikker på “Se alle” helt til venstre).

eToro handelsmarkeder

I oversigten finder du Bitcoin, Tezos og et par andre kryptovalutaer, som du kan købe. Start en handel ved at klikke på “Sælg” eller “Køb”. Når du har besluttet dig for en strategi, kan du indtaste det passende beløb og foretage nogle indstillinger for din handel. Her har du følgende muligheder:

 • Stop Loss:
  Så snart denne fastsatte nedre grænse for kursen er nået, bliver din investering automatisk stoppet. På den måde begrænser du dine tab.
 • Gearing:
  Hvis du bruger en gearing på 2, betyder det, at kursudsving virker dobbelt så kraftigt. Her er det potentielle afkast højere, men selvfølgelig også risikoen!
 • Take Profit:
  Take Profit er det stik modsatte af Stop Loss. Så snart den indtastede øvre grænse er nået, bliver gevinsten udbetalt. Din handel har været en succes!

Ved at klikke på “Åbn handel” går din handelsaktivitet for alvor i gang.

eToro åbn handel
Eksempel på køb af Tezos på eToro

Trin 5

Køb og salg af Tezos


Når du har åbnet din handel, kan du til enhver tid sælge dine Tezos. Hvis du f.eks. ikke har indstillet et stop loss eller en take profit, skal du manuelt indstille en salgsordre.

eToro luk handlen

Klik på “Portefølje”, så du kan se alle dine aktive handler.

Via “K(øb)” eller “S(alg)” kan du bestemme, om du vil åbne en ny handel. Med funktionen “Køb” satser du på stigende priser (du er “long”), mens “Salg” betyder det modsatte (du er “short”).

Hvis du ønsker at handle din eksisterende position, kan du gøre det ved at klikke på den. Dette fører dig til en oversigt over alle dine aktive handler. Klik nu på “X” i den pågældende linje, og luk derefter denne position.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Tezos?


Det er ikke let at give et generelt svar på et så komplekst spørgsmål. Vi mener, at investeringsbeslutninger altid bør være baseret på en systematisk tilgang. Om en investering i Tezos giver mening, må hver investor selv afgøre.

Grundlæggende er kryptomarkedet udsat for stor volatilitet. Reglerne er også ret sparsomme indtil videre, så der er jævnligt svindel med kryptohandel. Investorerne bør derfor se nøje på deres investeringer for at reducere de eksterne risici.

Men ud over de grundlæggende risici er der naturligvis en masse af faktorer, der taler for en investering i Tezos.

Valutaen er stadig forholdsvis ung og frem for alt attraktivt vurderet. Desuden står Tezos Foundation og Dynamic Ledger Solutions bag blockchainen, så der kan forventes et stort innovationspotentiale. Tezos’ rolle på DeFi markedet burde også være særlig spændende. Med sin understøttelse af smart contracts har Tezos et enormt potentiale her.

Også med den seneste justering, som indebar en reduktion af transaktionsomkostningerne med hele 75 %, har Tezos Foundation lagt endnu en grundsten for fremtiden. Hvis du har lidt tid og ikke har brug for din XTZ med det samme, kan du også gemme dem og dermed opnå en passiv indkomst.

I modsætning til Ethereum er mængden af XTZ også begrænset af blockchain-koden, hvilket gør valutaen disinflationær. Hvis mængden af XTZ bliver endnu mere begrænset, kan investorerne forvente, at priserne vil stige. Markedskapitaliseringen anses også for at være høj i forhold til det samlede marked, så risikoen er lidt mere overskuelig.Trin 4

Tezos Wallet - Sikker opbevaring af XTZ


Info: Hvis du har besluttet dig for at investere i CFD’er, kan du springe dette afsnit over, da brokeren tager sig af sikkerheden omkring dine indskud.

Hvis du køber fysisk XTZ, bør du også kraftigt overveje, hvordan du opbevarer dine aktiver sikkert. Vi anbefaler altid, at du bruger en wallet – hvis du gemmer XTZ på din kryptobørs wallet, er din investering udsat for en større risiko.

Nedenfor præsenterer vi nogle muligheder for sikker opbevaring af XTZ.

Desktop Wallet

Når det kommer til desktop-wallets, mener vi, at TezBox er en god måde at opbevare dine coins på.

TezBox Wallet

TezBox er den første GUI-wallet til XTZ-coins. Denne wallet har allerede eksisteret siden ICO’en. Brugerne nyder godt af en enkel og intuitiv brugerflade. Desuden kan både Windows- og Mac-brugere bruge denne wallet til at gemme deres XTZ.

Mobile Wallet

Når det drejer sig om wallets til mobilen , kan vi anbefale Tezos.blue.

Denne wallet er tilgængelig som en app til iOS- og Android-enheder. Især hjælper flerlagskryptering med at holde dine coins sikre, efter at du har købt XTZ.

Et alternativ til Tezos.blue er “Wetez”. Dette er en af de første mobile XTZ-wallets, som også er tilgængelig for iOS og Android.

Hardware Wallet

Efter vores mening er den mest fornuftige og sikre måde at opbevare XTZ på at bruge en hardware wallet.

En wallet, der er tilgængelig som en selvstændig enhed i stedet for software, kaldes også en hardware wallet. Navnlig Ledger Nano og Trezor Wallet er blandt de mest populære enheder på markedet. Ud over Tezos understøtter disse to Wallets også andre kryptovalutaer som Ethereum, IOTA eller Ripple.

Ledger Nano X - Ethereum Support
Ledger Nano X understytter Tezos

Især Ledger Nano S kan overbevise med sin sikkerhedsfunktion, 2-faktor-autentificering. Desuden understøtter denn Wallet mange kryptovalutaer og er derfor velegnet til langsigtede investorer.

En ulempe er dog prisen, som er meget høj sammenlignet med software-wallets. Vi mener dog, at omkostninger på omkring 100 euro for sikker opbevaring af aktiver er en fornuftig investering.

Trin 5

Prognose for Tezos kursen


En prisprognose er altid en spekulation om et aktivs fremtidige ydeevne. Men selv med Tezos kan der defineres nogle faktorer, som har indflydelse på den fremtidige prisudvikling.

Efterspørgsel: Den største efterspørgsel efter XTZ var sandsynligvis på tidspunktet for coinens ICO. I december 2017 blev Tezos endda noteret til en pris på 12 amerikanske dollars. Projektet måtte imidlertid kæmpe med faldende efterspørgsel på grund af den generelle markedsudvikling. Den stigende efterspørgsel efter smarte kontrakter i forbindelse med DeFi-applikationer vil sandsynligvis øge efterspørgslen igen.

Blockchain-teknologi: Tezos Blockchain er overlegen i forhold til andre blockchains ud fra et rent teknisk synspunkt. Projektet måtte dog i begyndelsen kæmpe med juridiske udfordringer. I øjeblikket overbeviser Tezos med sit vækstpotentiale og nye funktioner.

Konkurrencesituation: Markedet for dApp’er og smart contracts er meget konkurrencepræget. Ethereum er vel nok den største konkurrent til Tezos og forbereder sig på en komplet revision af netværket med Ethereum 2.0. Tron og EOS arbejder dog også løbende på deres blockchains for at øge deres egen markedsandel. Kun nye funktioner, billige omkostninger og stor udbredelse bør hjælpe Tezos på vej til toppen.

Roadmap: Set fra en investors synspunkt er roadmaps en god ting at have. De gør det nemt at følge udviklingen i netværket. Men det er simpelthen ikke muligt med Tezos. En af årsagerne til manglen på en roadmap er fællesskabskontrollen.

Tezos’ grundlæggende principper er overbevisende. Investorerne bør dog være meget opmærksomme på den videre udvikling af projektet. De fleste eksperter forventer, at XTZ-priserne vil stige i de kommende år. Du kan finde mere om coins potentiale i vores detaljerede prisprognose.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Tezos


Tezos (symbol: XTZ) kan købes på forskellige handelsplatforme. Du kan købe fysiske Tezos-coins på de kryptobørser, der er opført her. Når du handler gennem en broker, har du derimod skattefordele og kan handle med gearing.

Der findes højst 795.283.255 XTZ. I øjeblikket er der mere end 763.614.565 af dem i omløb. Et udestående beløb på 133 492 487 XTZ er stadig hos udviklerne og anvendes til at finansiere yderligere udviklingsarbejde. Det er ikke muligt at øge mængden af Tezos. Det kan antages, at det maksimale XTZ-beløb er blevet reduceret i mellemtiden, da wallets er gået tabt eller adgangen er blevet blokeret.

Opfinderne af Tezos er Kathleen og Arthur Breitman. Positionspapiret og hvidbogen blev offentliggjort under pseudonymet "L. M. Goodman". Arthur Breitman henviste i den forbindelse til journalisten Leah McGrath Goodman, som hævdede at kende Satoshi Nakamotos identitet.

Prisen for en XTZ var $0,47 på tidspunktet for ICO'en. I alt udstedte udviklerne XTZ til en værdi af 232 millioner amerikanske dollars. Til dato er dette en af de største ICO'er i historien.

Tezos er et decentraliseret netværk, så der er ingen central kontrol. Dynamic Ledger Solutions overtager imidlertid den videre udvikling af netværket. På grund af juridiske udfordringer i Schweiz blev Tezos Foundation grundlagt.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb Stellar Lumens (XLM)?

Her viser vi dig de bedste måder at købe Stellar Lumens på


XLM / USD
Stellar kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Stellar Lumens.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Stellar Lumens (XLM) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Stellar Lumens.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Stellar Lumens på.
Indbetalinger kan f.eks. nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Stellar Lumens


Hvis du ønsker at investere i Stellar Lumens (XLM), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Stellar for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk Stellar ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine XLM senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Stellar.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Stellar Lumens.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Stellar-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dine behov, er der nogle spørgsmål, du bør svare på. Ønsker du at købe Stellar Lumen Coins én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Stellar Lumens hos en broker

Den nemmeste måde at handle med Stellar Lumens på er nok via kryptobrokere.

Kryptobrokere tilbyder ofte handel med Contracts for Difference, CFD’er. Dette er en type værdipapir, der afspejler kursen for en kryptovaluta.

Især platformene eToro, Capital.com og Libertex har overbevist os med en god brugeroplevelse og et meget godt produktudbud.

De meste kendte brokere for Stellar Lumens

eToro Capital.com Libertex
eToro Capital.com Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(XRP)(DASH)(LTC)(ETC)(ADA)(IOTA)(XLM)(EOS)(NEO)(ZEC)(XTZ)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(LINK)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(BNB)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
PayPalBankoverførselMastercardVISASkrillNeteller
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 169 EUR / 200 USD 250 EUR / 300 USD 100 EUR / 100 USD
Gebyrer 0,75 – 5% Min. 0,48 % Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1 op til 2:1 op til 2:1
Regulering CySEC, FCA CySEC, FCA CySEC
Andre aktiver Aktier, råstoffer, deviser Aktier, deviser, råstoffer, indices ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 780.000+ 400.000+ 2.200.000+
Website Gå til eToro


Ansvarsfraskrivelse

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Gå til Capital


Ansvarsfraskrivelse

79.17% af individuelle investorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder.

Gå til Libertex


Ansvarsfraskrivelse

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 83% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

På eToro-platformen køber du fysiske XLM, som opbevares i en wallet.

Du kan også handle dine Ether med gearing. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, køber du dog ikke længere fysiske Stellar Lumens, men du handler med såkaldte CFD’er.

Andre brokere som f.eks. Capital.com tilbyder netop handel med Stellar Lumens CFD’er.

En Stellar Lumens CFD er en type aktiv, der afspejler prisen på XLM.

Investorerne ejer derfor ikke fysiske XLM. Ikke desto mindre deltager du som investor i kryptovalutaens udvikling – ligesom det er tilfældet med andre derivater.

Som allerede nævnt er en særlig fordel ved CFD’er muligheden for at kontrollere investeringen gennem gearing. Investorerne kan således erhverve et produkt med en defineret multiplikator og har dermed chancen for højere afkast. Risikoen er dog ligeledes øget!

Indbetalingsmuligheder

Kryptobrokere udmærker sig ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

F.eks. er der ved eToro disse muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Netbank
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Stellar Lumens med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer ved kryptobrokere

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves såkaldte spreads på kurserne. Spreads er betegnelsen for forskellen mellem købs- og salgskursen. For eksempel er spreadet for at købe Bitcoin 0,75 %. Lad os sige, at du køber Bitcoin for 1.000 $ til en kurs på 10.000 $. Derefter betaler du i alt 7,50 $ i gebyr for dit køb af 1.000 € i Bitcoin. Hvis du handler med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

På eToro kan du til enhver tid se gebyrerne i din porteføljeoversigt.

Regulering & verifikation

Krypto-Brokere i EU og Storbritannien skal holde sig til visse regler fra FAC (UK) og CySEC (EU). Det medfører, at du skal verificere dig selv, når du opretter en bruger hos en broker.

Sådan køber du Stellar Lumens på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe Stellar Lumens på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Stellar Lumens Wallet, som du kan opbevare dine XLM i. Du kan bruge en hvilken som helst software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som f.eks. dem fra Ledger.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer. Vi har lavet en lille oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvaskning af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Stellar Lumens?

Trin 2

Køb Stellar Lumens – Trin for trin-købsguide


For at du kommer godt i gang, har vi udarbejdet en trin for trin-købsguide for dig.

Trin 1

Vælg en handelsplatform


I det følgende beskriver vi proceduren, som den er ved eToro – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du hellere vil handle på en anden platform, så tag lige et kig på vores Sammenligning af de bedste handelsplatforme for Stellar Lumens i EU.

eToro overbeviser med et enormt aktivt community og tilbyder ud over kryptovalutaer også handel med aktier, råvarer og ædelmetaller.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2007 og er på grund af EU-regulering godkendt til finansielle transaktioner.

Platformens sikkerhed er efter vores mening fremragende.

Mens andre kryptohandelssider ofte er i myndighedernes søgelys – oftest på grund af sikkerhedsproblemer –, er dette ikke tilfældet for eToro. Indtil videre har hackere ikke været i stand til at stjæle kryptovalutaer fra eToro.

Et af vores personlige højdepunkter ved eToro er indbetalingsmetoderne. På eToro har du mulighed for at købe Stellar Lumens med PayPal.

Vælg kryptovaluta
Ud over Stellar Lumens kan du også købe en del andre kryptos.

Trin 2

Opret en bruger på eToro


Nu opretter du en konto på eToro.

Du kan naturligvis logge på via Facebook eller Google. Hvis du ikke ønsker at gøre det, skal du blot indtaste dit for- og efternavn, din mailadresse, en hemmelig adgangskode og din private adresse.

Normalt er eToro på engelsk, så husk lige at ændre sproget. Det kan du gøre øverst til højre.

Tilmeld dig på eToro
Klik på “Tilmeld dig nu”

Herefter skal du bekræfte din mailadresse ved at klikke på linket i bekræftelsesmailen.

Nu er brugeren oprettet, og du kan logge dig på med din mailadresse og din valgte adgangskode.

Registrering
Indtast dine personlige oplysninger for at oprette dig som bruger.

Du kan derefter vælge mellem den virtuelle og den reelle indbetaling.

På den virtuelle konto får du et beløb på 100.000 US dollars i spillepenge. Med disse spillepenge kan du prøve at udvikle en fornemmelse for de forskellige coins.

Hvis du nu ønsker at købe Stellar Lumens “for real”, skal du naturligvis bruge rigtig penge til det. Men før du kan begynde med at handle, skal du udfylde din profil. Dette omfatter (i overensstemmelse med de juridiske krav) oplysninger om din erfaring med trading, de aktiver, der skal handles, og din personlige indkomst og formue.

eToro bruger

Når du har udfyldt spørgeskemaet, vil eToro give dig en generel vurdering af din økonomiske situation. Erfaringen har vist, at oplysningerne og vurderingerne er meget præcise.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din eToro-konto og begynde at handle.

Ved nogle betalingsmetoder er pengene straks til rådighed på platformen, så du ikke behøver at vente et par dage. Du finder knappen til at indbetale penge direkte nederst til venstre. Ved at klikke på den kommer du direkte til det tilsvarende menu. Udbetalinger kan iværksættes senere via menupunktet “Udbetal midler”.

Indtast bare det beløb, du ønsker at indbetale.

Minimumsindskuddet er 200 USD, dvs. 169 EUR. Omregningen mellem Dollar og Euro aktualiseres hver dag på ny. Ved bankoverførsler sker konverteringen altid efter modtagelsen af betalingen.

Derfor kan vi anbefale hurtige metoder som PayPal eller kreditkort.

eToro indbetaling
eToro indbetaling

Når du har valgt det ønskede beløb og din ønskede betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Indbetal”.

Pengene vil blive krediteret dig med det samme ved de fleste betalingsmetoder. Med en bankoverførsel kan det tage et par dage.

Den sikreste måde at foretage en indbetaling her er med PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din mailadresse. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte den sædvanlige procedure.

Trin 4

Køb af Stellar Lumens


Nu er de indbetalte midler tilgængelige for dig, og du kan begynde at handle med Stellar Lumens.

Det gør du ved at klikke til venstre på “Handelsmarkeder” og derefter på “Krypto” for oven (eller du scroller ned til “Mønter” og klikker på “Se alle” helt til venstre).

eToro handelsmarkeder

I oversigten finder du Bitcoin, Stellar Lumens og et par andre kryptovalutaer, som du kan købe. Start en handel ved at klikke på “Sælg” eller “Køb”. Når du har besluttet dig for en strategi, kan du indtaste det passende beløb og foretage nogle indstillinger for din handel. Her har du følgende muligheder:

 • Stop Loss:
  Så snart denne fastsatte nedre grænse for kursen er nået, bliver din investering automatisk stoppet. På den måde begrænser du dine tab.
 • Gearing:
  Hvis du bruger en gearing på 2, betyder det, at kursudsving virker dobbelt så kraftigt. Her er det potentielle afkast højere, men selvfølgelig også risikoen!
 • Take Profit:
  Take Profit er det stik modsatte af Stop Loss. Så snart den indtastede øvre grænse er nået, bliver gevinsten udbetalt. Din handel har været en succes!

Ved at klikke på “Åbn handel” går din handelsaktivitet for alvor i gang.

eToro åbn handel
Eksempel på køb af Stellar Lumens på eToro

Trin 5

Køb og salg af Stellar Lumens


Når du har åbnet din handel, kan du til enhver tid sælge dine Stellar Lumens. Hvis du f.eks. ikke har indstillet et stop loss eller en take profit, skal du manuelt indstille en salgsordre.

eToro luk handlen

Klik på “Portefølje”, så du kan se alle dine aktive handler.

Via “K(øb)” eller “S(alg)” kan du bestemme, om du vil åbne en ny handel. Med funktionen “Køb” satser du på stigende priser (du er “long”), mens “Salg” betyder det modsatte (du er “short”).

Hvis du ønsker at handle din eksisterende position, kan du gøre det ved at klikke på den. Dette fører dig til en oversigt over alle dine aktive handler. Klik nu på “X” i den pågældende linje, og luk derefter denne position.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Stellar Lumens?


Stellar Lumens (XLM) ligner især Ripple i sin tilgang. Begge kryptoprojekter er trods alt betalingssystemer til daglig brug. Stellar henvender sig dog til en anden målgruppe.

Stellar Lumens er en løsning for grossister og detailhandlere. Ripple fokuserer derimod på interbankhandel. Ripple modtog for nylig en klage fra SEC på grund af sin forretningsmodel. SEC betragter XRP-tokenet som et værdipapir, der ikke overholder de relevante markedsregler.

Denne udvikling taler for Stellar som et alternativ. Stellar kan overbevise med en lige så god arkitektur. Samtidig er det for nylig blevet kendt, at den ukrainske regering planlægger udviklingen af en digital centralbankvaluta (CBDC) og inkluderer Stellar som en teknisk løsning.

Guide køb Stellar

På en lidt mere kritisk måde har udviklerne af Stellar Lumens besluttet at fjerne de 100 milliarder XLM, som tidligere fungerede som et loft.

Det er således muligt, at kryptovalutaen er udsat for inflation – det ved vi allerede i dag fra det etablerede monetære system. Ikke desto mindre er der allerede to store virksomheder, IBM og Deloitte, som samarbejder med Stellar.

Sidst, men ikke mindst, overbeviser Stellar med en meget høj transaktionshastighed. I øjeblikket kan transaktioner valideres inden for tre til fem sekunder. Løsningen er således faktisk egnet til brug i realøkonomien.

Stellar har endnu ikke været i stand til at etablere sig som en magtfaktor i realøkonomien, men de grundlæggende faktorer gør det til en interessant investering. Det er vigtigt at overveje, at der ikke er nogen begrænsning på udbuddet af tokens.Trin 4

Stellar Lumens Wallet - Sikker opbevaring af XLM


Hvis du har valgt at handle dine XLM med en CFD-broker, sørger de for opbevaringen af dine værdipapirer.

Hvis du derimod investerer i fysiske kryptovalutaer, skal du selv tage dig af opbevaringen af dine kryptovalutaer. Brug lidt af din værdifulde tid her – det er det hele værd.

Grundlæggende kan du skelne mellem software- og hardware-wallets. De fleste software wallets er gratis og fås til stationære computere eller smartphones. Efter vores mening er hardware wallets det bedre alternativ. De koster nogle penge i begyndelsen, men overbeviser med deres sikkerhed i det lange løb.

Ledger Nano X - Cardano Support
Ledger Nano X understytter Stellar Lumens

Stellar Lumens Software Wallets

På den officielle Stellar Lumens Hjemmeside der er flere anbefalinger til wallets. Udviklerne anbefaler følgende tre software-wallets:

 • Keybase: En krypteret kommunikationsapp med en integreret Stellar Wallet.
 • Lobstr: Lobstr er en web- og mobilwallet. Denne wallet har en integreret DEX og understøttelse af multi-signaturer.
 • Solar Wallet: Solar Wallet har også en integreret DEX og understøtter multi-signaturer.
 • Coinbase: Hos Coinbase er en handelsplatform for Stellar. Platformen har en integreret Stellar Wallet.

Personligt anbefaler vi ikke, at du opbevarer kryptovalutaer på et handelssite som Coinbase. De anbefalede wallets er dog til at anbefale i henhold til brugernes erfaringer. Men hvis du ønsker at opbevare mere end én kryptovaluta, bør du lede efter en løsning, der kan opbevare mere end én coin.

Stellar Lumens Hardware Wallets

Vi foretrækker hardware-wallets til opbevaring af vores coins og tokens. Ifølge det officielle Stellar-websted kan brugerne stole på enheder fra to producenter her:

 • Ledger: Hos Ledger er en af de største producenter af hardware wallets. Ledger Nano S understøtter sikker opbevaring af XLM.
 • Trezor: Også enhederne fra Trezor er velegnede til opbevaring af XLM. Trezor-enheder understøtter dog generelt færre kryptovalutaer.

En anden fordel er fleksibiliteten ved hardware wallets. Ud over Stellar Lumens kan du gemme næsten alle andre kryptovalutaer i din wallet.

Trin 5

Prognose for Stellar kursen


Stellar Lumens er et af de interessante projekter i krypto-verdenen. Det er trods alt en kryptovaluta til et rigtigt betalingssystem. Der er dog ingen konkret måde at forudsige, hvordan en sådan kryptovaluta vil udvikle sig.

En af de vigtigste udviklinger set fra et investorperspektiv vil sandsynligvis være retssagen mod Ripple. Hvis Ripple fortsætter med at sælges fra, kan XRP blive den umiddelbare vinder.

Desuden bør brugen af Stellar til Ukraines CBDC drive vedtagelsen af XLM. Hvis andre lande også vælger Stellar som en teknisk løsning, kan XLM kursen drage stor fordel af dette.

Hvis vi tager udgangspunkt i samarbejdet med store virksomheder som IBM, Deloitte eller Stripe, så afspejler prisen på XLM måske endnu ikke værdien af løsningen.

Det er svært at lave aktuelle prognoser for Stellar prisen, da nyheden om, at Ukraine bruger Stellar som grundlag for udviklingen af en CBDC har fået prisen på Stellar til at stige hurtigt.

Som følge heraf handles XLM allerede på et niveau, der var tiltænkt for 2022. Coinen udviklingspotentiale slutter dog ikke her. Ifølge ekspertvurderinger er priser på over 0,60 US-dollar allerede realistiske i de kommende år. I 2025 kan man endda regne med en pris på over 3 US-dollar.

Set fra dagens perspektiv svarer det til en ti-dobling af Stellar Lumens pris. Hvis du vil vide mere om Stellars prispotentiale, kan du tage et kig på vores Stellar prognose.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med erhvervelse af Stellar


Stellar Lumens er et betalingssystem med en indbygget kryptovaluta. Stellar ligner derfor meget sin direkte konkurrent Ripple, men henvender sig til en anden målgruppe.

Rigtige Stellar-coins kan købes via en kryptobørs. Når du har indbetalt dine penge, kan du købe coins og derefter overføre dem til din wallet.

Du kan handle Stellar nemt og hurtigt via en kryptobroker. Du kan dog ikke købe ægte XLM på denne måde.

Det kan ikke forudsiges, hvordan projektet vil udvikle sig i fremtiden. Der er dog signaler, der taler for en positiv udvikling. Især samarbejdet med Ukraine, IBM, Stripe og Deloitte illustrerer potentialet.

I princippet understøtter mange kryptobørser og brokere køb med et kreditkort. Du bør dog se på omkostningerne på forhånd. Desuden kan du kun bruge kreditkortet til at genopfylde fiatvalutaer på din konto. Derefter bytter du dem til Stellar.

Stellar er en af de hurtigste kryptovalutaer på markedet. På nuværende tidspunkt finder verifikationen af transaktioner sted inden for 2 til 5 sekunder. Dette gør systemet egnet til brug i den virkelige verden.

Kun få lande forbyder handel med kryptovalutaer. Derfor er Stellar en lovlig kryptovaluta at handle med i Danmark, Tyskland, Østrig og Schweiz.

Nok af teorien? Kom i gang!

Køb Ripple (XRP)

Her viser vi dig de bedste måder at købe Ripple på


Ripple-XRP-Icon
XRP / USD
Ripple kurs

Læs her, hvordan du køber kryptovalutaen Ripple.

Der er heldigvis ikke bare én måde og ét sted at købe Ripple (XRP) online.

Hvilken platform der er bedst for dig, finder du ud af nu!

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Hjertelig velkommen til Kryptos.dk!

I følgende artikel vil vi guide dig på vej til og igennem din første investering i Ripple.

Starten på noget nyt er altid lidt vanskeligt. Vi vil vise dig teknisk avancerede kryptobørser samt enklere måder at købe Ripple på.
Indbetalinger kan fx nemt foretages via PayPal eller kreditkort.

Læs og følg artiklen for at komme i gang!

Kryptos.dk

Redaktionen

Indledning

Indledning: Sådan køber du Ripple


Hvis du ønsker at investere i Ripple (XRP), så har vi opstillet to enkle vejledninger for dig i denne artikel.

For at kunne købe en kryptovaluta skal du gennemføre følgende trin:

 1. Vælg en passende handelsplatform
 2. Køb Ripple for fiat penge (som regel Euro eller US-dollar)
 3. Træk Ripple ud til en sikker wallet eller …
 4. … sælg dine Ripple senere (forhåbentligt med en gevinst!)

I den følgende artikel går vi i mere detaljer om, hvordan og hvor du kan købe Ripple.

Vi viser dig en liste over forskellige børser og handelsplatforme, hvor du kan investere i Ripple.

Vi anbefaler, at du ser nærmere på børsen eller brokeren, inden du går i gang med at handle. Store og velkendte børser bør altid foretrækkes frem for mindre, ukendte platforme.

Hvis du vil i gang med det samme, kan du klikke på dette link for at gå direkte til vores trin for trin-købsguide med skærmbilleder.

Vil du komme i gang med det samme?

Trin 1

Vælg en Ripple-børs


For at du kan finde den bedste kryptobørs for dine behov, er der nogle spørgsmål, du bør svare på. Ønsker du at købe Ripple én gang og derefter lægge dem i din wallet, eller er du mere interesseret i at handle aktivt og/eller drage nytte af prisudsving?

Hvilken investeringstype er jeg?

Sådan køber du Ripple hos en broker

Den nemmeste måde at handle med Ripple på er nok via kryptobrokere.

Kryptobrokere tilbyder ofte handel med Contracts for Difference, CFD’er. Dette er en type værdipapir, der afspejler kursen for en kryptovaluta.

Især platformene eToro, Capital.com og Libertex har overbevist os med en god brugeroplevelse og et meget godt produktudbud.

De meste kendte brokere for Ripple

eToro Capital.com Libertex
eToro Capital.com Libertex
Coins
(BTC)(ETH)(BCH)(XRP)(DASH)(LTC)(ETC)(ADA)(IOTA)(XLM)(EOS)(NEO)(ZEC)(XTZ)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(LINK)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(BNB)
(BTC)(ETH)(BCH)(DOT)(XRP)(LTC)(ADA)(UNI)(IOTA)(XLM)(ATOM)(VET)(EOS)(AAVE)(DASH)(ETC)(NEO)(ZEC)(XTZ)(XMR)(TRX)(NEM)(OMG)
Indbetaling
PayPalBankoverførselMastercardVISASkrillNeteller
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
OverførselMastercardVISAApple PaySkrillNetellerTrustly
Min. indbetaling 169 EUR / 200 USD 20 EUR/USD 100 EUR / 100 USD
Gebyrer 0,75 – 5% Min. 0,00 – 0,48 % Min. 0,001 %
Gearing op til 2:1 op til 2:1 op til 2:1
Regulering CySEC, FCA CySEC, FCA, ASIC, NBRB CySEC
Andre aktiver Aktier, råstoffer, deviser Aktier, deviser, råstoffer, indices ETF, aktier, deviser, råstoffer,
indices
Antal brugere 780.000+ 1.000.000 2.200.000+
Website Gå til eToro


Ansvarsfraskrivelse

79 % af CFD-konti i detailleddet taber penge Investering i kryptovalutaer er meget volatilt og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat på overskud kan forekomme.

Gå til Capital


Ansvarsfraskrivelse

79.17% af individuelle investorer taber penge, når de handler CFD'er med denne udbyder.

Gå til Libertex


Ansvarsfraskrivelse

CFD'er er komplekse instrumenter og er forbundet med en høj risiko for at tabe penge, især når du handler med gearing. 75,3 % af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD'er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD'er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko.

CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 83% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

På eToro-platformen køber du fysiske XRP, som opbevares i en wallet.

Du kan også handle dine Ether med gearing. Hvis du beslutter dig for at gøre dette, køber du dog ikke længere fysiske Ripple, men du handler med såkaldte CFD’er.

Andre brokere som f.eks. Capital.com tilbyder netop handel med Ripple CFD’er.

En Ripple CFD er en type aktiv, der afspejler prisen på XRP.

Investorerne ejer derfor ikke fysiske XRP. Ikke desto mindre deltager du som investor i kryptovalutaens udvikling – ligesom det er tilfældet med andre derivater.

Som allerede nævnt er en særlig fordel ved CFD’er muligheden for at kontrollere investeringen gennem gearing. Investorerne kan således erhverve et produkt med en defineret multiplikator og har dermed chancen for højere afkast. Risikoen er dog ligeledes øget!

Indbetalingsmuligheder

Kryptobrokere udmærker sig ofte ved at tilbyde en bred vifte af indbetalingsmuligheder.

PayPal
Mastercard
VISA

F.eks. er der ved eToro disse muligheder:

 • PayPal
 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Netbank
 • Skrill
 • Neteller

Her er det værd at fremhæve muligheden for at købe Ripple med PayPal, hvilket ikke er muligt andre steder.

Gebyrer ved kryptobrokere

Gebyrerne ved kryptobrokere adskiller sig fra kryptobørser ved, at der ikke er nogen transaktionsgebyrer.

I stedet opkræves såkaldte spreads på kurserne. Spreads er betegnelsen for forskellen mellem købs- og salgskursen. For eksempel er spreadet for at købe Bitcoin 0,75 %. Lad os sige, at du køber Bitcoin for 1.000 $ til en kurs på 10.000 $. Derefter betaler du i alt 7,50 $ i gebyr for dit køb af 1.000 € i Bitcoin. Hvis du handler med gearing, bør du også være opmærksom på, om der er såkaldte “overnight fees”.

På eToro kan du til enhver tid se gebyrerne i din porteføljeoversigt.

Regulering & verifikation

Krypto-Brokere i EU og Storbritannien skal holde sig til visse regler fra FAC (UK) og CySEC (EU). Det medfører, at du skal verificere dig selv, når du opretter en bruger hos en broker.

Sådan køber du Ripple på en kryptobørs

Som en langsigtet kryptoinvestor, der ønsker at lære om blockchain-teknologi, er det bedst at købe Ripple på en kryptobørs.

Ved mange kryptobørser skal du som det allerførste have en Ripple Wallet, som du kan opbevare dine XRP i. Du kan bruge en hvilken som helst software-wallet til dette, men vi anbefaler en hardware-wallet som f.eks. dem fra Ledger.

Det er vigtigt at bemærke, at du skal forstå, hvad du laver, når du bruger en wallet! Hvis du glemmer din private nøgle eller har en stavefejl i adresserne, kan det nemt resultere i et fuldstændigt tab!

Et eksempel på, at noget i den stil også kan ske for professionelle tradere, er denne uheldige investor, som ved en fejl betalte mere end 10.600 Ether (svarende til over 5 millioner amerikanske dollars!) for en Ethereum-transaktion:

Dyr Ethereum-transaktion
Kilde: Etherscan

Hvis du vil være på den sikre side, kan du også vælge en kryptobroker. Den vil lette arbejdet.

Når du vælger en passende kryptobørs, bør du tænke lidt over følgende funktioner:

Indbetalingsmuligheder ved kryptobørser

Generelt kan du vælge blandt en række forskellige indbetalingsmåder på en kryptobørs – dog er PayPal ingen af dem, det er i øjeblikket kun muligt ved kryptobrokere.

Mastercard
VISA

De vigtigste indbetalingsmuligheder er:

 • Bankoverførsel (SEPA)
 • Kredit-/Betalingskort
 • Kryptovalutaer

Gebyrer på de største kryptobørser

Kryptobørser har forskellige gebyrstrukturer. For børser som Kraken eller Binance er gebyrerne afhængige af det månedlige handelsvolumen. Tradere, der handler med større beløb, skal betale mindre i gebyr end de “små” investorer. Vi har lavet en lille oversigt til dig, se her:

30 dages handelsvolumen Coinbase Binance Kraken
$0 – $50.000 1,49% ca. 0,1% 0,16% – 0,26%
$50.001 – $100.000 1,49% ca. 0,1% 0,14% -0,24%
$100.001 – $250.000 1,49% ca. 0,1% 0,12% – 0,22%
$250.001 – $500.000 1,49% ca. 0,1% 0,10% – 0,20%

Verificering

Mange kryptobørser er stadig uregulerede.

For at forhindre hvidvaskning af penge og skattesnyd gennemføres der normalt en KYC- (Know-Your-Customer) og AML-kontrol (Anti-Money-Laundering), når man tilmelder sig på en børs.

Det betyder, at du skal bekræfte dine oplysninger ved hjælp af noget id.

Vi anbefaler, at du vælger en børs, der overholder disse krav, for så er du i princippet på den sikre side.

Regulering

Kryptovalutaernes verden er stadig noget ungt og forholdsvis nyt.

Ingen af de store kryptobørser sidder i Danmark eller EU, og derfor er kun få eller ingen af kryptobørserne reguleret.

Hvis du foretrækker at købe på en handelsplatform, der er reguleret af en tilsynsmyndighed, skal du vælge en kryptobroker.

Har du besluttet dig for at købe fysiske Ripple?

Trin 2

Køb Ripple – Trin for trin-købsguide


For at du kommer godt i gang, har vi udarbejdet en trin for trin-købsguide for dig.

Trin 1

Vælg en handelsplatform


I det følgende beskriver vi proceduren, som den er ved eToro – en af de mest begyndervenlige krypto-handelsplatforme.

Hvis du hellere vil handle på en anden platform, så tag lige et kig på vores Sammenligning af de bedste handelsplatforme for Ripple i EU.

eToro overbeviser med et enormt aktivt community og tilbyder ud over kryptovalutaer også handel med aktier, råvarer og ædelmetaller.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2007 og er på grund af EU-regulering godkendt til finansielle transaktioner.

Platformens sikkerhed er efter vores mening fremragende.

Mens andre kryptohandelssider ofte er i myndighedernes søgelys – oftest på grund af sikkerhedsproblemer –, er dette ikke tilfældet for eToro. Indtil videre har hackere ikke været i stand til at stjæle kryptovalutaer fra eToro.

Et af vores personlige højdepunkter ved eToro er indbetalingsmetoderne. På eToro har du mulighed for at købe Ripple med PayPal.

Vælg kryptovaluta
Ud over Ripple kan du også købe en del andre kryptos.

Trin 2

Opret en bruger på eToro


Nu opretter du en konto på eToro.

Du kan naturligvis logge på via Facebook eller Google. Hvis du ikke ønsker at gøre det, skal du blot indtaste dit for- og efternavn, din mailadresse, en hemmelig adgangskode og din private adresse.

Normalt er eToro på engelsk, så husk lige at ændre sproget. Det kan du gøre øverst til højre.

Tilmeld dig på eToro
Klik på “Tilmeld dig nu”

Herefter skal du bekræfte din mailadresse ved at klikke på linket i bekræftelsesmailen.

Nu er brugeren oprettet, og du kan logge dig på med din mailadresse og din valgte adgangskode.

Registrering
Indtast dine personlige oplysninger for at oprette dig som bruger.

Du kan derefter vælge mellem den virtuelle og den reelle indbetaling.

På den virtuelle konto får du et beløb på 100.000 US dollars i spillepenge. Med disse spillepenge kan du prøve at udvikle en fornemmelse for de forskellige coins.

Hvis du nu ønsker at købe Ripple “for real”, skal du naturligvis bruge rigtig penge til det. Men før du kan begynde med at handle, skal du udfylde din profil. Dette omfatter (i overensstemmelse med de juridiske krav) oplysninger om din erfaring med trading, de aktiver, der skal handles, og din personlige indkomst og formue.

eToro bruger

Når du har udfyldt spørgeskemaet, vil eToro give dig en generel vurdering af din økonomiske situation. Erfaringen har vist, at oplysningerne og vurderingerne er meget præcise.

Trin 3

Indbetal penge


Nu kan du endelig indbetale penge på din eToro-konto og begynde at handle.

Ved nogle betalingsmetoder er pengene straks til rådighed på platformen, så du ikke behøver at vente et par dage. Du finder knappen til at indbetale penge direkte nederst til venstre. Ved at klikke på den kommer du direkte til det tilsvarende menu. Udbetalinger kan iværksættes senere via menupunktet “Udbetal midler”.

Indtast bare det beløb, du ønsker at indbetale.

Minimumsindskuddet er 200 USD, dvs. 169 EUR. Omregningen mellem Dollar og Euro aktualiseres hver dag på ny. Ved bankoverførsler sker konverteringen altid efter modtagelsen af betalingen.

Derfor kan vi anbefale hurtige metoder som PayPal eller kreditkort.

eToro indbetaling
eToro indbetaling

Når du har valgt det ønskede beløb og din ønskede betalingsmetode, kan du afslutte processen ved at klikke på “Indbetal”.

Pengene vil blive krediteret dig med det samme ved de fleste betalingsmetoder. Med en bankoverførsel kan det tage et par dage.

Den sikreste måde at foretage en indbetaling her er med PayPal. Du skal blot indtaste beløbet og din mailadresse. Du vil derefter blive omdirigeret til PayPal og kan fortsætte den sædvanlige procedure.

Trin 4

Køb af Ripple


Nu er de indbetalte midler tilgængelige for dig, og du kan begynde at handle med Ripple.

Det gør du ved at klikke til venstre på “Handelsmarkeder” og derefter på “Krypto” for oven (eller du scroller ned til “Mønter” og klikker på “Se alle” helt til venstre).

eToro handelsmarkeder

I oversigten finder du Bitcoin, Ripple og et par andre kryptovalutaer, som du kan købe. Start en handel ved at klikke på “Sælg” eller “Køb”. Når du har besluttet dig for en strategi, kan du indtaste det passende beløb og foretage nogle indstillinger for din handel. Her har du følgende muligheder:

 • Stop Loss:
  Så snart denne fastsatte nedre grænse for kursen er nået, bliver din investering automatisk stoppet. På den måde begrænser du dine tab.
 • Gearing:
  Hvis du bruger en gearing på 2, betyder det, at kursudsving virker dobbelt så kraftigt. Her er det potentielle afkast højere, men selvfølgelig også risikoen!
 • Take Profit:
  Take Profit er det stik modsatte af Stop Loss. Så snart den indtastede øvre grænse er nået, bliver gevinsten udbetalt. Din handel har været en succes!

Ved at klikke på “Åbn handel” går din handelsaktivitet for alvor i gang.

eToro åbn handel
Eksempel på køb af Ripple på eToro

Trin 5

Køb og salg af Ripple


Når du har åbnet din handel, kan du til enhver tid sælge dine Ripple. Hvis du f.eks. ikke har indstillet et stop loss eller en take profit, skal du manuelt indstille en salgsordre.

eToro luk handlen

Klik på “Portefølje”, så du kan se alle dine aktive handler.

Via “K(øb)” eller “S(alg)” kan du bestemme, om du vil åbne en ny handel. Med funktionen “Køb” satser du på stigende priser (du er “long”), mens “Salg” betyder det modsatte (du er “short”).

Hvis du ønsker at handle din eksisterende position, kan du gøre det ved at klikke på den. Dette fører dig til en oversigt over alle dine aktive handler. Klik nu på “X” i den pågældende linje, og luk derefter denne position.

Trin 3

Kan det betale sig at købe Ripple?


I de sidste par år har Ripple Coin været i stand til at gennemgå en eksemplarisk væksthistorie. Valutaen var således i stand til at registrere en hurtig vækst allerede før det egentlige rally ved årets udgang i 2017. XRP blev således allerede noteret til 0,362112 amerikanske dollars pr. coin den 18. maj 2017.

Efterfølgende stagnerede valutaen på dette niveau indtil slutningen af året for derefter at opleve en hurtig prisstigning. For eksempel blev Ripple den 7. januar 2018 handlet til US $3,47 og nåede en markedsværdi på US $134 milliarder.

Selv i dag er Ripple en af de største kryptovalutaer målt på markedsværdi. Valutaen måtte dog opgive en stor del af de gevinster, den havde opnået i løbet af det generelle bear market på kryptomarkedet.

Indtil slutningen af 2019 var XRP i en kontinuerlig nedadgående tendens. Derfor har mange investorer også stillet sig selv spørgsmålet, om det stadig kan betale sig at købe Ripple?

Guide - Køb Ripple (XRP)

Et så komplekst spørgsmål kan i princippet ikke besvares med ja eller nej. Desuden har vi ikke en krystalkugle og kan derfor ikke forudsige, om prisen på Ripple Coin vil stige igen.

En systematisk værdiansættelse giver imidlertid en første indikation af den videre udvikling. Indtil nu har eksperter ikke været i stand til at afgøre, om XRP vil stige igen eller fortsætte med at falde. Nogle markedsobservatører forudser endda et fuldstændigt kollaps i priserne på digitale valutaer.

Vi og andre eksperter er lidt mere optimistiske med hensyn til markedet. Vi tror derfor, at Ripple kan nå nye rekordhøjder i fremtiden. Især dens anvendelse i valutahandel adskiller valutaen fra konkurrerende produkter. Desuden er mere end 300 banker og finansielle tjenesteudbydere allerede blandt Ripple Foundations samarbejdspartnere.

Ud over det har Ripple stadig ikke nået den målrettede ekspansionsfase, så netværket har stadig et uudnyttet potentiale. På mellemlangt til langt sigt kan valutaen drage stor fordel af den stigende globalisering og give mere effektivitet i betalingstransaktioner. Samtidig kan prisen på valutaen også stige igen.Trin 4

Ripple Wallet - Sikker opbevaring af XRP


Hvis du investerer i ripple via en CFD-broker som Plus500 eller eToro, behøver du ikke at bekymre dig om opbevaring. Der investerer du i en Ripple CFD ikke direkte i fysisk XRP.

Kun hos eToro får du rigtige XRP, hvis du ikke bruger gearing. I stedet køber du et certifikat, der er baseret på prisen på den populære kryptovaluta. Du kan både satse på stigende og faldende priser.

Situationen er anderledes, når du køber via en kryptobørs, for her skal du bruge din egen ripple-wallet til at opbevare de købte XRP. Der findes flere forskellige wallets. Som udgangspunkt anses perifere enheder som f.eks. USB-sticks for at være særligt sikre.

Ripple Hardware Wallet
Opbevar Ripple-tokens sikkert i en hardware-wallet

Du bør være meget opmærksom på valget af din wallet. Grundlæggende skal hver XRP-wallet have et minimumsbeløb, den såkaldte reserve, på 20 XRP.

Disse er nødvendige for at betale for eventuelle transaktionsgebyrer, der måtte opstå. Når du skifter din wallet, skal du desuden huske på, at denne reserve altid skal være tilgængelig. Derfor vil vi gerne præsentere dig for tre af de mest populære XRP-wallets:

1. XRP Mobile Wallet

Hvis du betegner dig selv som en mobil bruger, kan det give mening for dig at bruge en passende mobile wallet. Vi anbefaler appen Abra til både iOS og Android. Abra giver dig mulighed for at opbevare og handle med omkring 20 kryptovalutaer. Du har derfor mulighed for at investere i XRP direkte via Abra-appen.

2. XRP Desktop Wallet

For desktop-brugere findes der også en tilsvarende desktop-wallet. Fra vores synspunkt er “Toast” en fremragende desktop wallet til investering af XRP. Toast kan bruges på forskellige enheder og kræver kun en browser.

Derfor kan mobilbrugere også få adgang til denne applikation. Toast er desuden gratis og nem at bruge.

3. XRP Hardware Wallet

Ud fra vores erfaring anbefaler vi jævnligt hardware-wallets til vores kunder. Disse er mere sikre på grund af deres tekniske egenskaber og er derfor bedre egnet til større værdier.

Vores erfaring er at Ledger Nano og Trezor Wallet er blandt de mest populære enheder på markedet. Ud over Ripple understøtter disse to Wallets også andre kryptovalutaer som Ethereum, IOTA eller Cardano.

Du skal derfor tilslutte denne wallet til din computer via USB for at kunne bruge den. Nano Ledger tilbyder nu også et tilslutningskabel til smartphones for at forenkle brugen. Du skal også have en pinkode for at bruge din Ledger Nano, hvilket forbedrer sikkerheden.

Trin 5

Prognose for Ripple kursen


Mange investorer spørger sig selv, om de skal købe Ripple eller foretrække andre investeringer i stedet?

Set fra vores synspunkt er en investering i en af de største kryptovalutaer helt berettiget. Ripple kan trods alt blive en relevant del af moderne interbankbetalinger. En sådan investering er dog altid forbundet med en tilsvarende risiko. I Ripples tilfælde drejer denne risiko sig helt klart om spørgsmålet om, hvorvidt der er tale om et finansielt produkt.

I december 2020 var virksomheden i en retssag med SEC. I henhold til dette skulle ripple være et normalt aktiv. Navnlig kunne centraliseringen af platformen tage hensyn til denne klassificering. I den direkte kølvand er XRP-prisen faldet kraftigt.

Hvis denne beskyldning bliver løst, bør